Wilo-Sub TWI 5/TWI 5-SE

Опис на серијата

Особености/предности на производот

 • Високопродуктивно благодарение оптимизирана хидраулика
 • Со сертификат TÜV, во согласност со директивата за KTW
 • Мотор со самоладење, што овозможува поставување на суво надвор од водата
 • Изведба на монофазна наизменична струја, однапред монтирана со разводна кутија и заштита на мотор за едноставна инсталација
 • Лесно ракување и сервисирање
 • Куќиште на пумпата отпорно на корозија и абење

Конструкција

5" подводна пумпа од не’рѓосувачки челик, повеќестепена

Примена

Подводни пумпи

 • Транспорт од бунари, цистерни и резервоари
 • Наводнување, наводнување со вештачки дожд и отпумпување
 • Водоснабдување
 • Искористување на дождовница

Опрема/функција

 • 20m сигурносна сајла
 • 20m H07RN-F кабел
 • Спроведување монофазна наизменична струја
  • со однапред монтирана разводна кутија
  • Заштита на моторот од краток спој

Опсег на испорака

 • Пумпа со приклучен кабел од 20m
 • Сигурносна сајла од полипропилен
 • Упатство за вградување и работа

Означување на типот

Пример:

TWI5-SE 304 EM-FS

TWI

Подводна пумпа од не`рѓосувачки челик

5

Дијаметар на пумпата (5")

[Празно место]

Вшмукување преку вшмукателна корпа

SE

Приклучок од вшмукателната страна G 1¼ (за пливачко одземање)

3

Номинална брзина на проток Q во m³/h (при оптимална ефикасност)

04

Број на степени

EM

Монофазна наизменична струја од 230 V, 50 Hz

DM

Трифазна струја, 3~400 V, 50 Hz

FS

Со пливачки прекинувач

Технички податоци

 • Приклучување на мрежа 1~230 V, 50 Hz / 3~400 V, 50 Hz
 • Температура на медиум макс. +5 °C до +35 °C
 • Работен притисок макс. 10 бари
 • Вид на заштита IP 68
 • Приклучок од притисочната страна Rp 1¼
 • Приклучок од вшмукателната страна за SE-изведба Rp 1¼

Материјали

 • Куќиште на пумпа: нерѓосувачки челик 1.4301
 • Работно коло: 1.4301
 • Вратило: 1.4301
 • Механичка заптивка: SIC/SIC и јаглен/керамика
 • Степенести комори: 1.4301
 • Работно коло/вбризгувач: 1.4301
 • Заптивки: NBR

Опис/конструкција

 • Изведба со повеќестепени целосно во AISI304
 • ACS- & WRAS сертифицирано
 • Дупла лизгачка механичка заптивка SIC/SIC
 • Приклучниот кабел се одвојува
 • Мотор со големи димензии и водено ладење
 • Опсегот на испорака опфаќа 20m приклучен кабел и сигурносна сајла

Вкупен дијаграм

Sub TWI

Преземања

Wilo-TWI 5, Wilo-TWI 5-SE

Број на производ 4104146
Издание 1304
Број на верзијата 04
Формат на страница A4
Број на страници 104

PDF (1 MB)

Преземи

Производ

PDF: Wilo-Sub TWI 5/TWI 5-SE

Конфигурирај

Избор на страница

Формат на страница

Изборни информации

Можете да ги внесете личните информации, кои сакате да бидат прикажани во заглавието.

Меморирај