Wilo-Star-STG

Опис на серијата

Особености/предности на производот

 • Специјална хидраулика за примена во соларни и геотермални системи
 • Куќиште на пумпата со место за ствавање клуч
 • Куќиште на пумпа со катафорезна (KTL) облога, заради избегнување корозија при појава на кондензација

Конструкција

Циркулациони пумпи со воден ротор со навојна врска. Изборни степени на бројот на вртежи, за прилагодување на моќноста

Примена

Примарни циркулациони системи за соларни и геотермални постројки

Опрема/функција

Работни режими

 • Промена на степен на брзина

Рачни функции

 • Поставување на степените на брзина: 3 степени на регулација на бр. на вртежи

Опрема

 • Место за ставање клуч на телото на пумпата (само кај номинален дијаметар DN 25/DN 30)
 • Можност за приклучување на кабел од двете страни
 • Брз приклучок со стеги со пружина
 • Мотор отпорен на струја на блокирање

Опсег на испорака

 • Пумпа
 • Заптивка
 • Упатство за вградување и работа

Означување на типот

Пример:

Star-STG 25/6

Star-STG

Стандардна пумпа за соларни и геотермални системи

25/

Номинален дијаметар Rp 1

6

макс. напор во m

Технички податоци

 • Дозволено температурно подрачје -10 °C до +110 °C, при краткотрајна работа (2 ч) +120 °C
 • Приклучување на мрежа 1~230 V, 50 Hz
 • Класа на заштита IP44
 • Приклучок со навртување Rp ½, Rp 1 и Rp 1¼
 • Макс. работен притисок 10 бара

Материјали

 • Куќиште на пумпа: сиво леано железо
 • Работно коло: полипропилен
 • Вратило: не’рѓосувачки челик
 • Лежиште: јаглен, импрегниран со метал

Вкупен дијаграм

Star-STG

Преземања

Wilo-Star ST 15/40

Број на производ 2028694
Издание 0009
Број на верзијата 01
Формат на страница A4
Број на страници 2

PDF (61 kB)

Преземи

Wilo-Star STG

Број на производ 4176741
Издание 2012-11
Број на верзијата 01
Формат на страница A6
Број на страници 122

PDF (3 MB)

Преземи

Производ

PDF: Wilo-Star-STG

Конфигурирај

Избор на страница

Формат на страница

Изборни информации

Можете да ги внесете личните информации, кои сакате да бидат прикажани во заглавието.

Меморирај