EMU RZP 60-3.39-2/22 S17

Податочен лист

Единица
 • Нето тежина прибл. m
  208 kg
 • Заштита од експлозија ATEX
  изборно
 • Заштита од експлозија FM
  изборно
 • Вид на заштита на мотор
  IP68
Пропелер
 • Модел на пропелер
  3-крилен пропелер со самочистечка главчина; наназад искривено и без затнување и без заплеткување
 • Nominal propeller diameter Dnom
  600 mm
 • Број на вртежи на пропелер n
  390 1/min
 • Коефициент на преност
  7.500
Количини на полнење и сорти
 • Полнење преткомора
  Масло за запчест преносник CLP220
 • Количина на полнење преткомора V
  1.20 l
 • Полнење комора на запченици
  Масло за запчест преносник CLP220
 • Количина на полнење комора на запчест преносник V
  0.50 l
 • Полнење заптивна комора
  Бело масло
 • Количина на полнење заптивна комора V
  1.10 l
Мотор/електроника
 • Тип мотор
  T 17-2/22R (Ex)
 • Модел на мотор
  Потопен мотор – со пасивно ладење
 • Приклучување на мрежа
  3~400 V, 50 Hz
 • Номинална струја IN
  20.50 A
 • Активирачка струја - директно IA
  171 A
 • Струја на активирање - ѕвезда-триаголник IA
  57 A
 • Влезна моќност P1 max
  12300.00 W
 • Номинална моќност на мотор P2
  10500.00 W
 • Број на вртежи n
  2914 rpm
 • Класа на енергетска ефикасност на мотор
  -
 • Ефикасност ηM
  86.0
 • Фактор на моќност cos φ
  0.87
 • Мин. температура на медиум Tmin
  3 °C
 • Макс. температура на медиум Tmax
  40 °C
 • Макс. длабочина на потопување
  20.00 m
 • Класа на изолација
  H
 • Макс. зачестеност на вклучување t
  15 1/h
 • мин. пауза на прекинувач t
  3 min
 • Момент на вклучување M
  76 Nm
 • Масен момент на инерција
  0.01160 kg/m²
 • Носач на мотор
  1 зажлебено топчесто лежиште, 1 контакт лагер под агол со два реда
Материјали
 • Материјал на мотор
  EN-GJL-250
 • Статичко заптивање
  FKM
 • Вратило на мотор
  1.4021, X20Cr13
 • Заптивање комора на запчест преносник/заптивна комора
  SiC/SiC, Q1Q1VGG
 • Куќиште на запчест преносен уред
  5.1301, EN-GJL-250
 • Планетарен запченик
  1.7131, 16MnCr5
 • Надворешен прстен
  1.5216, 17MnV6
 • Централен запченик
  1.7131, 16MnCr5
 • Погонувана оска
  1.4462, X2CrNiMoN22-5-3
 • Дихтунг запчест преносник-/преткомора
  FKM
 • Заптивна комора
  5.1301, EN-GJL-250
 • Куќиште на запчест преносен уред
  1.4571, X6CrNiMoTi17-12-2
 • Пропелер
  1.4571, X6CrNiMoTi17-12-2
 • Централен запченик
  1.4571, X6CrNiMoTi17-12-2
Запчест преносник
 • Модел на запчест преносник
  m 2.0 според DIN 780/P10 (ISO54); сончеви и планетни прстени, стврднати и исполирани, прстен со внатрешно назабување поставен
 • Лежиште на запчест преносник
  3 иглести лагери (планетен), 1 контакт лагер под агол со два реда и 1 зажлебено топчесто лежиште (погонуваната оска)
 • Работен век Lh10
  100.000 работни часови, ISO 281

Информации за порачка

Информации за нарачувања
 • Производ
  Wilo
 • Опис на производ
  EMU RZP 60-3.39-2/22 S17
 • Број на производ
  RZP_60-3_39-2_22_S17_400_50
 • Нето тежина прибл. m
  208 kg

Downloads

Wilo-EMU TR/TRE 50-2 ... 120-1

Број на производ 6074714
Издание 2019-01
Број на верзијата 01
Формат на страница 209.9 x 297.0 mm
Број на страници 56

PDF (21 MB)

Преземи

PDF: EMU RZP 60-3.39-2/22 S17

Конфигурирај

Избор на страница

Формат на страница

Изборни информации

Можете да ги внесете личните информации, кои сакате да бидат прикажани во заглавието.

Меморирај