Wilo-VeroLine-IPL

Опис на серијата

Особености/предности на производот

 • Висока заштита од корозија преку катафорезна облога
 • Отвори за истекување кондензат, во куќиштето од моторите и во латерните, во стандардна изведба
 • Изведба серија: Мотор со неподелено вратило
 • Изведба N: Стандарден мотор V1 со приклучно вратило од нерѓосувачки челик
 • Механичка заптивка со присилно прелевање, независна од насоката на вртење

Конструкција

Пумпа со сув ротор во Inline-изведба со навојна или прирабничка врска.

Примена

Транспорт на вода за греење (според VDI 2035), ладна вода и мешавини на вода-гликол без абразивни материи во системите за греење, ладна вода и ладење.

Опсег на испорака

 • Пумпа
 • Упатство за вградување и работа

Означување на типот

Пример

IPL 40/160‐4/2

IPL

Inline‐пумпа

40

Номинален дијаметар DN на приклучок на цевка

160

Номинален пречник на ротор

4

Номинална моќност на мотор P2 во kW

2

Бр. на полови

Технички податоци

 • Дозволено температурно подрачје -20 °C до +120 °C
 • Приклучување на мрежа 3~400 V, 50 Hz (други на барање)
 • Степен на заштита IP 55
 • Номинален дијаметар Rp 1 до DN 100
 • Макс. работен притисок 10 бара (специјална изведба: 16 бара)

Материјали

 • Куќиште на пумпа и фенер: EN-GJL-250
 • Работно коло: PPO-импрегнирано со стаклени влакна/EN-GJL-200 (зависно од типот на пумпата)
 • Вратило: 1.4021
 • Механичка заптивка: AQEGG; други механички заптивки на барање

Опис/конструкција

Едностепена нископритисочна центрифугална пумпа во Inline-изведба, со

 • Лизгачка механичка заптивка
 • прирабничка врска со приклучок за мерење на притисокот R 1/8
 • Мотор со неподелено вратило

Вкупен дијаграм

VeroLine-IPL

VeroLine-IPL

Производ

PDF: Wilo-VeroLine-IPL

Конфигурирај

Избор на страница

Формат на страница

Изборни информации

Можете да ги внесете личните информации, кои сакате да бидат прикажани во заглавието.

Меморирај