Wilo-Star-RS

Особености/предности на производот

 • Погодни за секоја монтажна положба со хоризонтално вратило; положба на приклучна кутија за 3-6-9-12-часа
 • Три изборни степени на бројот на вртежи, за прилагодување на оптоварувањето
 • Едноставна и лесна монтажа преку практично место за клуч, поставено на телото на пумпата
 • Упростена електромонтажа преку приклучна кутија со поврзување на каблите што може да се извади и да се користи од двете страни; брз приклучок со стеги со пружина

Опис на серијата

Изведба

Циркулациони пумпи со воден ротор со навојна врска. Изборни степени на бројот на вртежи, за прилагодување на моќноста

Употреба

Топловодно греење на сите системи, индустриски циркулациони постројки, системи за ладна вода и постројки за климатизација

Означување на типот

Пример:Wilo‐Star‐RS 25/4
Star-RSСтандардна пумпа (навојна пумпа)
25/Приклучен номинален дијаметар Rp
4Номинален напор [m] при Q = 0 m3/ h

Технички податоци

 • Дозволено температурно подрачје -10 °C до +110 °C
 • Приклучување на мрежа 1~230 V, 50 Hz
 • Вид на заштита IP 44
 • Приклучок со навртување Rp ½, Rp 1 или Rp 1¼
 • Макс. работен притисок 10 бара

Опрема/функција

Работни режими

 • Промена на степен на брзина

Рачни функции

 • Нагодување на степенот на бројот на вртежи (3 степени на бројот на вртежи)

Опрема

 • Место за клуч на телото на пумпата
 • Можност за приклучување на кабел од двете страни
 • Брз приклучок со стеги со пружина
 • Мотор отпорен на струја на блокирање

Материјали

 • Куќиште на пумпа: сиво леано железо
 • Работно коло: пластика
 • Вратило: нерѓосувачки челик
 • Лежиште: јаглен, импрегниран со метал

Опсег на испорака

 • Пумпа
 • Заптивки
 • Упатство за вградување и работа

Опции

 • Изведба ...RG со куќиште од црвен лив
 • Изведба ...-130 со кратка монтажна должина од 130 mm

Опрема

 • Навртувања
 • Елементи за израмнување
 • Термоизолациони лушпи

Вкупен дијаграм

Работни криви на пумпа

Преземања

General overview

Издание 2017
Формат на страница A4
Број на страници 72

PDF (46 MB)

Преземи

Wilo-Star RS, RSD

Број на производ 4185968
Издание 1502
Број на верзијата 02
Формат на страница A4
Број на страници 1

PDF (4 MB)

Преземи

Производ

PDF: Wilo-Star-RS

Конфигурирај

Избор на страница

Формат на страница

Изборни информации

Можете да ги внесете личните информации, кои сакате да бидат прикажани во заглавието.

Меморирај