Wilo-Sub TWI 6

Особености/предности на производот

 • Долд животен век, благодарение на не’рѓосувачки челик, изборно во варијанта на квалитет V4A
 • Сертификат ACS за примена кај вода за пиење
 • Висока флексибилност благодарение на верзиите во подрачјето од 4, 6, 8 и 10 цола
 • Голема моќност од 1 до 250 m³/h

Опис на серијата

Изведба

Повеќестепена, 6” подводна пумпа во изведба со влечна лента, за вертикална или хоризонтална монтажа

Употреба

 • За снабдување со вода и со вода за пиење од бунари и цистерни
 • Снабдување со потрошна вода
 • За комунално водоснабдување, наводнување со вештачки дожд и наводнување
 • Зголемување на притисок
 • Спуштање на нивото на водата
 • За транспорт на вода во индустриската примена
 • За транспорт на вода без долговлакнести и абразивни состојки

Означување на типот

Пр.:

Wilo-Sub TWI 6.18-04-C-SD
TWIПодводна пумпа
6Пречник на хидрауликата во цоли ["]
18Номинален проток [m3/h]
04Број на степени на хидрауликата
CГенерација на серијата
IОбвивка на моторот во 1.4571, приклучок на моторот преку рамен утикач
SDВид на активирање
без = директно активирање
SD = активирање ѕвезда-триаголник

Опрема/функција

 • Повеќестепена подводна пумпа со радијални или полуаксијални работни кола
 • Интегрирана блокада на повратен тек
 • НЕМА спојка
 • Трифазен мотор
 • Херметички залиени мотори
 • Мотори со калеми за повторно намотување

Технички податоци

 • Минимален индекс на ефикасност (MEI) ≥ 0.4
 • Приклучување на мрежа: 3~400 V, 50 Hz
 • Потопен работен режим: S1
 • Температура на медиум: 3-30 °C
 • Минимално струење кај моторот:
  • Херметички залиени мотори: 0,08 - 0,16 m/s
  • Мотори со калеми за повторно намотување (SD-R): 0,1 - 0,5 m/s (зависно од типот)
 • Макс. содржина на песок: 50 g/m3
 • Макс. број стартувања: 20/ч
 • Макс. длабочина на потопување:
  • Херметички залиени мотори: 350 m
  • Мотори со калеми за повторно намотување: 100 m
 • Вид на заштита: IP 68
 • Потисен приклучок: Rp 2½ ‐ Rp 3

Материјали

 • Куќиште на хидраулика: Нерѓосувачки челик 1.4301
 • Работни кола: Нерѓосувачки челик 1.4301
 • Вратило хидраулика: Нерѓосувачки челик 1.4057
 • Куќиште на мотор: EN-GJL или нерѓосувачки челик 1.4301
 • Вратило мотор: нерѓосувачки челик 1.4305 или 1.4301

Опис/конструкција

Подводна пумпа со ACS дозвола за вертикална или за хоризонтална монтажа.

Хидраулика

Повеќестепена подводна пумпа со 4"‐ или 6"‐NEMA‐приклучок и со радијални или полуаксијални работни кола во члекновидна изведба. Вграден неповратен вентил. Сите делови што се во допир со медиумот се од материјали што се отпорни на корозија.

Мотор

Трифазен мотор за директно активирање и за активирање везда-триаголник. Задихтуван, херметички залиен мотор, потопен во смола, со намотка изолирана со лак или со мотор кој може одново да се намота, со намотка со PVC изолација, самоподмачкувачко лежиште, наполнет со мешавина од вода-гликол

Ладење

Ладењето на моторот се изведува преку транспортираниот медиум. Моторот секогаш мора да се пушта во работа потопен . Мора да се запазат граничните вредности за макс. температура на медиум и за минимална брзина на течење. Вертикалното поставување може по избор да се изведе со или без обвивка за млазно ладење. Хоризонталното поставување мора да се изведе заедно со обвивка за млазно ладење.

Притисочна обвивка

Притисочната обвивка служи за директна монтажа на агрегатот во системот на цевководот. Стандардно не се вградува неповратен вентил. Максималниот приливен притисок изнесува 10 бара.

