Wilo-VeroLine-IP-Z

Особености/предности на производот

 • висока отпорност на корозивни медиуми, поради куќиштето од нерѓосувачки челик и колото од Noryl
 • Разновидна примена поради погодност за тврдост на вода до 5 mmol/l (28 °dH)
 • Сите пластични делови што се во допир со медиумот одговараат на KTW-препораките

Опис на серијата

Изведба

Циркулациона пумпа со сув ротор во Inline-изведба со навојна врска

Употреба

За транспортирање на вода за пиење, како и ладна и топла вода (според VDI 2035) без абразивни материи, во постројки за греење, ладна вода и вода за ладење

Означување на типот

ПримерWilo-Veroline-IP-Z 25/6
IPInline-пумпа (навојна пумпа)
‐ZЦиркулациона пумпа
25/Приклучен номинален дијаметар Rp
6Големината на моќноста се приближува до макс. напор [m]

Технички податоци

 • Дозволено температурно подрачје
  • Вода за пиење до 5 mmol/l (28 °dH): макс. +65 °C, при краткотрајна работа (2 ч) до +110 °C
  • Вода за греење: -8 °C до +110 °C
 • Приклучување на мрежа 1~230 V, 50 Hz или 3 ~230/400 V, 50 Hz
 • Степен на заштита IP 44 мотор, IP 54 приклучна кутија
 • Номинален дијаметар Rp 1
 • Макс. работен притисок 10 бара

Опис/конструкција

Едностепена нископритисочна центрифугална пумпа во Inline-изведба, со

 • Лизгачка механичка заптивка
 • Навоен приклучок
 • Мотор со неподелено вратило

Материјали

 • Куќиште на пумпа и фенер: 1.4306
 • Работно коло: Noryl
 • Вратило: 1.4571
 • Механичка заптивка: керамика/графит/EPDM

Опсег на испорака

 • Пумпа
 • Упатство за вградување и работа

Опрема

 • Преодни елементи

Општи напомени - ErP-насоки (еколошки дизајн)

Овие пумпи не спаѓаат под одредбата за еколошки дизајн за пумпи за вода поради вредноста на проточното количество QBEP < 6 m3/h.Information on benchmark efficiency is available at www.europump.org/efficiencycharts

Вкупен дијаграм

Работни криви на пумпа

Преземања

General overview

Издание 2017
Формат на страница A4
Број на страници 72

PDF (46 MB)

Преземи

Wilo-IP-Z

Број на производ 4090936
Издание 1108
Број на верзијата 04
Формат на страница A4
Број на страници 20

PDF (635 kB)

Преземи

Производ

PDF: Wilo-VeroLine-IP-Z

Конфигурирај

Избор на страница

Формат на страница

Изборни информации

Можете да ги внесете личните информации, кои сакате да бидат прикажани во заглавието.

Меморирај