Пребарување
Контакт
Е-пошта
Создавање каталог
Мои фаворити
Споредба на производи

Заштита на податоци и Политика за приватност

1. Општо
WILO многу сериозно ја сфаќа заштитата на вашите лични податоци и ја зема предвид заштитата на вашата приватност при обработката во нашите IT системи. Кога ја посетувате нашата веб-локација, ние веројатно бараме, меѓу другото, лични податоци во согласност со законските одредби кои се применливи во рамките на ЕУ или се во согласност со Германскиот сојузен закон за заштита на податоци.

2. Користење на веб-страницата
Можете да ја користите речиси целата наша веб-страница без ние да бараме да ги дадете вашите лични податоци. Ние стануваме свесни само за името на вашите даватели на интернет услуги, веб-локацијата од која сте навигирале до нашата и поединечните страници што ги посетувате на нашата веб-страница. Неколку понуди и услуги што можете да ги најдете на нашата страница бараат да се дадат лични податоци за користење (на пр. за обработка на барања). Деталите се дефинирани во точките 3 и 4.

3. Собирање и обработка на лични податоци
Кога ја посетувате нашата веб-страница, на различни точки од вас се бара да дадете лични податоци. Личните податоци се информации што се користат за да се утврди вашиот идентитет. Ова вклучува информации како што се име, адреса, поштенска адреса, телефонски број. Информации кои не се директно поврзани со вистинскиот идентитет, на пр. бројот на корисници на веб-страницата, не спаѓа во оваа дефиниција. Ние ги собираме, обработуваме или користиме лични податоци само ако доброволно ни ги дадете овие информации. Информациите што ги собираме ги користиме за целите на техничката администрација на нашата веб-страница, како и за управување со клиентите, и тоа само до степен што се бара во секој случај. Се разбира, нашите вработени се обврзани да ја чуваат доверливоста во согласност со член 5 од Германскиот сојузен закон за заштита на податоци (BDSG).

4. Предавање на лични податоци на трети страни
Ние ги складираме и користиме податоците што ни се дадени само за внатрешна употреба. Ние ниту ги продаваме овие податоци, ниту ги соопштуваме на трети страни. Поинаква е ситуацијата ако сме обврзани да ги објавиме и пренесеме податоците од правни причини или како резултат на судска пресуда. Податоците се пренесуваат само на сервисни и деловни партнери за целите на обработка на барања. Во такви случаи, обемот на пренесените податоци се намалува на потребниот минимум. Понатаму, овие даватели на услуги се обврзани со Германскиот сојузен закон за заштита на податоци (BDSG).

5. Службеник за заштита на податоци
Ве молиме контактирајте го нашиот службеник за заштита на податоци доколку имате дополнителни прашања во врска со темата за заштита на податоци во WILO. WILO SE
Data protection officers
Wilopark 1
44263 Dortmund
Germany
data-privacy@wilo.com

УСЛОВИ НА КОРИСТЕЊЕ
6. Колачиња и IP адреси
Во некои делови од нашата веб-страница ние користиме колачиња. Колаче е мала текстуална датотека што се испраќа од веб-локација и се чува локално на тврдиот диск на посетителот. Ние никогаш не користиме колачиња за да складираме лични информации за вас. Ние ги користиме исклучиво за поедноставување на вашето прелистување и со цел да го идентификуваме бројот на посетители на нашата веб-страница. Овие податоци за технички пристап не можат да се проследат до одредено лице; тоа значи дека индивидуалните корисници остануваат анонимни. Личните податоци надвор од овој опсег, како што се име, адреса, телефонски број или адреса на е-пошта, не се запишуваат освен ако не ги дадете овие информации доброволно. Секоја посета на веб-страницата на WILO се регистрира автоматски, во тој случај се регистрираат IP адресата или името на доменот на посетителот, како и името на посетената страница. IP адресата е број доделен на вашиот компјутер за пристап до Интернет. Секој компјутер е идентификуван на Интернет со помош на IP адреса; ова им овозможува на компјутерите и серверите да се препознаваат еден со друг во мрежата и да комуницираат еден со друг. WILO ги бара овие информации за да разбере како посетителите ги користат страниците со помош на статистички методи. Ова овозможува понудата постојано да се подобрува. (Види 7. Google Analytics). Доколку сакате да бидете информирани за употребата на колачиња од вашиот прелистувач, ве молиме активирајте ги соодветните поставки на пребарувачот. Сепак, можете исто така да направите поставка за да спречите примање колачиња. Треба да истакнеме дека во таков случај, можеби нема да можете да ги користите сите функции на оваа веб-страница.

