Wilo-TOP-Z

Опис на серијата

Особености/предности на производот

 • Контролни светла за насока на вртење за приказ на правилната насока на вртење (само кај 3~)
 • стандардно со топлинска изолација

Конструкција

Циркулациона пумпа со воден ротор со навојна или прирабничко поврзување. Изборни брзински степени за прилагодување на моќноста

Примена

Системи за циркулација на вода за пиење во индустријата и зградната техника.

Опрема/функција

Работни режими

 • Промена на степен на брзина

Рачни функции

 • Нагодување на степен на брзина: 3 степени на бројот на вртежи

Автоматски функции

 • Внатрешна заштита од неприфатливо високи температури на намотките (само за пумпи со P2 < 180 W, опционално кај сите типови со приклучна табла SK 602N и SK 622N).

Функции на сигнализација и прикажување

 • Заштитен контакт на намотка (WSK, безнапонски нормално отворачки контакт) (само кај пумпи со P2 ≥ 180 W)
 • Контролна сијалица за насоката на вртење (само кај трифазни пумпи )

Опрема

 • Прирабнички пумпи: Изведби на прирабница
  • Стандардна изведба за пумпите DN 40 до DN 65: Комбинирана прирабница PN 6/10 (прирабница PN 16 според EN 1092-2) за контраприрабници PN 6 и PN 16,
  • Стандардна изведба за пумпите DN 80: Прирабница PN 6 (дизајнирана за PN 16 според EN 1092-2) за контраприрабница PN 6,
  • Специјална изведба за пумпите DN 40 до DN 80: Прирабница PN 16 (според EN 1092-2) за контраприрабница PN 16,
 • Воведување на кабел можно од двете страни (само кај 1~пумпи и 3~пумпи со P2≥180 W)
 • Термоизолација во стандардна изведба

Опсег на испорака

 • Пумпа
 • Вклучена топлинска изолација
 • Со навојна врска се вклучени заптивки
 • Вкл. подлошки за прирабнички завртки (кај приклучни номинални ширини DN 40 - DN 65)
 • Вклучено упатство за монтажа и користење

Означување на типот

Пример:

Wilo-TOP-Z 40/7

TOP

Стандардна пумпа (со навртување или со прирабница)

‐Z

Единечна пумпа за циркулација на вода за пиење

40/

Приклучна номинална ширина

7

Подрачје на номинален напор [m] при Q = 0 m3/h

Технички податоци

 • Дозволено температурно подрачје
  • TOP-Z 20/4 und TOP-Z 25/6 вода за пиење до 3,21 mmol/l (18 °dH): макс. +65 °C, краткотрајно (2 часа) до +80 °C
  • од TOP-Z 25/10 вода за пиење до 3,57 mmol/l (20 °dH): макс. +80 °C, краткотрајно (2 часа) до +110 °C
 • Приклучување на мрежа:
  • 1~230 V, 50 Hz (зависно од типот)
  • 3~230 V, 50 Hz (со изборен утикач за префрлување)
  • 3~400 V, 50 Hz
 • Степен на заштита IP X4D
 • Прицврстување со навртување или со прирабница (зависно од типот) Rp ¾ до DN 80
 • Макс. работен притисок стандардна изведба: 6/10 бара или 6 бара (специјална изведба: 10 бара или 16 бара)

Материјали

 • Куќиште на пумпа: нерѓосувачки челик/ црвен лив/ сиво леано железо (зависно од типот)
 • Работно коло: пластика
 • Вратило: не’рѓосувачки челик/ керамика (зависно од моделот)
 • Лежиште: јаглен, импрегниран со синтетичка смола

Вкупен дијаграм

TOP-Z

Производ

PDF: Wilo-TOP-Z

Конфигурирај

Избор на страница

Формат на страница

Изборни информации

Можете да ги внесете личните информации, кои сакате да бидат прикажани во заглавието.

Меморирај