Wilo-Stratos PICO

Опис на серијата

Особености/предности на производот

 • Максимална енергетска ефикасност благодарение на комбинацијата на EC-мотор, Dynamic Adapt и прецизни можности за поставување
 • Голема безбедност при работа преку програма за самостојна заштита како автоматската заштита од работа на суво и автоматското повторно вклучување
 • Интуитивно нагодување и одржување, за да може да се активираат функциите и режимите што се појавуваат на LC-дисплејот директно преку технологијата на зелено копче
 • Едноставно надгледување на актуелната потрошувачка на струја и проток на кумулираните kWh
 • Едноставно приклучување на струја без потреба од алат благодарение на Wilo-Connector

Опис

Комбинацијата на EC-мотор како и можноста за прецизно нагодување до 0,1 m овозможуваат максимална енергетска ефикасност на Wilo-Stratos PICO. Интуитивното ракување и одржување, поддржано со симболите на LC дисплејот, како и автоматските заштитни функции нудат комфор при работа од највисоко ниво.

Конструкција

Циркулациона пумпа со воден ротор со навртување, EC-мотор заштитен од струја на блокирање и интегрирана електронска регулација на моќност.

Примена

Топловодно греење на сите системи, климатизација, индустриски циркулациони постројки.

Опрема/функција

Работни режими

 • Δ p-c за константен диференцијален притисок
 • Δ p-v за варијабилен диференцијален притисок

Рачни функции

 • Поставување на работен режим
 • Нагодување на моќноста на пумпата (напор)
 • нагодување на автоматски редуцирано работење
 • Функција за ресетирање на струјомерот
 • Функција за ресетирање на фабричките вредности
 • Функција „Hold“ (блокада на тастерите) за заклучување на поставките

Автоматски функции

 • Континуирано прилагодување на моќноста зависно од работниот режим
 • Автоматско намалување на интензитетот
 • Автоматска функција на обезвоздушување
 • Автоматско препознавање сув од
 • Автоматско повторно вклучување

Функции на сигнализација и прикажување

 • Индикатор на моментална влезна моќност во W
 • Индикатор на моменталниот проток во m³/h
 • Индикатор на кумулираните киловатчасови kWh
 • Индикатор на сигнализација за грешка (шифри на грешки)

Опрема

 • Место за клуч на телото на пумпата
 • Електричен брз приклучок со Wilo-Connector
 • Автоматско обезвоздушување
 • Мотор отпорен на струја на блокирање
 • Филтер за честички
 • Топлинска изолација во примена за греење, како стандардна опрема

Опсег на испорака

 • Пумпа
 • Термоизолација
 • Wilo-Connector
 • Заптивки
 • Упатство за вградување и работа

Означување на типот

Пример:

Wilo-Stratos PICO 30/1-4

Stratos PICO

Високопродуктивна пумпа (навојна пумпа), електронски регулирана

30/

Номинален дијаметар на приклучок

1-4

Номинално подрачје на напор [m]

130

Монтажна должина

N

Куќиште од нерѓосувачки челик

Технички податоци

 • Температура на транспортиран медиум +2 °C до +110 °C
 • Приклучување на мрежа 1~230 V, 50 Hz
 • Вид на заштита IPX4D
 • Приклучок со навртување Rp ½, Rp 1 и Rp 1¼
 • Макс. работен притисок 10 бара

Материјали

 • Куќиште на пумпа: Сиво леано железо
 • Термоизолација: Полипропилен
 • Вратило: Не’рѓосувачки челик
 • Лежиште: јаглен, импрегниран со метал
 • Работно коло: Пластика

Опис/конструкција

 • Високопродуктивна пумпа погодна за едносемејни и двосемејни куќи, како и за двосемејни до шестсемејни куќи.
 • До 90 % заштеда на струја во споредба со старите нерегулираните грејни пумпи
 • Само 3 вати мин. влезна моќност
 • Избирливи начини на регулација за оптимално прилагодување на оптоварувањето Δp-c (константен диференцијален притисок), Δp-v (варијабилен диференцијален притисок) се комбинира со контролната функција Dynamic Adapt
 • Автоматско намалување на интензитетот
 • Интегрирана заштита на мотор
 • LC-екран со индикатор на тековната потрошувачка во вати и на кумулираните киловатчасови
 • Функција за ресетирање на струјомерот или на поставките на фабричките вредности
 • Функција „Hold“ (блокада на тастерите) за заклучување на поставките
 • Рутина за автоматско обезвоздушување на просторот на роторот
 • Брзо приклучување на струја со помош на Wilo-Connector
 • Флексибилно вградување преку компактна изведба
 • Многу висок стартен вртежен момент на вклучување, за сигурно вклучување

Вкупен дијаграм

Wilo-Stratos PICO

Производ

PDF: Wilo-Stratos PICO

Конфигурирај

Избор на страница

Формат на страница

Изборни информации

Можете да ги внесете личните информации, кои сакате да бидат прикажани во заглавието.

Меморирај