Концепція розвитку 2020 – кампус компанії Wilo в Дортмунді.

Назад до огляду

16.02.2018

Плани концерну WILO SE до 2022 року

Дортумнд має стати центром цифрових технологій. Група компаній Wilo заявила про непохитну прив’язаність до своєї штаб-квартири і міста Дортмунд, як науково-технічному центру, що розвивається, в якому буде реалізовано найбільший будівельний проект за всю 146-річну історію компанії.

На території загальною площею 190 000 квадратних метрів буде створене нове виробниче середовище. До неї увійдуть виробничий комплекс та екологічно безпечна адміністративна частина.

Починаючи з 1872 року в Дортмунді активно розвивалася гірськодобувна і металургійна промисловості. Місто тривалий час було промисловим центром Вестфалії. В 1872 році засновник компанії Каспар Людвіг Оплендер почав свою діяльність в цехах на околицях Дортмунда. На початку двадцятого століття компанія переїхала в більшу будівлю на вулиці, яка зараз має назву Ардейштрассе, а потім в свою теперішню штаб-квартиру на Норткірхенштрассе.

В 2022 році, на честь 150-річного ювілею, компанію Wilo чекають великі зміни. На площі двадцять гектарів почнеться будівництво нового заводу. Тим самим, компанія Wilo продемонструє, що сьогодні вона є одним з передових виробників насосів преміум-класу і насосних систем, в якій працює більше 7600 співробітників по всьому світу. Цей проект стане наймасштабніший в історії компанії. Чотири основних будівлі будуть розташовані на ділянці розміром приблизно в 26 футбольних полів. Нові будівлі будуть більш екологічно безпечними та енергоефективними, ніж їх попередники.

«Wiloop поєднає головні будівлі: «розумний завод», адміністративний офіс, центр досліджень, в яких буде здійснюватися розробка нових продуктів, центр взаємодії з клієнтами і центр здоров’я та догляду за дітьми для співробітників», - говорить Мартин Линге-Бум, менеджер з питань корпоративної нерухомості компанії Wilo. «Крім того, кампус задуманий як центральне місце зустрічі наших співробітників». Будівлі будуть поєднані між собою, центральних вхід буде розташовано на вулиці Норткірхенштрассе, яку перейменують в проспект «Campus-Allee». Компанія Wilo збереже свою звичну адресу – Норткірхенштрассе, 100. Новий проспект буде доступний для співробітників, відвідувачів та міського транспорту.

Через те, що логістична діяльність потребує спеціальної під’їзної дороги, транзитних рух в сторону округу Дортмунд-Херде буде перенаправлено на північ. З метою енергоефективного використання будівель, дощова вода з зовнішніх споруд і поверхонь дахів буде збиратись в центральну систему збору та збереження дощової води.

Згодом ця вода буде використовуватись для зрошення та охолодження, або ж, через систему труб, насосних систем та водних просторів буде зливатись в річку (Pferdebach), що неподалік від будівель. Чиста вода буде надходити до річки Емшер і сприяти ренатурації. Поверхні дахів будуть обладнані спеціальним рослинним шаром, що утворює природній водостримуючий простір.

Такі заходи також забезпечать природне охолодження будівель. Основні енергетичні потреби можуть бути реалізовані в значній мірі на 10 000 квадратних метрів. Рекуперація тепла і інтелектуальна синергія, а також цілісний моніторинг і управління енергією, є частиною концепції екологічної безпеки компанії WILO SE. Електро-, тепло- і холодоносії прокладені централізовано та об’єднані в ефективні системи і розподільну мережу.

Розумний завод – виробничий об’єкт майбутнього

Виробнича база є основою промислового підприємства. Сучасні «комунікативні» робочі місця мають бути доступні не тільки для співробітників адміністрації, але і на «розумному виробництві». Просторе фойє заводу стане відправною точкою екскурсій для відвідувачів. Через скляні стіни технічного центру в центрі будівлі можна отримати уяву про поточних виробничий процес. Відвідувачі зможуть пройтись оглядовим майданчиком через виробничий зал, який об’єднаний з адміністративним підрозділом. Прозорість – важливий компонент нового об’єкту. «Ціль полягає в тому, щоб усунути бар'єри між окремими робочими місцями і створити простір для єдиної відкритої робочої культури », - пояснив Линге-Бум. «Робітники відділу планування і керівники виробничого відділу, наприклад, можуть безперешкодно спостерігати за виробництвом з офісів поруч з виробничими площами на першому поверсі. Втім, працівники виробництва також будуть мати прямий контакт з контролюючими і плануючими відділами». В майбутньому, в периферійних частинах будівлі також будуть розташовані офіси - крім існуючих офісних приміщень. Вони будуть розташовані на тому ж поверсі, що і виробничі цехи, щоб забезпечити найбільш прямий та швидкий зв'язок між виробництво і плановим відділами. В цеху є комунікаційні зони, які сприяють спілкуванню між окремими робочими групами.

Адміністративний офіс – ефективний, екологічно безпечний, гнучкий, відкритий

Новий адміністративний офіс поєднує в собі основні галузі адміністрування групових завдань. При його будівництві приймалась до уваги екологічна безпека будівель і використання землі у відповідності до «Зелених стандартів будівництва» Золотого сертифікату Німецької ради по екологічної безпеки будівництва (German Sustainable Building Council – DGNB) та Золотого сертифікату «Лідируючі позиції в галузі енергетики і екологічного проектування» (Leadership in Energy and Environmental Design – LEED). Прозорий корпус дозволяє максимально використовувати денне світло і природне освітлення всіх робочих станцій. В той же час, будівля відповідає всім вимогам до енергоефективності, енерго- і ресурсозбереженню. Офіс має як приміщення для великої кількості людей і загальні приміщення на нижніх поверхах, так і більш тихі робочі зони в крилах будівлі та на верхніх поверхах. Перший поверх= це зона для проведення різних заходів та спілкування, тут є столова і кафе. Також тут розташована центральне місць зустрічей – фойє . Відкриті сходи на другий поверх, де розташовані конференц-зали і додаткові можливості для формального і неформального спілкування, спільної роботи, проведення семінарів і заходів. Офіси розташовані в двох крилах будівель на кожному з поверхів вище; вони організовані у відповідності з сучасними вимогами до робочої середи, забезпечуючи простір для різних стилів роботи. Суть концепції «Офісу майбутнього компанії Wilo» проявляється в організації простору для командної роботи і впровадження системи незакріплених робочих місць. Мова йде про робочі станції, які можуть спільно використовуватися декількома співробітниками і змінюватися щодня по мірі необхідності. Ці робочі простору розташовані в центрі, а спеціалізовані робочі зони - в крилах будівлі.

Wilo Campus - Factory

«Wiloop» включає найбільш важливі будівлі кампусу компанії Wilo

Wilo Campus - Factory

Кампус компанії Wilo – це реалізація найкрупнішого будівельного проекту за всю історію промислового підприємства

Wilo Campus - Office

Новий офіс відображає прозорість