Wilo-VeroLine-IP-Z

Опис на серијата

Особености/предности на производот

 • висока отпорност на корозивни медиуми, поради куќиштето од нерѓосувачки челик и колото од Noryl
 • Разновидна примена поради погодност за тврдост на вода до 5 mmol/l (28 °dH)
 • Сите пластични делови што се во допир со медиумот одговараат на KTW-препораките

Конструкција

Циркулациона пумпа со сув ротор во Inline-изведба со навојна врска

Горен отвор за вшмукување. Отворите што се насочени надолу мора да бидат порачани со специјална изведба (-N0).

Примена

За транспортирање на вода за пиење, како и ладна и топла вода (според VDI 2035) без абразивни материи, во постројки за греење, ладна вода и вода за ладење

Опсег на испорака

 • Пумпа
 • Упатство за вградување и работа

Означување на типот

Пример

Wilo-Veroline-IP-Z 25/6

IP

Inline-пумпа (навојна пумпа)

-Z

Циркулациона пумпа

25/

Приклучен номинален дијаметар Rp

6

Големината на моќноста се приближува до макс. напор [m]

Технички податоци

 • Дозволена температура на околината: -15 °C до 40 °C
 • Вода за пиење до 5 mmol/l (28 °dH): макс. +65 °C, при краткотрајна работа (2 ч) до +110 °C
 • Вода за греење: -8 °C bis +110 °C
 • Приклучување на мрежа 1~230 V, 50 Hz или 3 ~230/400 V, 50 Hz
 • Вид на заштита IP54
 • Номинален дијаметар Rp 1
 • Макс. работен притисок 10 бара

Материјали

 • Куќиште на пумпа и фенер: 1.4306
 • Работно коло: Noryl
 • Вратило: 1.4571
 • Механичка заптивка: керамика/графит/EPDM

Опис/конструкција

Едностепена нископритисочна центрифугална пумпа во Inline-изведба, со

 • Механичка заптивка
 • Навојна врска
 • Мотор со неподелено вратило

Вкупен дијаграм

VeroLine-IP-Z

Производ

PDF: Wilo-VeroLine-IP-Z

Конфигурирај

Избор на страница

Формат на страница

Изборни информации

Можете да ги внесете личните информации, кои сакате да бидат прикажани во заглавието.

Меморирај