Yonos PICO 30/1-4

Податочен лист

Податоци за хидраулика
 • Макс. проток
  2.7 m³/h
 • Макс. напор
  4 m
 • Индекс на енергетска ефикасност (EEI)
  0.18
Податоци за производ
 • Максимален работен притисок
  10 bar
 • Макс. температура на медиум
  95 Celsius
 • Мин. температура на медиум
  -10 Celsius
 • Макс. температура на околината
  40 Celsius
Податоци за мотор
 • Приклучување на мрежа
  1~230 V, 50/60 Hz
 • Вид на заштита
  IPX2D
 • Индекс на енергетска ефикасност (EEI)
  0.18
 • 0.3 A
 • Електромагнетна подносливост
  EN 61800-3
 • Влезна моќност (мин)
  4 W
 • Класа на изолација
  F
 • Емитирана интерференца
  EN 61000-6-3
 • Влезна струја P1 макс.
  20 W
 • Отпорност на интерференца
  EN 61000-6-2
 • Механичка номинална моќност
  0.01 kW
 • Мин. број на вртежи
  800 rpm
 • Макс. број на вртежи
  3500 rpm
 • Интегрирана заштита на мотор за температура
  интегрирано
Димензии на инсталација
 • Приклучок за цевка од вшмукателната страна
  G 2
 • Приклучок за цевка од притисочната страна
  G 2
 • Монтажна должина
  180 mm
Материјали
 • Вратило
  1.4122, X39CrMo17-1
 • Куќиште на пумпа
  5.1300, EN-GJL-200
 • Работно коло
  PP-GF40
 • Материјал на лежиште
  Total carbon
Информации за нарачувања
 • Производ
  Wilo
 • Ознака на производ
  Yonos PICO 30/1-4
 • Опис
  4215519
 • Нето тежина прибл.
  1.95 kg

Димензии и цртежи со димензии

4215519_ConGraph_yonos_pico_row_180__dim_01_1708

4215519_ConGraph_yonos_pico_row_180__dim_01_1708
4215519_ConGraph_yonos_pico_row_180__dim_01_1708

Карактеристики

Yonos PICO 15/1-4, 25/1-4, 30/1-4, Δp-v (variable)

Yonos PICO 15/1-4, 25/1-4, 30/1-4, Δp-v (variable)

Yonos PICO 15/1-4, 25/1-4, 30/1-4, Δp-c (constant)

Yonos PICO 15/1-4, 25/1-4, 30/1-4, Δp-c (constant)
Yonos PICO 15/1-4, 25/1-4, 30/1-4, Δp-v (variable)
Yonos PICO 15/1-4, 25/1-4, 30/1-4, Δp-c (constant)

Шема на приклучоци

Eco PICO-NOVA

Eco PICO-NOVA

Мотор отпорен на струја на блокирање

Монофазен мотор (EM), со 2 пола, 1~230 V, 50 Hz

Eco PICO-NOVA

Информации за порачка

Information for order placements
 • Производ
  Wilo
 • Ознака на производ
  Yonos PICO 30/1-4
 • EAN број
  4048482758510
 • Опис
  4215519
 • Бруто тежина прибл.
  2.2 kg
 • Нето тежина прибл.
  1.95 kg
 • Целокупна должина
  180.0 mm
 • Висина без амбалажа
  102 mm
 • Боја
  Зелена
 • Карактеристики на пакување
  Комерцијална амбалажа
 • Вид на пакување
  Картон
 • Број по слој
  24
 • Ширина без амбалажа
  131.0 mm
 • Минимална количина за нарачка
  1
 • Број по палета
  198

Опис

Високоефикасна пумпа Wilo-Yonos PICO, електронски регулирана. Циркулациона пумпа со воден ротор без одржување, со навојно приклучување, синхронизиран мотор заштитен од струја на блокирање според технологијата ECM и вградена електронска регулација на моќноста за континуирана регулација на диференцијалниот притисок. За примена во сите постројки за греење и климатизација. Регулациски режим со можност за избор според примената за радијаторско/подно греење.

Во стандардна изведба со:

 • изборни контролни режими за оптимално прилагодување на оптоварувањето: Kонстантен диференцијален притисок (Δp-c), варијабилен диференцијален притисок (Δp-v), константен број на вртежи (3 регулациони карактеристики)
 • Интегрирана заштита на мотор
 • Светлечки диоди за регулирање на здадената вредност и приказ на актуелната потрошувачка во вати
 • Автоматска функција на деблокирање
 • Функција за рачно обезвоздушување на просторот на роторот
 • Рачно повторно стартување
Материјали
 • Куќиште на пумпа
  5.1300, EN-GJL-200
 • Работно коло
  PP-GF40
 • Вратило
  1.4122, X39CrMo17-1
 • Материјал на лежиште
  Total carbon
Работни податоци
 • Мин. температура на медиум
  -10 Celsius
 • Макс. температура на медиум
  95 Celsius
 • Максимален работен притисок
  10 bar
 • Макс. температура на околината
  40 Celsius
 • Најмала приливна висина при 50 °C
  0.5
 • Најмала приливна висина при 95 °C
  3
 • Најмала приливна висина при 110 °C
  10
Податоци за мотор
 • Индекс на енергетска ефикасност (EEI)
  0.18
 • Емитирана интерференца
  EN 61000-6-3
 • Отпорност на интерференца
  EN 61000-6-2
 • Приклучување на мрежа
  1~230 V, 50/60 Hz
 • Влезна струја P1 макс.
  20 W
 • Мин. број на вртежи
  800 rpm
 • Макс. број на вртежи
  3500 rpm
 • Вид на заштита
  IPX2D
Димензии на инсталација
 • Приклучок за цевка од вшмукателната страна
  G 2
 • Монтажна должина
  180 mm
Информации за нарачувања
 • Нето тежина прибл.
  1.95 kg
 • Производ
  Wilo
 • Ознака на производ
  Yonos PICO 30/1-4

Downloads

Wilo-Yonos PICO

Број на производ 4152372, 4153787, 413794, 4164030, 4209895
Издание 1202
Број на верзијата 01
Формат на страница A6
Број на страници 1

PDF (17 MB)

Преземи

PDF: Yonos PICO 30/1-4

Конфигурирај

Избор на страница

Формат на страница

Изборни информации

Можете да ги внесете личните информации, кои сакате да бидат прикажани во заглавието.

Меморирај