Yonos PICO-STG 15/1-13-130

Податочен лист

Податоци за хидраулика
 • Макс. проток
  2 m³/h
 • Макс. напор
  13.00 m
 • Индекс на енергетска ефикасност (EEI)
  0.21
Податоци за производ
 • Максимален работен притисок
  10 bar
 • Макс. температура на околината
  55 °C
 • Мин. температура на околината
  0 °C
 • Макс. температура на медиум
  110 °C
 • Мин. температура на медиум
  0 °C
Податоци за мотор
 • Приклучување на мрежа
  1~230 V ±10%, 50/60 Hz
 • Влезна струја P1 макс.
  75 W
 • Влезна моќност (мин)
  4 W
 • Макс. број на вртежи
  4800 rpm
 • Мин. број на вртежи
  800 rpm
 • Класа на изолација
  F
 • Вид на заштита
  IPX4D
 • Електромагнетна подносливост
  EN 61800-3
 • Емитирана интерференца
  EN 61000-6-3
 • Отпорност на интерференца
  EN 61000-6-2
Димензии на инсталација
 • Приклучок за цевка од притисочната страна
  G 1
 • Приклучок за цевка од вшмукателната страна
  G 1
 • Монтажна должина
  130 mm
Материјали
 • Материјал на лежиште
  Carbon, metal impregnated
 • Работно коло
  PP-GF40
 • Куќиште на пумпа
  5.1300, EN-GJL-200
 • Вратило
  1.4003, X2CrNi12
Информации за нарачувања
 • Производ
  Wilo
 • Ознака на производ
  Yonos PICO-STG 15/1-13-130
 • Опис
  4527506
 • Нето тежина прибл.
  2 kg

Димензии и цртежи со димензии

Yonos PICO-STG

Yonos PICO-STG

Yonos PICO-STG

Yonos PICO-STG
Yonos PICO-STG
Yonos PICO-STG

Карактеристики

Yonos PICO-STG 15/1-13, PWM2 (external signal)

Yonos PICO-STG 15/1-13, PWM2 (external signal)

Yonos PICO-STG 15/1-13, n = constant

Yonos PICO-STG 15/1-13, n = constant

Yonos PICO-STG 15/1-13, Δp-v (variable)

Yonos PICO-STG 15/1-13, Δp-v (variable)
Yonos PICO-STG 15/1-13, PWM2 (external signal)
Yonos PICO-STG 15/1-13, n = constant
Yonos PICO-STG 15/1-13, Δp-v (variable)

Шема на приклучоци

Eco PICO-NOVA

Eco PICO-NOVA

Мотор отпорен на струја на блокирање

Монофазен мотор (EM), со 2 пола, 1~230 V, 50 Hz

Eco PICO-NOVA

Информации за порачка

Information for order placements
 • Производ
  Wilo
 • Ознака на производ
  Yonos PICO-STG 15/1-13-130
 • EAN број
  4048482500188
 • Опис
  4527506
 • Бруто тежина прибл.
  2.0 kg
 • Нето тежина прибл.
  2 kg
 • Целокупна должина
  139.0 mm
 • Висина без амбалажа
  94 mm
 • Боја
  Зелена
 • Карактеристики на пакување
  Комерцијална амбалажа
 • Вид на пакување
  Картон
 • Број по слој
  24
 • Ширина без амбалажа
  141.0 mm
 • Минимална количина за нарачка
  1
 • Број по палета
  202

Опис

Високоефикасна пумпа Wilo-Yonos PICO-STG, електронски регулирана. Циркулациона пумпа со воден ротор без одржување, со навојно приклучување, синхронизиран мотор заштитен од струја на блокирање според технологијата ECM и вградена електронска регулација на моќноста за континуирана регулација на диференцијалниот притисок. Се применуваат кај примарни циркулациски системи за соларни и геотермални постројки

 • Црвено копче за нагодување на регулацискиот режим ∆p-v или на фиксниот број на вртежи
 • Флексибилен кабел за поврзување со Wilo-конектор
 • Надворешно регулирање на бројот на вртежи преку интегрирани интерфејси PWM 2 (соларно)
 • Куќиште на пумпата со KTL- обложување, штити од корозија при појава на кондензација
 • Прстенест LED за приказ на работа и пречки

Работно коло од полипропилен, вратило од не‘рѓосувачки челик со лизгачки лежишта од карбон импрегниран со метал.

Изборна опрема за пумпата:

 • Сигнален кабел PWM
 • Термоизолациона лушпа
Материјали
 • Куќиште на пумпа
  5.1300, EN-GJL-200
 • Работно коло
  PP-GF40
 • Вратило
  1.4003, X2CrNi12
 • Материјал на лежиште
  Carbon, metal impregnated
Работни податоци
 • Медиум
  Water
 • Мин. температура на медиум
  0 °C
 • Макс. температура на медиум
  110 °C
 • Максимален работен притисок
  10 bar
 • Најмала приливна висина при 50 °C
  0.5
 • Најмала приливна висина при 95 °C
  3
 • Најмала приливна висина при 110 °C
  10
 • Макс. температура на околината
  55 °C
Податоци за мотор
 • Индекс на енергетска ефикасност (EEI)
  0.21
 • Емитирана интерференца
  EN 61000-6-3
 • Отпорност на интерференца
  EN 61000-6-2
 • Приклучување на мрежа
  1~230 V, 50/60 Hz
 • Влезна струја P1 макс.
  75 W
 • Мин. број на вртежи
  800 rpm
 • Макс. број на вртежи
  4800 rpm
 • Вид на заштита
  IPX4D
Димензии на инсталација
 • Приклучок за цевка од вшмукателната страна
  G 1
 • Монтажна должина
  130 mm
Информации за нарачувања
 • Нето тежина прибл.
  2 kg
 • Производ
  Wilo
 • Ознака на производ
  Yonos PICO-STG 15/1-13-130
 • Опис
  4527506

PDF: Yonos PICO-STG 15/1-13-130

Конфигурирај

Избор на страница

Формат на страница

Изборни информации

Можете да ги внесете личните информации, кои сакате да бидат прикажани во заглавието.

Меморирај