Wilo-Yonos PICO-STG

Особености/предности на производот

 • Црвено копче за нагодување на регулацискиот режим ∆p-v или на фиксниот број на вртежи
 • Надворешно регулирање на бројот на вртежи преку интегрирани интерфејси PWM 1 (геотермика) и PWM 2 (соларно)
 • Флексибилен кабел за поврзување со Wilo-конектор
 • Куќиште на пумпата со KTL- обложување, штити од корозија при појава на кондензација
 • Прстенест LED за приказ на работа и пречки

Опис на серијата

Изведба

Циркулациона пумпа со воден ротор со навртување, EC-мотор заштитен од струја на блокирање и интегрирана електронска регулација на моќност.

Употреба

Примарни циркулациони системи за соларни и геотермални постројки

Означување на типот

Пример:Wilo-Yonos PICO-STG 15/1-7.5-130
Yonos PICOВисокопродуктивна пумпа (навојна пумпа), електронски регулирана
-STGЗа соларни/геотермички постројки
15/Приклучна номинална ширина
1-7.5Номинално подрачје на напор [m]
130Конструктивна должина

Опрема/функција

Работни режими

 • Δ p-v за варијабилен диференцијален притисок
 • Далечинска регулација на брзината (n = константно)
 • Надворешно регулирање на бројот на вртежи преку PWM 1 или PWM 2 сигнал

Рачни функции

 • Поставување на работен режим
 • Нагодување на моќноста на пумпата (напор)
 • Нагодување на PWM режимот

Автоматски функции

 • Континуирано прилагодување на моќноста зависно од работниот режим
 • Автоматска функција на деблокирање

Функции на сигнализација и прикажување

 • Приказ на работата или пречките

Опрема

 • Место за клуч на телото на пумпата
 • Електро-брзо приклучување со Wilo-конектор на флексибилен кабел
 • Мотор отпорен на струја на блокирање
 • Куќиште на пумпа со KTL-облога

Материјали

 • Куќиште на пумпа: сиво леано железо (EN-GJL-200)
 • Ротор: пластика (PP - 40 % GF)
 • Вратило на пумпата: Не’рѓосувачки челик
 • Лежиште: јаглен, импрегниран со метал

Опсег на испорака

 • Пумпа
 • Wilo-Connector
 • Заптивки
 • Упатство за вградување и работа

Опции

 • Изведби Yonos PICO...130 со кратка монтажна должина 130 mm

Опрема

 • Навртувања
 • Елементи за израмнување
 • Термоизолација
 • Wilo-Connector со поврзан приклучен кабел од 2 m и утикач со заштитен контакт
 • Аголен приклучник со 2 m приклучен кабел
 • Сигнален кабел PWM

Вкупен дијаграм

Работни криви на пумпа

Преземања

General overview

Издание 2017
Формат на страница A4
Број на страници 72

PDF (46 MB)

Преземи

Wilo-Yonos PICO-STG

Број на производ 4190494
Издание 1409
Број на верзијата 01
Формат на страница A4
Број на страници 1

PDF (34 MB)

Преземи

Производ

PDF: Wilo-Yonos PICO-STG

Конфигурирај

Избор на страница

Формат на страница

Изборни информации

Можете да ги внесете личните информации, кои сакате да бидат прикажани во заглавието.

Меморирај