Wilo-Stratos PICO-Z

Опис на серијата

Особености/предности на производот

 • Рачен модул и модул со контролирана температура за оптимална работа
 • Препознавање на термичка дезинфекција на резервоарот за топла вода за пиење
 • Приказ на моменталната потрошувачка во вати и на кумулираните киловатчасови или моменталниот проток и температура
 • Куќиштето на пумпата од нерѓосувачки челик штити од бактерии и корозија
 • Wilo-Connector

Конструкција

Циркулациона пумпа со воден ротор со навртување, EC-мотор заштитен од струја на блокирање и интегрирана електронска регулација на моќност.

Примена

Системи за циркулација на вода за пиење во индустријата и зградната техника.

Опрема/функција

Работни режими

 • Δ p-c за константен диференцијален притисок
 • Модул со контролирана температура

Рачни функции

 • Поставување на работен режим
 • Нагодување на моќноста на пумпата (напор)
 • Дефинирање минимална температура
 • Дефинирање минимален проток
 • Функција за ресетирање на струјомерот
 • Функција за ресетирање на фабричките вредности
 • Функција „Hold“ (блокада на тастерите) за заклучување на поставките

Автоматски функции

 • Континуирано прилагодување на моќноста зависно од работниот режим
 • Температурно управување за одржување на константна повратна температура во системот за циркулација на вода за пиење
 • Термичка рутина за дезинфекција (поддршка и препознавање на термичката дезинфекција на резервоарот за топла вода за пиење)
 • Автоматска функција на деблокирање

Функции на сигнализација и прикажување

 • Индикатор на моментална влезна моќност во W
 • Индикатор на кумулираните киловатчасови kWh
 • Индикатор на моменталниот проток во m3/h
 • Индикатор на моментална температура во °C
 • Индикатор на сигнализација за грешка (шифри на грешки)

Опрема

 • Место за клуч на телото на пумпата
 • Електричен брз приклучок со Wilo-Connector
 • Мотор отпорен на струја на блокирање
 • Филтер за честички
 • Стандардна топлинска изолација

Опсег на испорака

 • Пумпа
 • Термоизолација
 • Wilo-Connector
 • Заптивки
 • Упатство за вградување и работа

Означување на типот

Пример:

Wilo-Stratos PICO-Z 20/1-4

Stratos PICO

Високопродуктивна пумпа (навојна пумпа), електронски регулирана

Z/

Циркулација на вода за пиење

20/

Номинален дијаметар на приклучок

1–4

Номинално подрачје на напор [m]

Технички податоци

 • Температура на медиум - вода за пиење до 3,57 mmol/l (20 °dH): +2 °C до +70 °C, при краткотрајна работа (4 h): +2 °C до +75 °C
 • Приклучување на мрежа 1~230 V, 50 Hz
 • Степен на заштита IP X4D
 • Навојно приклучување Rp ¾ и Rp 1
 • Макс. работен притисок 10 бара

Материјали

 • Куќиште на пумпа: Не’рѓосувачки челик
 • Работно коло: пластика
 • Вратило: Не’рѓосувачки челик
 • Лежиште: јаглен, импрегниран со синтетичка смола

Вкупен дијаграм

Stratos PICO-Z

Производ

PDF: Wilo-Stratos PICO-Z

Конфигурирај

Избор на страница

Формат на страница

Изборни информации

Можете да ги внесете личните информации, кои сакате да бидат прикажани во заглавието.

Меморирај