Wilo-Yonos ECO...-BMS

Особености/предности на производот

 • Безнапонски контакт за збирна сигнализација за грешка за поврзување на надворешни единици за мониторирање (на пр. зградна автоматика) и управувачки влез 0-10 V
 • Управувачки кабел (4-жилен, 1,5 m) за приклучок збирна сигнализација за грешка и 0-10 V
 • Wilo-Connector
 • Стандардна топлинска изолација
 • Куќиште на пумпата со катафорезно (KTL-) обложување, штити од корозија при појава на кондензација

Опис на серијата

Изведба

Циркулациони пумпи со воден ротор, со навоен приклучок, ЕС-мотор и автоматско прилагодување на моќноста.

Употреба

Топловодно греење на сите системи, клима уреди и затворени кружни системи за ладење, индустриски циркулациони системи

Означување на типот

Пример:Wilo-Yonos ECO 30/1-5-BMS
Yonos ECOВисокопродуктивна пумпа (навојна пумпа)
30/Приклучна номинална ширина
1-5Номинално подрачје на напор [m]
BMSСистем за управување со згради за приклучување на зградна автоматика

Технички податоци

 • Индекс на енергетска ефикасност (EEI) ≤ 0.20
 • Температура на транспортиран медиум -10 °C до +110 °C (при макс. температура на околината од +25 °C)
 • Приклучување на мрежа 1~230 V, 50/60 Hz
 • Вид заштита IP 44
 • Навојно приклучување Rp 1 и Rp 1¼
 • Макс. работен притисок 10 бара

Опрема/функција

Работни режими

 • Далечинска регулација на брзината (n = константно)
 • ∆p-c за константен диференцијален притисок
 • ∆p-v за варијабилен диференцијален притисок

Рачни функции

 • Поставување на работен режим
 • Нагодување на баран диференцијален притисок

Автоматски функции

 • Континуирано прилагодување на моќноста зависно од работниот режим
 • Функција на деблокирање
 • Меко стартување
 • Целосна заштита на моторот со интегрирана електроника за активирање

Надворешни управувачки функции

 • Управувачки влез „Analog In 0 - 10 V“ (далечинско поместување на бројот на вртежи)

Функции на сигнализација и прикажување

 • Сигнализација на збирна грешка (безнапонски отворачки контакт)

Опрема

 • Место за клуч на телото на пумпата
 • Електричен брз приклучок со Wilo-Connector
 • Управувачки кабел (4-жилен, 1,5 m) за приклучок збирна сигнализација за грешка и 0-10 V
 • Мотор отпорен на струја на блокирање
 • Топлинска изолација во примена за греење, како стандардна опрема

Опсег на испорака

 • Пумпа
 • Термоизолација
 • Wilo-Connector
 • Управувачки кабел
 • Заптивки
 • Упатство за вградување и работа

Опрема

 • Навртувања
 • Елементи за израмнување
 • Wilo-Connector со поврзан приклучен кабел од 2 m и утикач со заштитен контакт
 • Аголен приклучник со 2 m приклучен кабел

Вкупен дијаграм

Работни криви на пумпа

Преземања

General overview

Издание 2017
Формат на страница A4
Број на страници 72

PDF (46 MB)

Преземи

Wilo-Yonos ECO-BMS

Број на производ 2150705, 2157689
Издание 1705
Број на верзијата 02
Формат на страница A4
Број на страници 1

PDF (13 MB)

Преземи

Производ

PDF: Wilo-Yonos ECO...-BMS

Конфигурирај

Избор на страница

Формат на страница

Изборни информации

Можете да ги внесете личните информации, кои сакате да бидат прикажани во заглавието.

Меморирај