7. Google Analytics
Оваа веб-локација користи Google Analytics, услуга за веб-аналитика обезбедена од Google, Inc. („Google“). Google Analytics користи „колачиња“, кои се текстуални датотеки поставени на вашиот компјутер, за да и помогнат на веб-страницата да анализира како корисниците ја користат страницата. Информациите генерирани од колачето за вашата употреба на веб-страната ќе бидат пренесени и складирани од Google на серверите во Соединетите Држави. Во случај да се активира IP-анонимизација на оваа веб-страница, вашата IP адреса ќе биде скратена во областа на земјите-членки на Европската унија или другите страни на Договорот за Европската економска област. Само во исклучителни случаи целата IP адреса прво ќе биде префрлена на серверот на Google во САД и таму ќе биде скратена. IP-анонимизацијата е активна на оваа веб-локација. Google ќе ги користи овие информации во име на операторот на оваа веб-страница со цел да ја процени вашата употреба на веб-локацијата, да состави извештаи за активноста на веб-страниците за операторите на веб-страниците и да им обезбеди други услуги поврзани со активноста на веб-локацијата и користењето на интернет. IP-адресата што ја пренесува вашиот пребарувач во рамките на Google Analytics, нема да биде поврзана со други податоци што ги поседува Google. Може да одбиете употреба на колачиња со избирање на соодветните поставки на вашиот прелистувач, но имајте предвид дека ако го направите ова, можеби нема да можете да ја користите целосната функционалност на оваа веб-страница. Можете исто така да се откажете од следење од Google Analytics со ефект во иднина со преземање и инсталирање на додаток за прелистувач за откажување од Google Analytics за вашиот тековен веб-пребарувач: tools.google.com/dlpage/gaoptout. Во светлината на дискусијата за употребата на алатки за анализа со целосни IP адреси, би истакнале дека оваа веб-локација користи Google Analytics со наставката „_anonymizeIp()“ и затоа, IP адресите се обработуваат само скратени, за да се исклучи директна референца на лице.
8. Линкови и референци
Нашата понуда содржи линкови до веб-страниците на трети страни; ние немаме никакво влијание врз содржините од трети страни. Затоа, не можеме да прифатиме никаква одговорност за оваа надворешна содржина. Организацијата што ги нуди или управува со поврзаните страници за кои станува збор е одговорна за содржината на овие страници. Поврзаните страници беа проверени за потенцијални правни прекршувања во моментот кога беше креирано поврзувањето. Во тоа време, не можеше да се открие нелегална содржина. Сепак, не е разумно да се очекува трајно следење на содржината на поврзаните страници да се спроведува без јасни индикации за законско прекршување. Во случај да се откријат законски прекршувања, таквите врски ќе бидат веднаш отстранети. Ве молиме имајте предвид дека WILO не е одговорна за заштита на податоците на овие линкови.
9. Безбедност
WILO користи технички и организациски безбедносни мерки со цел да ги заштити вашите податоци со кои управуваме од случајна или намерна манипулација, губење, уништување или пристап од неовластени лица. Нашите безбедносни мерки постојано се подобруваат во согласност со технолошкиот развој. Ве молиме контактирајте го нашиот службеник за заштита на податоци доколку имате какви било прашања во врска со обработката на вашите лични податоци.