Wilo-Sub TWI 5-SE Plug & Pump

Опис на серијата

Особености/предности на производот

 • Лесна монтажа и пуштање во работа благодарение на испораката, подготвена за вклучување, заедно со комплетен прибор
 • Термичка заштита на моторот
 • Пумпа (куќиште, степени, работни кола) целосно од нерѓосувачки челик 1.4301 (AISI 304)
 • Моторот со самостојно ладење овозможува поставување и надвор од водата

Конструкција

Систем за водоснабдување со подводна пумпа, управување и комплетна опрема.

Примена

 • Транспорт од бунари, цистерни и резервоари
 • Наводнување, наводнување со вештачки дожд или отпумпување
 • Водоснабдување
 • Искористување на дождовница

Опрема/функција

 • Подводна пумпа
 • Приклучување на мрежа 1~230 V, 50Hz
 • Приклучен кабел
 • термичка заштитна склопка на моторот

Опсег на испорака

 • Пумпа
 • Комплетно управување
 • Сигурносна сајла од полипропилен
 • Фин филтер за вшмукување
 • Вшмукателно црево
 • Упатства за вградување и работа

Означување на типот

Пример:

TWI5-SE 304 EM-FS P&P

TWI

Подводна пумпа од не`рѓосувачки челик

5

Дијаметар на пумпата (5")

[Празно место]

Вшмукување преку вшмукателна корпа

SE

Приклучок од вшмукателната страна G 1¼ (за пливачко одземање)

3

Номинална брзина на проток Q во m³/h (при оптимална ефикасност)

04

Број на степени

EM

Монофазна наизменична струја од 230 V, 50 Hz

DM

Трифазна струја, 3~400 V, 50 Hz

[Празно место]

без пливачки прекинувач

P&P

Plug & Pump-изведба

Технички податоци

 • Приклучување на мрежа 1~230 V, 50 Hz
 • Температура на медиум +5 °C до +35 °C
 • Работен притисок макс. 10 бара
 • Вид на заштита IP 68
 • Приклучок од вшмукателната и од притисочната страна Rp 1

Материјали

 • Куќиште на пумпата нерѓосувачки челик 1.4301
 • Работно коло Noryl
 • Вратило од нерѓосувачки челик 1.4005
 • Механичка заптивка јаглен/керамика
 • Степенести комори Noryl
 • Заптивка NBR

Вкупен дијаграм

Sub TWI

Преземања

Wilo-TWI 5, Wilo-TWI 5-SE

Број на производ 4104146
Издание 1304
Број на верзијата 04
Формат на страница A4
Број на страници 104

PDF (1 MB)

Преземи

Производ

PDF: Wilo-Sub TWI 5-SE Plug & Pump

Конфигурирај

Избор на страница

Формат на страница

Изборни информации

Можете да ги внесете личните информации, кои сакате да бидат прикажани во заглавието.

Меморирај