Wilo-VeroLine-IPH-O

Особености/предности на производот

 • Механичка заптивка со сопствено ладење, зависна од насоката на движење
 • Разновидна примена преку големо температурно подрачје на медиумот без дополнителни потрошни делови

Опис на серијата

Изведба

Циркулациона пумпа со сув ротор во Inline-изведба со навојна врска

Употреба

За транспорт на масло за пренос на топлина во затворени индустриски циркулациони системи

Означување на типот

ПримерIPH‐O 65/125‐1,1/4
IPH‐OInline‐пумпа за масло за пренос на топлина
65Номинален дијаметар DN на приклучок на цевка
125Дијаметар на работно коло
1,1Номинална моќност на мотор P2 во kW
4Бр. на полови

Технички податоци

 • Дозволено температурно подрачје ‐10 °C до +350 °C при макс. 9 бара
 • Приклучување на мрежа 3~400 V, 50 Hz (други на барање)
 • Степен на заштита IP 55
 • Номинален дијаметар DN 20 до DN 80

Опис/конструкција

Едностепена нископритисочна центрифугална пумпа во Inline-изведба, со

 • Лизгачка механичка заптивка
 • прирабничка врска
 • фенер
 • Мотор со специјално вратило

Материјали

 • Куќиште на пумпа: леан челик 1.0625
 • фенер: EN-GJS-400-15
 • Работно коло: EN-GJL-250
 • Вратило: нерѓосувачки челик1.4005
 • Механичка заптивка: AQ1VGG; други механички заптивки на барање

Опсег на испорака

 • Пумпа
 • Упатство за вградување и работа
 • Контраприрабница за заварување
 • Заптивки на прирабницата

Опрема

 • Термисторски сензори, термисторски релеи за активирање, специјални мотори

Општи напомени - ErP-насоки (еколошки дизајн)

Оваа серија не спаѓа под одредбата за еколошки дизајн за пумпи за вода, бидејќи е коципирана специјално за примена н високи температури преку 120° C.Information on benchmark efficiency is available at www.europump.org/efficiencycharts

Производ

Дозволени медиуми (други медиуми на барање)

Масло за пренос на топлина

до +350 °C

Материјали

други механички заптивки

на барање

Мотор/електроника

Интегрирана целосна заштита на моторот

Специјална изведба со термисторски сензор (KLF) со доплата

Регулација на број на вртежи

Wilo-регулирачки систем

Преземања

General overview

Издание 2017
Формат на страница A4
Број на страници 72

PDF (46 MB)

Преземи

Wilo-IPH-O/W

Број на производ 4090935, 2140983
Издание 1504
Број на верзијата 02
Формат на страница A4
Број на страници 1

PDF (14 MB)

Преземи

Производ

PDF: Wilo-VeroLine-IPH-O

Конфигурирај

Избор на страница

Формат на страница

Изборни информации

Можете да ги внесете личните информации, кои сакате да бидат прикажани во заглавието.

Меморирај