Димензионирање

 • Со овие агрегати не е може погон со вшмукување!
 • Агрегатот мора во текот на работата да биде целосно покриен со вода!

Опсег на испорака

 • Hydraulik und Motor fertig montiert
 • приклучен кабел од 4/5/10 m со одобрение за вода за пиење (пресек: 4x2,5 mm2 или 4x4 mm2)
 • Упатство за вградување и работа

Опции

 • Хидраулика од не’рѓосувачки челик 1.4401
 • Мотор од не’рѓосувачки челик 1.4401, 1.4408 или 1.4571
 • Изведба со 60 Hz
 • Стартување ѕвезда-триаголник
 • Мотор што може повторно да се намотува
 • Мотор што може повторно да се намотува, со полнење со вода за пиење
 • Конфигурирани агрегати за специјална изведба

Општи напомени - ErP-насоки (еколошки дизајн)

The benchmark for most efficient water pumps is MEI ≥ 0.70The efficiency of a pump with a trimmed impeller is usually lower than that of a pump with the full impeller diameter. The trimming of the impeller will adapt the pump to a fixed duty point, leading to reduced energy consumption. The minimum efficiency index (MEI) is based on the full impeller diameter.The operation of this water pump with variable duty points may be more efficient and economic when controlled, for example, by the use of a variable speed drive that matches the pump duty to the system.Information on benchmark efficiency is available at www.europump.org/efficiencycharts

Вкупен дијаграм

Вкупен дијаграм

Производ

Конструкција

NEMA-приклучок

стандардизиран приклучок

-

Интегриран неповратен вентил

без неповратен вентил

-

Монофазен мотор

-

Трифазен мотор

Вклучување директно

Вклучување ѕвезда-триаголник

FU-погон

Мотор со залиен статор

Моторот може повторно да се намотува

Полнење на мотор - масло

-

Полнење на мотор вода-гликол

Полнење на мотор - вода за пиење

опционално

Хидраулика/монтиран мотор

Примена

Поставување хоризонтално

Поставување вертикално

Опрема/функција

Надгледување температура на мотор PT100

опционално

Надгледување температура на мотор PTC

º

Кондензаторска кутија при 1~230V

-

Заштита од работа на суво

опционално

Вградена заштита од молњи

-

Опрема

Носачи на лежиште за хоризонтално поставување

опционално

Обвивка за млазно ладење

опционално

Неповратен вентил

-

Притисочна обвивка

опционално

Материјали

Куќиште на пумпа

1.4301

Куќиште на пумпа (специјална изведба)

1.4404

Работно коло

1.4301

Работно коло (специјална изведба)

1.4404

Куќиште на мотор

1.4301

Куќиште на мотор (специјална изведба)

1.4401

Преземања

Certification Booklet Wilo-Sub TWI

Број на производ 6080451
Издание 1612
Број на верзијата 02
Формат на страница A4
Број на страници 14

PDF (397 kB)

Преземи

Certification Booklet Wilo-EMU D/DCH/K/KD/KM/NK/SCH / Wilo-Sub TWI/TWU / Wilo-Zetos K8 (w/o motor)

Број на производ 6080455
Издание 1702
Број на верзијата 02
Формат на страница A4
Број на страници 71

PDF (1 MB)

Преземи

Certification Booklet Wilo-EMU NU/U-Motor

Број на производ 6080454
Издание 1702
Број на верзијата 01
Формат на страница A4
Број на страници 8

PDF (427 kB)

Преземи

General overview

Формат на страница A4
Број на страници 72

PDF (46 MB)

Преземи

Clean Water

Издание 2017
Формат на страница A4
Број на страници 24

PDF (8 MB)

Преземи

Wilo-Sub TWI 4-6

Број на производ 4069717
Издание 0801
Број на верзијата 03
Формат на страница A4
Број на страници 60

PDF (3 MB)

Преземи

Производ

PDF: Wilo-Sub TWI 6

Конфигурирај

Избор на страница

Формат на страница

Изборни информации

Можете да ги внесете личните информации, кои сакате да бидат прикажани во заглавието.

Меморирај