Wilo-VeroLine-IPL

Особености/предности на производот

 • Висока заштита од корозија преку катафорезна облога
 • Отвори за истекување кондензат, во куќиштето од моторите и во латерните, во стандардна изведба
 • Изведба серија: Мотор со неподелено вратило
 • Изведба N: Стандарден мотор V1 со приклучно вратило од нерѓосувачки челик
 • Механичка заптивка со присилно прелевање, независна од насоката на вртење

Опис на серијата

Изведба

Пумпа со сув ротор во Inline-изведба со навојна или прирабничка врска.

Употреба

Транспорт на вода за греење (според VDI 2035), ладна вода и мешавини на вода-гликол без абразивни материи во системите за греење, ладна вода и ладење.

Означување на типот

ПримерIPL 40/160‐4/2
IPLInline‐пумпа
40Номинален дијаметар DN на приклучок на цевка
160Номинален пречник на ротор
4Номинална моќност на мотор P2 во kW
2Бр. на полови

Технички податоци

 • Минимален индекс на ефикасност (MEI) ≥ 0.4
 • Дозволено температурно подрачје -20 °C до +120 °C
 • Приклучување на мрежа 3~400 V, 50 Hz (други на барање)
 • Степен на заштита IP 55
 • Номинален дијаметар Rp 1 до DN 100
 • Макс. работен притисок 10 бара (специјална изведба: 16 бара)

Опис/конструкција

Едностепена нископритисочна центрифугална пумпа во Inline-изведба, со

 • Лизгачка механичка заптивка
 • прирабничка врска со приклучок за мерење на притисокот R 1/8
 • Мотор со неподелено вратило

Материјали

 • Куќиште на пумпа и фенер: EN-GJL-250
 • Работно коло: PPO-импрегнирано со стаклени влакна/EN-GJL-200 (зависно од типот на пумпата)
 • Вратило: 1.4021
 • Механичка заптивка: AQEGG; други механички заптивки на барање

Опсег на испорака

 • Пумпа
 • Упатство за вградување и работа

Опции

 • Варијанта ...-H4 со прирабници PN6/10 (со доплата)
 • Варијанта ...-H5 со куќиште PN16 (со доплата)
 • Други напони и фреквенции, како и одобрение ATEX, на барање

Опрема

 • Конзоли за монтажа на темели
 • Термисторски сензори, термисторски релеи
 • Специјални мотори
 • Специјални механички заптивки
 • Системи за регулација SC-HVAC, CC-HVAC, VR-HVAC и разводни уреди

Општи напомени - ErP-насоки (еколошки дизајн)

The benchmark for most efficient water pumps is MEI ≥ 0.70The efficiency of a pump with a trimmed impeller is usually lower than that of a pump with the full impeller diameter. The trimming of the impeller will adapt the pump to a fixed duty point, leading to reduced energy consumption. The minimum efficiency index (MEI) is based on the full impeller diameter.The operation of this water pump with variable duty points may be more efficient and economic when controlled, for example, by the use of a variable speed drive that matches the pump duty to the system.Information on benchmark efficiency is available at www.europump.org/efficiencychartsПумпи со потребна моќност > 150 kW или проточно количество QBEP < 6 m3/h не спаѓаат под одредбата за еколошки дизајн за пумпи за вода. Оттаму не се издава вредност за MEI.

Вкупен дијаграм

Wilo-VeroLine-IPL (двополна)

Wilo-VeroLine-IPL (четириполна)

Производ

Дозволени медиуми (други медиуми на барање)

Вода за греење (според VDI 2035)

Мешавина на гликол и вода (при 20-40 вол.-% гликол и температура на медиумот ≤ 40 °C)

Ладење и ладна вода

Масло за пренос на топлина

Специјална изведба со доплата

Дозволени подрачја на примена

Стандардна изведба за работен притисок pmax

10 bar

Специјална изведба за работен притисок pmax

16 бари

Температурно подрачје при макс. температура на околината +40 °C

-20...+120 °C (зависно од медиумот)

Макс. температура на околина:

+40 °C

Поставување во затворени објекти

Надворешно поставување

Специјална изведба со доплата

Приклучок за цевка

Навоен приклучок

Номинални дијаметри на приклучок-DN

32 -100

прирабник (според EN 1092-2)

PN 10 (PN 16 на барање)

Прирабник со приклучоци за мерење на притисок

R 1/8

Материјали

Куќиште на пумпа

EN-GJL-250

фенер

EN-GJL-250

Работно коло

PPO-GF30

Работно коло (специјална изведба)

Вратило на пумпа

1.4021 [AISI420]

Лизгачка механичка заптивка

AQEGG

други механички заптивки

на барање

Електрично поврзување

приклучување на мрежа

3~400 V, 50 Hz

Номинален број на вртежи n

1450/2900 1/min

Мотор/електроника

Интегрирана целосна заштита на моторот

Специјална изведба со термисторски сензор (KLF) со доплата

Класа на заштита

IP 55

Класа на изолација

F

Регулација на број на вртежи

Wilo-регулирачки систем

Намотка на мотор до 3 kW

230 V Δ/400 V Y, 50 Hz

Намотка на мотор од 4 kW

400 V Δ/690 V Y, 50 Hz

Можности за монтажа

Монтажа на цевковод ((≤ 15 kW моќност на мотор)

Монтажа на конзола

Преземања

General overview

Издание 2017
Формат на страница A4
Број на страници 72

PDF (46 MB)

Преземи

ATEX Wilo-Crono... IL/DL/BL;
Wilo-Vero... IPL-N/DPL-N, IPS

Број на производ 2140023
Издание 1702
Број на верзијата 02
Формат на страница A4
Број на страници 1

PDF (9 MB)

Преземи

Wilo-VeroLine-IPL (3 – 7,5 kW), Wilo-VeroTwin-DPL (3 – 7,5 kW)

Број на производ 2063315
Издание 1108
Број на верзијата 04
Формат на страница A4
Број на страници 1

PDF (30 MB)

Преземи

Wilo-IPL/DPL, IPL...N/DPL...N

Број на производ 2048393
Издание 1108
Број на верзијата 06
Формат на страница A4
Број на страници 1

PDF (35 MB)

Преземи

Производ

PDF: Wilo-VeroLine-IPL

Конфигурирај

Избор на страница

Формат на страница

Изборни информации

Можете да ги внесете личните информации, кои сакате да бидат прикажани во заглавието.

Меморирај