Пребарување
Контакт
Е-пошта
Создавање каталог
Мои фаворити
Споредба на производи

Wilo-Varios PICO-STG

Најразноврсна пумпа за замена на сите времиња.

Wilo-Varios PICO е универзално решение за замена во делот за греење, климатизација, ладење на приватни домови. Го олеснува стандардниот режим и режимот на надворешна контрола со користење на иновативната функција за синхронизација за превземање на подесувањата од заменетата пумпа на директен начин. Неговата компактна конструкција, превземањето на стандардните подесувања од старите пумпи со новата функција за синхронизација го олеснуваат инсталирањето и пуштањето во употреба. И со технологијата на зелено копче, оперативноста е многу погодна.

Информација за производот

Проверете ја заменливоста и синхронизирајте

Ве молиме наведете ја ознаката на типот или бројот на артикалот на старата пумпа за да проверите дали може да се замени со Varios PICO-STG:

Кратки инструкции

Режим на програмирање

Режимот за програмирање се користи за да се подеси кривата што треба да се примени. Симболите над LED диодите немаат важност за време на режимот на програмирањето.

Режим на работа

Режимот на работа е режим што се користи кога пумпата работи. Симболите над LED диодите ги опишуваат функциите што се активни или неактивни.

На почетокот, режимот на работа е активен и Varios PICO работи со користење на стандардна поставка или стандардна крива.

Започнете режим на програмирање

Во режимот на работа, притиснете ги двете зелени копчиња приближно пет секунди за да започнете со режимот на програмирање. Потоа, пуштете ги копчињата. Сите LED диоди ќе трепкаат зелено трипати за да означат дека режимот за програмирање е започнат.

Активирање/деактивирање на избраната LED: Притиснете го долното зелено копче.

Крај на режимот на програмирање

  • Можете да го завршите режимот на програмирање и да се вратите во режимот на работа со излегување и зачувување на поставките или излегување без зачувување.
  • Зачувајте и завршете: кратко притиснете ги двете зелени копчиња. Пумпата ќе го покаже избраниот LED код пет секунди и сите LED диоди ќе трепкаат три пати пред пумпата да се врати во режим на работа.
  • ко е внесен и зачуван неважечки LED код, горниот ЛЕД накратко светнува црвено за време на трепкањето.
  • Прекинете и завршете без да зачувување: притиснете ги двете зелени копчиња приближно пет секунди и ослободете ги. Пумпата веднаш се враќа во режим на работа без зачувување..

Wilo-Assistant - Апликацијата за сите

Редизајнираната апликација Wilo-Assistant го прави целиот свет на високо-ефикасна пумпна технологија достапна на паметни телефони и таблети за HVAC инсталатери, консултанти за зградна техничка опрема и ракувачи со пумпи.

Новиот дизајн и интуитивното корисничко искуство обезбедуваат уште подобра поддршка за вашата секојдневна работа. Новите функции и поврзувачките решенија додаваат во опсегот на можности што веќе ги нуди претходниот Wilo-Assistant.

Така, корисниците можат уште побрзо да го најдат она што им треба и да добијат поддршка за:

  • Консултации и избор
  • Консултација за клиенти
  • Инсталација и пуштање во работа
  • Далечинска контрола и одржување
Преземање од App Store (iOS)Апликација за Android на Google Play

Имаме одговори на вашите прашања

Нашите производи и услуги го разбудија вашиот интерес? Тогаш ние сме среќни да Ви помогнеме!

Без разлика дали се работи за креирање понуда или уредување на спецификациите на услугите, дизајнирање различни видови опрема, советување за избор на пумпи и приклучни уреди или само помош со хидраулични и проблеми со контрола.

Слободно можете да контактирате со најблиската канцеларија за продажба и да закажете состанок. Ве чекаме!

Најдете го вистинскиот контакт за вашето прашање.