Wilo-VeroTwin-DPL

Опис на серијата

Особености/предности на производот

 • Намалување на потребниот простор и на инсталационите трошоци преку дизајнот на двојна пумпа
 • Главна/резервна работа или работа со врвно оптоварување (со помош на надворешен дополнителен уред)
 • Висока заштита од корозија преку катафорезна облога
 • Изведба серија: Мотор со неподелено вратило
 • Изведба N: стандарден мотор B5 или V1 со приклучно вратило од нерѓосувачки челик

Конструкција

Двојна пумпа со сув ротор во Inline-изведба со прирабнички приклучок

Примена

Транспорт на вода за греење (според VDI 2035), ладна вода и мешавини на вода-гликол без абразивни материи во системите за греење, ладна вода и ладење.

Опсег на испорака

 • Пумпа
 • Упатство за вградување и работа

Означување на типот

Пример

DPL 40/160‐4/2

DPL

Inline‐двојна пумпа

40

Номинален дијаметар DN на приклучок на цевка

160

Номинален дијаметар на работно коло

4

Номинална моќност на мотор P2 во kW

2

Бр. на полови

Технички податоци

 • Дозволено температурно подрачје -20 °C до +120 °C
 • Приклучување на мрежа 3~400 V, 50 Hz (други на барање)
 • Степен на заштита IP 55
 • Номинален дијаметар DN 32 до DN 100
 • Макс. работен притисок 10 бара (специјална изведба: 16 бара)

Материјали

 • Куќиште на пумпа и фенер: EN-GJL-250
 • Работно коло: ПП-импрегниран со стаклени влакна/EN-GJL-200 (зависно од типот на пумпата)
 • Вратило: 1.4021
 • Механичка заптивка: AQ1EGG; други механички заптивки на барање

Опис/конструкција

Едностепена нископритисочна двојна пумпа во Inline-изведба, со

 • преклопен вентил
 • Лизгачка механичка заптивка
 • прирабничка врска со приклучок за мерење на притисокот R 1/8
 • Мотор со неподелено вратило

Вкупен дијаграм

VeroTwin-DPL

VeroTwin-DPL

Производ

PDF: Wilo-VeroTwin-DPL

Конфигурирај

Избор на страница

Формат на страница

Изборни информации

Можете да ги внесете личните информации, кои сакате да бидат прикажани во заглавието.

Меморирај