Wilo-Star-ZD

Опис на серијата

Особености/предности на производот

 • Двојна пумпа за единечна или паралелна работа
 • Погодни за секоја монтажна положба со хоризонтално вратило; положба на приклучна кутија за 3-6-9-12-часа
 • интерна бајпас-циркулација, оттаму заштита создавање легионела во резервниот агрегат
 • Зголемена работна сигурност при поединечна работа поради постојано расположивата резервна пумпа

Конструкција

Циркулациона пумпа со воден ротор со навојна врска; степен на бројот на вртежи што може претходно да се поставува за прилагодување на моќноста

Примена

Системи за циркулација на вода за пиење во индустријата и зградната техника.

Опрема/функција

Начин на работа

 • Промена на степен на брзина

Рачни функции

 • Нагодување на степенот на бројот на вртежи (3 степени на бројот на вртежи)

Опрема

 • Двојна клапна во куќиштето на пумпата
 • Можност за приклучување на кабел од двете страни
 • Интерен бајпас
 • Брз приклучок со стеги со пружина
 • Мотор отпорен на струја на блокирање

Опсег на испорака

 • Пумпа
 • Заптивки
 • Упатство за вградување и работа

Означување на типот

Пример:

Wilo-Star-ZD 25/6

Star-ZD

Двојна пумпа за циркулација на вода за пиење

25/

Номинален дијаметар на приклучок

6

Номинален напор [m] при Q=0 m³/h

Технички податоци

 • Температура на транспортиран медиум
  • Вода за пиење до 3,21 mmol/l (18 °dH): макс. +65 °C, при краткотрајна работа (2 ч) до +70 °C
 • Приклучување на мрежа 1~230 V, 50 Hz
 • Вид на заштита IP44
 • Номинален дијаметар Rp 1
 • Макс. работен притисок 10 бара

Материјали

 • Куќиште на пумпа: црвено леано железо
 • Работно коло: пластика
 • Вратило: керамика
 • Лежиште: јаглен, импрегниран со синтетичка смола

Вкупен дијаграм

Star-ZD

Производ

PDF: Wilo-Star-ZD

Конфигурирај

Избор на страница

Формат на страница

Изборни информации

Можете да ги внесете личните информации, кои сакате да бидат прикажани во заглавието.

Меморирај