Wilo-Yonos PICO-STG

Опис на серијата

Особености/предности на производот

 • Зелено копче за нагодување на регулацискиот режим ∆p-v или на фиксниот број на вртежи
 • Надворешно регулирање на бројот на вртежи преку интегрирани интерфејси PWM 1 (геотермика) и PWM 2 (соларно)
 • Флексибилен кабел за поврзување со Wilo-конектор
 • Куќиште на пумпата со KTL- обложување, штити од корозија при појава на кондензација
 • Прстенест LED за приказ на работа и пречки

Конструкција

Циркулациона пумпа со воден ротор со навртување, EC-мотор заштитен од струја на блокирање и интегрирана електронска регулација на моќност.

Примена

Примарни циркулациони системи за соларни и геотермални постројки

Опрема/функција

Начин на работа

 • Δ p-v за варијабилен диференцијален притисок
 • Регулациски режим (n=constant)
 • Надворешно регулирање на бројот на вртежи преку PWM 1 или PWM 2 сигнал

Рачни функции

 • Поставување на работен режим
 • Нагодување на моќноста на пумпата (напор)
 • Нагодување на PWM режимот

Автоматски функции

 • Континуирано прилагодување на моќноста зависно од работниот режим
 • Автоматска функција на деблокирање

Функции на сигнализација и прикажување

 • Приказ на работата или пречките

Опрема

 • Место за клуч на телото на пумпата
 • Електро-брзо приклучување со Wilo-конектор на флексибилен кабел
 • Мотор отпорен на струја на блокирање
 • Куќиште на пумпа со KTL-облога

Опсег на испорака

 • Пумпа
 • Wilo-Connector
 • Заптивки
 • Упатство за вградување и работа

Означување на типот

Пример:

Wilo-Yonos PICO-STG 15/1-7.5-130

Yonos PICO

Високопродуктивна пумпа (навојна пумпа), електронски регулирана

-STG

За соларни/геотермички постројки

15/

Приклучен номинален дијаметар

1-7.5

Номинално подрачје на напор [m]

130

Конструктивна должина

Технички податоци

 • Индекс на енергетска ефикасност (EEI) < 0,23
 • Температура на транспортиран медиум 0 °C до +110 °C
 • Приклучување на мрежа 1~230 V, 50 Hz
 • Вид на заштита IP X4 D
 • Приклучок со навртување Rp ½, Rp 1 и Rp 1¼
 • Макс. работен притисок 10 бара

Материјали

 • Куќиште на пумпа: сиво леано железо (EN-GJL-200)
 • Работно коло: Пластика (PP - 40 % GF)
 • Вратило на пумпата: Не’рѓосувачки челик
 • Лежиште: јаглен, импрегниран со метал

Вкупен дијаграм

Yonos PICO-STG

Производ

PDF: Wilo-Yonos PICO-STG

Конфигурирај

Избор на страница

Формат на страница

Изборни информации

Можете да ги внесете личните информации, кои сакате да бидат прикажани во заглавието.

Меморирај