Wilo-Yonos PICO-D

Опис на серијата

Особености/предности на производот

 • Светлечки диоди за поставување на зададената вредност во чекори од по 0,1 m и приказ на актуелната потрошувачка
 • Електрично поврзување без алат, благодарение на Wilo-Connector
 • Уникатна функција на обезвоздушување за секоја пумпа
 • Двојна пумпа за единечна работа (Δp-c и Δp-v) или паралелна работа (Δp-c)
 • Многу висок стартен вртежен момент на вклучување, за сигурно вклучување

Конструкција

Двојна циркулациона пумпа со воден ротор, со навртување, EC-мотор заштитен од струја на блокирање и интегрирана електронска регулација на моќност.

Примена

Топловодно греење на сите системи, климатизација, индустриски циркулациони постројки.

Опрема/функција

Работни режими

 • Δ p-c за константен диференцијален притисок
 • Δ p-v за варијабилен диференцијален притисок

Рачни функции

 • Нагодување на работен режим
 • Нагодување на моќноста на пумпата (напор)
 • Функција на обезвоздушување

Автоматски функции

 • Континуирано прилагодување на моќноста зависно од работниот режим
 • Автоматска функција на деблокирање

Сигнализациски и прикажувачки функции

 • Индикатор на влезна моќност во W
 • Прикаѕ на актуелниот напор при нагодување
 • Индикатор на сигнализација за грешка (шифри на грешки)

Опрема

 • Електричен брз приклучок со Wilo-Connector
 • Функција на обезвоздушување
 • Мотор отпорен на струја на блокирање
 • Филтер за честички

Функција на двојна пумпа

 • Работа како главна/резервна (автоматска замена на работната пумпа при грешка или временски зависно). Кога двојната пумпа треба да се ангажира за главна/резервна работа, режимот на регулација и напорот мора да се бидат идентично поставени.
 • Паралелна работа (оптимизирано вклучување и исклучување на пумпата за врвно оптоварување). Кога двојната пумпа треба да се ангажира за паралелна работа/работа со врвно оптоварување, режимот на регулација Δp-c мора да се постави со истиот напор.

За префрлување на пумпите, на пр. при пречка, потребен е дополнителен контролен уред.

Опсег на испорака

 • Пумпа
 • Wilo-Connector
 • Заптивки
 • Упатство за вградување и работа

Означување на типот

Пример:

Wilo-Yonos PICO-D 30/1-6

Yonos PICO

Високопродуктивна пумпа (навојна пумпа), електронски регулирана

-D

Двојна пумпа

30/

Приклучна номинална ширина

1-6

Подрачје на номинален напор [m]

Технички податоци

 • Fluid temperature -10 °C to +95 °C
 • Mains connection 1~230 V, 50 Hz
 • Protection class IPX2D
 • Screwed connection Rp 1¼
 • Max. operating pressure 10 bar

Вкупен дијаграм

Yonos PICO-D

Преземања

Wilo-Yonos PICO-D

Број на производ 4180197
Издание 2013-2
Број на верзијата 01
Формат на страница A6
Број на страници 8

PDF (864 kB)

Преземи

Производ

PDF: Wilo-Yonos PICO-D

Конфигурирај

Избор на страница

Формат на страница

Изборни информации

Можете да ги внесете личните информации, кои сакате да бидат прикажани во заглавието.

Меморирај