Wilo-VeroNorm NPG

Особености/предности на производот

 • Се применува за температура на вода до 140 °C
 • Back‐Pull‐Out изведба
 • Проширување напалетата производи DIN EN 733

Опис на серијата

Изведба

Едностепена нископритисочна пумпа монтирана на основна плоча

Употреба

 • Транспорт на вода за греење (според VDI 2035), ладна вода и мешавини на вода-гликол без абразивни материи во системите за греење, ладна вода и ладење.
 • Примена во комуналното водоснабдување, наводнувањето, зградната техника, општата индустрија, фабриките итн.

Технички податоци

Минимален индекс на ефикасност (MEI) ≥ 0.4

Опсег на испорака

 • Пумпа
 • Упатство за вградување и работа

Материјали

 • Куќиште на пумпа: EN-GJL250
 • Работно коло: EN-GJL250
 • Вратило: зависно од типот X30Cr13

Опис/конструкција

Едностепена нископритисочна центрифугална пумпа во блок-изведба според EN 733, со спојка, заштита на спојка, мотор и основна плоча

 • Спојка за демонтажа
 • Механичка заптивка или заптивно пакување

Општи напомени - ErP-насоки (еколошки дизајн)

Минимален индекс на ефикасност (MEI) ≥ 0.4

 • The benchmark for most efficient water pumps is MEI ≥ 0.70
 • The efficiency of a pump with a trimmed impeller is usually lower than that of a pump with the full impeller diameter. The trimming of the impeller will adapt the pump to a fixed duty point, leading to reduced energy consumption. The minimum efficiency index (MEI) is based on the full impeller diameter.
 • The operation of this water pump with variable duty points may be more efficient and economic when controlled, for example, by the use of a variable speed drive that matches the pump duty to the system.
 • Information on benchmark efficiency is available at www.europump.org/efficiencycharts
 • Пумпи со потребна моќност > 150 kW или проточно количество QBEP < 6 m3/h не спаѓаат под одредбата за еколошки дизајн за пумпи за вода. Оттаму не се издава вредност за MEI.

Вкупен дијаграм

Работни криви на пумпа

Работни криви на пумпа

Преземања

General overview

Издание 2017
Формат на страница A4
Број на страници 72

PDF (46 MB)

Преземи

Wilo-NPG

Број на производ 4095556
Издание 0610
Број на верзијата 01
Формат на страница A4
Број на страници 1

PDF (2 MB)

Преземи

PDF: Wilo-VeroNorm NPG

Конфигурирај

Избор на страница

Формат на страница

Изборни информации

Можете да ги внесете личните информации, кои сакате да бидат прикажани во заглавието.

Меморирај