Kërko
Kontaktoni
E-Mail
Krijimi i katalogut
Te Preferuarat e mia
Krahasimi i produkteve

Tejkaloni kërkesat mjedisore.

Siguroni higjienë maksimale të ujit të pijshëm.  Mbështetuni në qarkullimin shumë efikas dhe mirëmbajtjen e temperaturës për ujin e pijshëm të nxehtë dhe në qarkullimin dhe shkëmbimin e rregullt të ujit për ujin e pijshëm të ftohtë.

Legjionela

Rreziku i padukshëm për higjienën e ujit të pijshëm

Uji i pijshëm i sigurt higjenikisht është një çështje e qartë për ne. Megjithatë, kontaminimi me legjionelë po bëhet gjithnjë e më i zakonshëm. Këto janë mikroorganizma që shumohen nëse qëndrojnë për një kohë të gjatë dhe në temperatura midis 25 °C dhe 55 °C. Rritja e tyre përshpejtohet kur uji ngec për një kohë të gjatë në tuba dhe pika trokitjeje. Në spërkatjen e dushit ato mund të jenë shumë të rrezikshme për shëndetin dhe të shkaktojnë sëmundje të frymëmarrjes.

Për ujin e nxehtë, sipas DVGW W 551, një temperaturë prej 60 °C zbatohet për daljen nga një rezervuar për ruajtjen e ujit të nxehtë dhe një temperaturë prej të paktën 55 °C brenda qarkullimit.

Por në praktikë, shumë më pak vëmendje i kushtohet DIN EN 806-2, e cila përcakton se uji i ftohtë nuk duhet të kalojë 25 ° C. Në fletën e punës së tij “Informacioni Wasser NR. 90 ”, DVGW madje rekomandon mbajtjen e temperaturave nën 20 ° C, pasi legionellae zbulohet rrallë në këto kushte. Por me gjithnjë e më shumë izolim ndërtimi bllokimi i nxehtësisë në zonat e instalimit, temperaturat e ujit të ftohtë mbi 25 ° C janë gjithnjë e më të zakonshme.

Për të dyja rastet, Wilo ka zhvilluar zgjidhje që sigurojnë që temperatura e ujit të nxehtë të ujit të pijshëm të mbahet mbi vlerën kritike prej 55 °C dhe për temperaturën e ujit të ftohtë nën vlerën kritike prej 25 °C.

Pompat dhe sistemet e riqarkullimit të ujit të pijshëm reduktojnë në minimum rrezikun e legjionelës dhe në këtë mënyrë japin një kontribut të rëndësishëm në higjienën e ujit.

Ujë i ngrohtë shtëpiak

Mbështetje për dezinfektimin termik

Pompat tona të qarkullimit të ujit të ngrohtë për shtëpi shmangin stagnimin duke siguruar qarkullim të vazhdueshëm në sistemin e ujit të pijshëm. Kjo parandalon që në radhë të parë terreni i mbarështimit të legjionelës të zhvillohet. Pompat ofrojnë komoditet maksimal, pasi të gjitha pikat e nxjerrjes së ujit në shtëpi furnizohen menjëherë me ujë të ngrohtë kur kërkohet - për shembull, nuk ka nevojë të prisni për ujë të ngrohtë dushi kur zgjoheni në mëngjes. Përveç kësaj, pompat njohin automatikisht të ashtuquajturin "komandim antilexhionela" të prodhuesit të nxehtësisë, rrisin shpejtësinë e tyre dhe sigurojnë që dezinfektimi termik të mbulojë të gjithë sistemin e ujit të ngrohtë shtëpiak.

Produktet e mëposhtme mbështesin dezinfektimin termik

Pini ujë të ftohtë

Qarkullimi dhe shkëmbimi i rregullt i ujit

Nëse një instalim me ujë të ftohtë zgjerohet për të përfshirë një linjë qarkullimi, uji i ftohtë mund të mbahet në lëvizje të vazhdueshme dhe të parandalohet ngecja. Kjo parandalon në mënyrë efektive përhapjen e patogjenëve.

Për këtë rast, Wilo ka zhvilluar një zgjidhje sistemore me Wilo-SiFresh, e cila monitoron temperaturën e ujit dhe ul temperaturën në sistemin e tubacioneve duke shpëlarë nëse tejkalohet një vlerë kufi e kufizuar. Duke përdorur një pajisje shtesë ftohëse, ky efekt mund të intensifikohet më tej dhe temperatura mund të ulet edhe nën 20 °C.

Krahasuar me solucionet e decentralizuara, shpëlarja qendrore dhe nxjerrja e ujit me Wilo-SiFresh jo vetëm që kërkon shumë më pak kohë, por konsumi i ujit për shpëlarjen higjienike mund të reduktohet në minimum.

Ne kemi përgjigje për pyetjet tuaja

Produktet dhe shërbimet tona kanë zgjuar interesin tuaj? Atëherë ne jemi të lumtur të ndihmojmë!

Pavarësisht nëse është krijimi i një oferte apo redaktimi i specifikave të shërbimit, dizajnimi i llojeve të ndryshme të pajisjeve, këshillimi për zgjedhjen e pompave dhe pajisjeve, ose thjesht ndihma me çështjet hidraulike dhe të kontrollit.

Mos ngurroni të kontaktoni zyrën tuaj më të afërt të shitjeve dhe të caktoni një termin. Ju presim me padurim!

Gjeni kontaktin e duhur për pyetjen tuaj.