Wilo-Zeox FIRST

Опис на серијата

Особености/предности на производот

 • Високопродуктивно хидраулика и високопродуктивен IE3-мотор во стандардна изведба со PTC-сензор
 • Пумпа во стандардна изведба со крута спојка помеѓу моторот и хидрауликата, со механичка заптивка
 • Серискиот бајпас уред за испирање гарантира долг животен век на механичката заптивка
 • На барање е достапно осмислено позиционирање на прирабницата и капакот на притискачот на заптивното пакување
 • На барање е достапно работно коло од бронза, за висока сигурност

Конструкција

Нормално-вшмукувачка, високоефикасна центрифугална пумпа на висок притисок

Примена

 • Комерцијално земјоделство
 • Водоснабдување / зголемување на притисокот
 • Снабдување со вода за гасење
 • Греење, климатизација, ладење

Опрема/функција

 • Високопродуктивен IE3- мотор во стандардна изведба
 • Перење преку вод за бајпас за долг век на траење
 • Заптивно пакување на барање, заменливо без демонтажа на пумпата, благодарение на ексклузивниот „Twinner-System“ дизајн

Опсег на испорака

 • Хоризонтална пумпна постројка со мотор, спојка, основна плоча и пумпа или
 • Верикални пумпни постројки со мотор, спојка и пумпа
 • Упатство за вградување и работа

Означување на типот

Пример:

Zeox FIRST V9004/A-75-2-S20-S6D6/B

Zeox FIRST

Нормално вшмукувачка, повеќестепена високопритисна центрифугална пумпа во сегментна изведба

V или H

Вертикална или хоризонтална изведба

90

Проток Q во m3/h

04

Број на работни кола

А

Тип на ротор (V-изведба)

75

Моќност на мотор (во kW)

2

2-полен мотор

S20

Изведба- варијанти: Нема податок = стандардна изведба, ротори од бронза: L1, заптивно пакување: S20

S6D6

Варијанти со други изведби со завртки и вратила: Нема податок = стандардна изведба, SXDX

B

Ознака за техничкиот развој

Технички податоци

 • Приклучување на мрежа 3~400 V, 50 Hz
 • Макс. приливен притисок: 6 бари за вертикална монтажа, 16 бари за хоризонтална монтажа
 • Макс. температурно подрачје на медиумот од -5 °C до +90 °C
 • Макс. температурно подрачје на околината од -10 °C до +40 °C
 • Макс. работен притисок: 27 бари за вертикална монтажа, 55 бари за хоризонтална монтажа DN 80 и 50 бари за хоризонтална монтажа DN 100
 • Вид заштита: IP 55
 • Притисочни и вшмукувачки приклучоци: DN 80 и DN 100 за вертикална монтажа, DN 65, DN 80, DN 100, DN 150 за хоризонтална монтажа

Материјали

 • Куќиште на пумпа и спојка од сиво леано железо со квалитетно лакирање за повисока отпорност на корозија
 • Основна плоча и носач на мотор со квалитетно лакирање за повисока отпорност на корозија
 • Степенасто куќиште и статори од сиво леано железо и ротори од сиво леано железо со KTL облога
 • Степенасто куќиште - заптивки од NBR
 • Лизгачко лежиште во бронза
 • Вратило од карбонски челик или не’рѓосувачки челик
 • Лизгачки и контра-прстени на лизгачка механичка заптивка: Волфрамкарбид / јаглен
 • Механички заптивки од NBR / PTFE
 • PTFE заптивки

Вкупен дијаграм

Zeox FIRST

Производ

PDF: Wilo-Zeox FIRST

Конфигурирај

Избор на страница

Формат на страница

Изборни информации

Можете да ги внесете личните информации, кои сакате да бидат прикажани во заглавието.

Меморирај