Wilo-Yonos PICO-D

Особености/предности на производот

 • Светлечки диоди за поставување на зададената вредност во чекори од по 0,1 m и приказ на актуелната потрошувачка
 • Електрично поврзување без алат, благодарение на Wilo-Connector
 • Уникатна функција на обезвоздушување за секоја пумпа
 • Двојна пумпа за единечна работа (Δp-c и Δp-v) или паралелна работа (Δp-c)
 • Многу висок стартен вртежен момент на вклучување, за сигурно вклучување

Опис на серијата

Изведба

Двојна циркулациона пумпа со воден ротор, со навртување, EC-мотор заштитен од струја на блокирање и интегрирана електронска регулација на моќност.

Употреба

Топловодно греење на сите системи, климатизација, индустриски циркулациони постројки.

Означување на типот

Пример:Wilo-Yonos PICO-D 30/1-6
Yonos PICOВисокопродуктивна пумпа (навојна пумпа), електронски регулирана
-DДвојна пумпа
30/Приклучна номинална ширина
1-6Подрачје на номинален напор [m]

Технички податоци

Индекс на енергетска ефикасност (EEI) ≤ 0.23

Опрема/функција

Работни режими

 • Δ p-c за константен диференцијален притисок
 • Δ p‐v за варијабилен диференцијален притисок

Рачни функции

 • Нагодување на работен режим
 • Нагодување на моќноста на пумпата (напор)
 • Функција на обезвоздушување

Автоматски функции

 • Континуирано прилагодување на моќноста зависно од работниот режим
 • Автоматска функција на деблокирање

Сигнализациски и прикажувачки функции

 • Индикатор на влезна моќност во W
 • Прикаѕ на актуелниот напор при нагодување
 • Индикатор на сигнализација за грешка (шифри на грешки)

Опрема

 • Електричен брз приклучок со Wilo-Connector
 • Функција на обезвоздушување
 • Мотор отпорен на струја на блокирање
 • Филтер за честички

Функција на двојна пумпа

 • Работа како главна/резервна (автоматска замена на работната пумпа при грешка или временски зависно). Кога двојната пумпа треба да се ангажира за главна/резервна работа, режимот на регулација и напорот мора да се бидат идентично поставени.
 • Паралелна работа (оптимизирано вклучување и исклучување на пумпата за врвно оптоварување). Кога двојната пумпа треба да се ангажира за паралелна работа/работа со врвно оптоварување, режимот на регулација Δp-c мора да се постави со истиот напор.

За префрлување на пумпите, на пр. при пречка, потребен е дополнителен контролен уред.

Опсег на испорака

 • Пумпа
 • Wilo-Connector
 • Заптивки
 • Упатство за вградување и работа

Опрема

 • Навртувања
 • Елементи за израмнување
 • Wilo-Connector со поврзан приклучен кабел од 2 m и утикач со заштитен контакт
 • Аголен приклучник со 2 m приклучен кабел

Вкупен дијаграм

Работни криви на пумпа

Преземања

General overview

Издание 2017
Формат на страница A4
Број на страници 72

PDF (46 MB)

Преземи

Wilo-Yonos PICO-D

Број на производ 4180197
Издание 2013-2
Број на верзијата 01
Формат на страница A6
Број на страници 8

PDF (864 kB)

Преземи

Wilo-Yonos PICO

Број на производ 4152372, 4153787, 413794, 4164030, 4209895
Издание 1202
Број на верзијата 01
Формат на страница A6
Број на страници 1

PDF (17 MB)

Преземи

Производ

PDF: Wilo-Yonos PICO-D

Конфигурирај

Избор на страница

Формат на страница

Изборни информации

Можете да ги внесете личните информации, кои сакате да бидат прикажани во заглавието.

Меморирај