Wilo-VeroTwin-DP-E

Опис на серијата

Особености/предности на производот

 • Штедење енергија со интегрирана електронско прилагодување на капацитетот
 • Изборни интерфејси за собирничка комуникација преку приклучливи IF-модули
 • Едноставно ракување благодарение на технологијата на зелено копче и на дисплејот
 • Интегрирано управување со двојни пумпи
 • Интегрирана целосна заштита на моторот (KLF) со електроника за активирање

Конструкција

Електронски регулирана двојна пумпа со сув ротор, во Inline-изведба, со прирабнички приклучок и автоматско прилагодување на моќноста

Примена

Транспорт на вода за греење (според VDI 2035), ладна вода и мешавини на вода-гликол без абразивни материи во системите за греење, ладна вода и ладење.

Опрема/функција

Работни режими

 • Δp-c за константен диференцијален притисок
 • Δp-v за варијабилен диференцијален притисок
 • PID-контрола
 • Далечинска регулација на брзината (n = константно)

Панел за рачно управување

 • Зелено копче и дисплеј

Рачни функции

 • Нагодување на баран диференцијален притисок
 • Нагодување на број на вртежи (рачно управување)
 • Поставување на работен режим
 • Нагодување на пумпа ON/OFF
 • Конфигурација на сите работни параметри
 • Квитирање грешка

Надворешни управувачки функции

 • Управувачки влез „Overriding off“
 • Управувачки влез „Екстерна замена на пумпа“ (има дејство само при режим на работа со двојна пумпа)
 • Аналоген влез 0-10 V, 0-20 mA за регулациски режим (DDC) и далечинско регулирање на зададена вредност
 • Аналоген влез 2-10 V, 4-20 mA за регулациски режим (DDC) и далечинско регулирање на зададена вредност
 • Аналоген влез 0-10 V за сигнал за вистинска вредност на сензорот за притисок
 • Аналоген влез 2–10 V, 0-20 mA, 4–20 mA за сигнал за вистинска вредност на сензорот за притисок

Функции на сигнализација и прикажување

 • Збирна сигнализација за грешка SSM
 • Сигнализација за збирна работа SBM

Размена на податоци

 • Инфрацрвен интерфејс за безжична размена на податоци со IR-монитор/IR-стик
 • Место на приклучување на Wilo IF-модули (Modbus, BACnet, CAN, PLR, LON) за поврѕување со зградна авоматика

Безбедносни функции

 • Целосна заштита на моторот со вградена електроника за исклучување
 • Блокада за зафаќање

Управување со двојна пумпа (двојна пумпа или 2 единечни пумпи)

 • Работа како главна/резервна пумпа (автоматска замена на работната пумпа при грешка)
 • Работа како главна/резервна пумпа, замена на пумпа по 24 часа
 • Паралелна работа
 • Паралелна работа (вклучување и исклучување на пумпата за врвно оптоварување со оптимизација на ефикасноста)

Опсег на испорака

 • Пумпа
 • Упатство за вградување и работа

Означување на типот

Пример

DP-E 40/160-4/2-R1

DP-E

Inline‐двојна пумпа со електронска регулација

40

Номинален дијаметар DN на приклучок на цевка

160

Номинален пречник на работно коло

4

Номинална моќност на мотор P2 во kW

2

Бр. на полови

R1

Изведба без сензор

Технички податоци

 • Дозволено температурно подрачје -20 °C до +120 °C
 • Приклучување на мрежа
  • 3~400 V ±10 %, 50 Hz
  • 3~380 V -5 % +10 %, 60 Hz
 • Степен на заштита IP 55
 • Номинален дијаметар DN 32 до DN 80
 • Макс. работен притисок 10 бара (специјална изведба: 16 бара)

Материјали

 • Куќиште на пумпа и фенер: EN-GJL-250
 • Работно коло: PPO-GF30
 • Вратило: 1.4021
 • Механичка заптивка: AQEGG; други механички заптивки на барање

Опис/конструкција

Едностепена нископритисочна двојна пумпа во Inline-изведба, со

 • преклопен вентил
 • Лизгачка механичка заптивка
 • прирабничка врска
 • Погон со интегрирана електронска регулација на бројот на вртежи

Вкупен дијаграм

VeroTwin-DP-E

Производ

PDF: Wilo-VeroTwin-DP-E

Конфигурирај

Избор на страница

Формат на страница

Изборни информации

Можете да ги внесете личните информации, кои сакате да бидат прикажани во заглавието.

Меморирај