Wilo-Sub TWI 10

Опис на серијата

Особености/предности на производот

 • Енергетски штедлива, оптимизирана хидраулика со ефикасност до 80 %
 • Долд животен век, благодарение на не’рѓосувачки челик, изборно во варијанта на квалитет V4A
 • Сертификат ACS за примена кај вода за пиење
 • Голема моќност од 1 до 250 m³/h
 • Висока флексибилност благодарение на верзиите во подрачјето од 4, 6, 8 и 10 цола

Конструкција

Повеќестепена, 10" подводна пумпа во изведба со влечна лента, за вертикална или хоризонтална инсталација

Примена

 • За снабдување со вода и со вода за пиење од бунари и цистерни
 • Снабдување со потрошна вода
 • За комунално водоснабдување, наводнување со вештачки дожд и наводнување
 • Зголемување на притисок
 • Спуштање на нивото на водата
 • За транспорт на вода во индустриската примена
 • За транспорт на вода без долговлакнести и абразивни состојки

Опрема/функција

 • Повеќестепена подводна пумпа со полуаксијални работни кола
 • Вграден неповратен вентил, пружинест
 • NEMA-спојка до 8"-приклучок на мотор, од 10"-мотор стандардизиран приклучок
 • Трифазен мотор
 • Херметички залиени мотори
 • Мотори со калеми за повторно намотување

Опсег на испорака

 • Хидрауликата е веќе монтирана заедно со моторот
 • Приклучен кабел со одобрение за вода за пиење, пресек и должина на кабел како стандардна опрема или по желба на клиентот
 • Упатство за вградување и работа

Означување на типот

Пример:

Wilo-Sub TWI 010.125-02-C + NU 611T-2/18

Хидраулика:

TWI 010.125-02-C

TWI

Хидраулика

0

Серија што може да се конфигурира

10

Пречник на хидрауликата во цоли ["]

125

Номинален проток [m3/h]

02

Број на степени на хидрауликата

 

Дијаметар на ротор (без = стандард, S = одвртено)

C

Генерација на серијата

Мотор:

NU 611T-2/18

NU

Подводен мотор

611

Монтажна големина (5…, 6... = 6"; 7…, 8… = 8"; 9... = 10")

T

Полнење на мотор (без = Стандард, T = вода за пиење)

2

Бр. на полови

18

Должина на пакет

Технички податоци

 • Приклучување на мрежа: 3~400 V, 50 Hz
 • Потопен работен режим: S1
 • Температура на медиум:
  • Херметички залиени мотори: 3-20 °C или 3-30 °C (зависно од типот)
  • Мотори со калеми за повторно намотување: 3--30 °C (зависно од типот)
 • Минимално струење кај моторот: 0,1--0,5 m/s (зависно од типот)
 • Макс. содржина на песок: 50 g/m3
 • Макс. број стартувања: 10 - 20/ч (зависно од типот)
 • Макс. длабочина на потопување: 100 - 350 m (зависно од типот)
 • Вид на заштита: IP68
 • Потисен приклучок: Rp 6

Материјали

 • Куќиште на хидраулика: Нерѓосувачки челик 1.4301
 • Работни кола: Нерѓосувачки челик 1.4301
 • Вратило хидраулика: Нерѓосувачки челик 1.4057
 • Куќиште на мотор: EN-GJL или нерѓосувачки челик 1.4301
 • Вратило мотор: нерѓосувачки челик 1.4542 или 1.4462 (зависно од типот)

Опис/конструкција

Подводна пумпа со ACS дозвола за вертикална или за хоризонтална монтажа.

Хидраулика

Повеќестепена подводна пумпа со 6/8"-NEMA- или над 10" со стандардизиран приклучок и полуаксијални работни кола во члекновидна изведба. Вграден неповратен вентил. Сите делови што се во допир со медиумот се од материјали што се отпорни на корозија.

Мотор

Трифазен мотор за директно активирање или за активирање ѕвезда-триаголник. Задихтуван, херметички залиен мотор, потопен во смола, со намотка изолирана со лак или со мотор кој може одново да се намота, со намотка со PVC изолација, самоподмачкувачко лежиште, наполнет со мешавина од вода-гликол. Мотори од сериите NU 611, NU 8..., NU 9... се алтернативно достапни и во изведба за вода за пиење (T-верзија).

Ладење

Ладењето на моторот се изведува преку транспортираниот медиум. Моторот секогаш мора да се пушта во работа потопен . Мора да се запазат граничните вредности за макс. температура на медиум и за минимална брзина на течење. Вертикалното поставување може по избор да се изведе со или без обвивка за млазно ладење. Хоризонталното поставување мора да се изведе заедно со обвивка за млазно ладење.

Притисочна обвивка

Притисочната обвивка служи за директна монтажа на агрегатот во системот на цевководот. Стандардно не се вградува неповратен вентил. Максималниот приливен притисок изнесува 10 бара.

PDF: Wilo-Sub TWI 10

Конфигурирај

Избор на страница

Формат на страница

Изборни информации

Можете да ги внесете личните информации, кои сакате да бидат прикажани во заглавието.

Меморирај