Wilo-Star-Z

Особености/предности на производот

 • Монофазни пумпи со електричен брз приклучок
 • Сите пластични делови што се во допир со медиумот одговараат на KTW-препораките
 • Термоизолација во страндардна изведба за Star-Z 15 TT.
 • Star-Z 15 TT со вграден тајмер и термостат, LC-дисплеј со симболи, технологија на зелено копче и автоматско препознавање на термичката дезинфекција на резервоарот за топла вода за пиење, како и топчест затворачки вентил од вшмукателната страна и неповратен вентили од притисочната страна.

Опис на серијата

Конструкција

Циркулациона пумпа со воден ротор, со навојна врска

Примена

Системи за циркулација на вода за пиење во индустријата и зградната техника.

Опрема/функција

Работни режими

 • Степенесто менување на бројот на вртежи (само Star-Z...-3)

Рачни функции

 • Нагодување на степен на бројот на вртежи (еден степен на бројот на вртежи, три степени на бројот на вртежи кај Star-Z...-3 пумпи)

Автоматски функции

 • Функција на временско вклучување за програмирање на 3 времиња за вклучување, односно исклучување (само Z 15 TT)
 • Управување на температурата за одржување на константна повратна температура во системот за циркулација на водата за пиење(само Z 15 TT)
 • Рутина на термичка дезинфекција (препознавање и поддршка на термичката дезинфекција на резервоарот за топла вода за пиење) (само Z 15 TT)
 • Заштита од блокада (само Z 15 TT)

Функции на сигнализација и прикажување

 • LC-дисплеј за прикажување на податоците за пумпата и на шифрите за грешка (само Z 15 TT)

Опрема

 • Место за ставање клуч на телото на пумпата (само Star-Z 25)
 • Воведување на кабел е можно од двете страни (само Star-Z 20, Star-Z 25)
 • Брз приклучок со стеги со пружина
 • Мотор отпорен на струја на блокирање
 • Вграден неповратен вентил од притисочната страна (само Star-Z 15 TT)
 • Вграден топчест затворачки вентил од вшмукателната страна (само Star-Z 15 TT)
 • Вкл. временски прекинувач (само Z 15 TT)

Опсег на испорака

 • Пумпа
 • Со навојна врска се вклучени заптивки
 • Упатство за вградување и работа
 • Термоизолација (само кај Star-Z 15 TT)

Означување на типот

Пример:

Wilo-Star-Z 20/1Wilo-Star-Z 15 TT

Star

Стандардна пумпа

Z

Циркулациона пумпа

20/

Приклучна номинална ширина

1

Номинален напор [m]

TT

со вграден тајмер и температурна регулација (само Z 15 TT)

EM

Монофазен мотор (1~)

DM

Трифазен мотор (3~)

-3

три степени на бројот на вртежи

Технички податоци

 • Бројот на вртежи е константен или можност за бирање на три степени на бројот на вртежи кај Star-Z...-3
 • Температура на транспортиран медиум :
  • Вода за пиење до 3,21 mmol/l (18 °dH): макс. +65 °C, при краткотрајна работа (2 ч) до +70 °C
 • Приклучување на мрежа 1~230 V, 50 Hz или 3~400 V, 50 Hz кај Star-Z 25/2 DM
 • Вид на заштита IP 44 (IP 42 кај Star-Z 15 TT)
 • Номинален дијаметар Rp ½, Rp 1
 • Макс. работен притисок 10 бара

Материјали

 • Куќиште на пумпа:
  • Месинг: Star-Z 15
  • Црвено леано железо: Star-Z 20, Star-Z 25
 • Работно коло: пластика
 • Вратило:
  • не’рѓосувачки челик: Star-Z 15
  • Оксидна керамика: Star-Z 20, Star-Z 25
 • Лежиште: јаглен, импрегниран со синтетичка смола

Вкупен дијаграм

Star-Z

Star-Z

Производ

PDF: Wilo-Star-Z

Конфигурирај

Избор на страница

Формат на страница

Изборни информации

Можете да ги внесете личните информации, кои сакате да бидат прикажани во заглавието.

Меморирај