Пребарување
Контакт
Е-пошта
Создавање каталог
Мои фаворити
Споредба на производи

Одводнување под притисок со Nexos Intelligence

Одводнување под притисок со Nexos Intelligence: паметно вмрежување за зголемена сигурност и ефикасност.

Пумпањето на непречистената отпадна вода станува сè побарувано заради различните услови на исхрана кои честопати доведуваат до затнување во цевната мрежа под притисок. Иновативниот систем за одводнување под притисок со Nexos Intelligence мрежи, ги следи и контролира пумпните станици за сигурна и енергетски ефикасно одводнување под притисок.

Одводнување под притисок со Nexos Intelligence

  • Оптимизираниот проток во колекторските цевководи обезбедува системите за одводнување под притисок да бидат енергетски ефикасни и да работат без затнување
  • Пумпите се економични за употреба бидејќи нивните работни точки се оптимизирани за да обезбедат сигурна работа со низок стапен на абење
  • Ова резултира во намалени трошоци за одржување и одржување на комуналните канализациони цевководи
  • Оперативните трошоци се намалуваат со рано откривање на дефекти и насочено решавање на проблемите
  • Вмрежените системи и дигиталниот трансфер на податоци овозможуваат управување со секоја пумпна станица преку интернет
Сега. Решенија кои испорачуваат повеќе, сигурно.

Одводнување под притисок со Nexos Intelligence

Системот за одводнување под притисок со Nexos Intelligence ви овозможува сеопфатно вмрежување, мониторинг и контрола на системот за одводнување под притисок. Се состои од пумпна шахта Wilo-Port 800, потопна пумпа за отпадна вода со сецкалка Wilo-Rexa CUT, приклучна табла Wilo-EC Lift со радио антена, портал и оперативен софтвер. Индивидуалните пумпни станици се дигитално вмрежени едни со други и со софтвер за централна контрола. Ова ги контролира пумпните станици и ги празни според индивидуално развиените алгоритми, или во фази или во поставени интервали. Ова интелигентно решение обезбедува усогласеност со оптималните протоци во колекторските цевководи и збирните пумпни станици, а истовремено го минимизира ризикот од депозити и затнување.

Далечински мониторинг и контрола

Сите информации за статусот се собираат на централен сервер, што значи дека пораките за грешки се препознаваат рано и се испраќаат преку текстуална порака и е-пошта. Ова ја прави можност за насочена интервенција, спречувајќи понатамошно оштетување на системот.

Уште повеќе, Nexos Intelligence дава можност да управуваат или поединечни пумпни станици или сите пумпни станици заедно. Особено за време на работата на одржување на колективната пумпна станица, што може да резултира во привремено деактивирање на целиот систем за одводнување под притисок и со тоа да се избегне повратен проток.

Системски анализи

Работниот статус на секоја пумпна станица е видлив во секое време на компјутерот.

Достапни се детални функции за анализа, вклучувајќи ги и најважните информации за статусот на системот. На овој начин собраните информации можат да бидат прикажани, анализирани и проценети во едноставни форми - од детални криви на дневните процеси, до завршени годишни проценки.

Интелигентното вмрежување преку системот за одводнување под притисок со Nexos Intelligence им овозможува на операторите три клучни придобивки: висока оперативна сигурност со непречен, систем за одводнување под притисок без проблеми, сеопфатна контрола над системот и заштеда на енергија.

Имаме одговори на вашите прашања

Нашите производи и услуги го разбудија вашиот интерес? Тогаш ние сме среќни да Ви помогнеме!

Без разлика дали се работи за креирање понуда или уредување на спецификациите на услугите, дизајнирање различни видови опрема, советување за избор на пумпи и приклучни уреди или само помош со хидраулични и проблеми со контрола.

Слободно можете да контактирате со најблиската канцеларија за продажба и да закажете состанок. Ве чекаме!

Најдете го вистинскиот контакт за вашето прашање.