Wilo-Yonos PICO

Опис на серијата

Особености/предности на производот

 • Максимален комфор за корисникот при ракување благодарение на технологијата на зелено копче со нови, интелигентни нагодувања, интуитивна корисничка површина и нови функции
 • Оптимизирана енергетска ефикасност благодарение на технологијата за EC-мотор, нагодувањата со прецизност од 0,1 m и приказот на актуелната потрошувачка на енергија
 • Брз и едноставна инсталација и замена без проблем благодарение на новата и оптимизирана конструкција
 • Едноставно одржување и голема безбедност при работа благодарение на автоматски и рачно активираните функции на повторно вклучување и обезвоздушување
 • Најголема безбедност при работа и ракување благодарение на докажаната технологија

Уште повеќе комфор, но уште помала потрошувачка на струја.

Видлив знак за новата генерација високопродуктивни пумпи за постројки за климатизација и греење во еднофамилијарни и двофамилијарни куќи е зеленото копче за ракување, коешто заедно со новите функции овозможува максимален комфорт при пуштање во работа и одржување. Стандардното нагодување за радијатори или подно греење – симболизирано преку пиктограми – заштедува време при пуштање во работа. На тој начин можете уште повеќе да ја подобрите енергетската ефикасност, да ја намалите потрошувачката на струја и податоците за сето тоа се секојпат видливи на дисплејот. А, благодарение на компактната конструкција, замената на пумпи е сега уште поедноставна.

Конструкција

Циркулациона пумпа со воден ротор со навртување, EC-мотор заштитен од струја на блокирање и интегрирана електронска регулација на моќност.

Примена

Топловодно греење на сите системи, климатизација, индустриски циркулациони постројки.

Опрема/функција

Начини на работа

 • Константен диференцијален притисок
 • Варијабилен диференцијален притисок
 • Константен број на вртежи (3 регулациски карактеристики)

Рачни функции

 • Нагодување работен режим според примената
 • Нагодување на моќноста на пумпата (напор)
 • Нагодување константен број на вртежи
 • Функција на обезвоздушување
 • Рачно повторно вклучување

Автоматски функции

 • Континуирано прилагодување на моќноста зависно од работниот режим
 • Автоматско повторно вклучување
 • Автоматско препознавање сув од

Функции на сигнализација и прикажување

 • Индикатор на влезна моќност во W
 • Приказ на напорот при нагодување
 • Индикатор на сигнализација за грешка (шифри на грешки)
 • Приказ на рачно активираната функција за повторно вклучување или функција на обезвоздушување

Опрема

 • Место за клуч на телото на пумпата
 • Електричен брз приклучок со Wilo-Connector
 • Функција на обезвоздушување
 • Рачно повторно вклучување
 • Мотор отпорен на струја на блокирање
 • Филтер за честички

Опсег на испорака

 • Пумпа
 • Wilo-Connector
 • Заптивки
 • Упатство за вградување и работа

Означување на типот

Пример:

Wilo-Yonos PICO 30/1-4

Yonos PICO

Високопродуктивна пумпа (навојна пумпа), електронски регулирана

30/

Приклучен номинален дијаметар

1-4

Подрачје на номинален напор [m]

130

Конструктивна должина

Технички податоци

 • Температура на транспортиран медиум -10 °C до +95 °C
 • Приклучување на мрежа 1~230 V, 50 Hz
 • Вид на заштита IPX2D
 • Приклучок со навртување Rp ½, Rp 1 и Rp 1¼
 • Макс. работен притисок 10 бара

Материјали

 • Куќиште на пумпа: сиво леано железо (EN-GJL-200)
 • Работно коло: Пластика (PP - 40% GF)
 • Вратило на пумпата: Не’рѓосувачки челик
 • Лежиште: јаглен, импрегниран со метал

Вкупен дијаграм

Yonos PICO

Yonos PICO

Производ

PDF: Wilo-Yonos PICO

Конфигурирај

Избор на страница

Формат на страница

Изборни информации

Можете да ги внесете личните информации, кои сакате да бидат прикажани во заглавието.

Меморирај