Multivert MVISE 206-3G

Опис

Нормално вшмукувачка, вертикална високопритисна центрифугална пумпа во линиска изведба со трофазен воден ротор и вграден фреквентен конвертор

Вграден фреквентен конвертор овозможува континуирано регулирање на број на вртежи.

Контролни режими

 • Контролен режим 1: Рачна регулација на бројот на вртежи преку копче на вртење
 • Контролен режим 2: Можна е регулација на притисок над 4 – 20 mA- односно 0 – 10 V-сигнал на сензор или друга регулација (температура, проток итн.), нагодување на здадена вредност со копче на вртење односно над надворешен 0 – 10 V- или 4 – 20 mA сигнал
 • Контролен режим 3: Регулација на број на вртежи над надворешен 0 – 20 mA- односно 0 – 10 V сигнал

Модул за електроника е со излез за напон +24 V отпорен на краток спој со макс. јачина на контакт од 50 mA. Модул со безнапонски контакти за SSM и SBM, безнапонски контакти за надворешно вкл./искл. на работата, како вградена заштита на мотор со препознавање на пад на фаза, недостаток на вода како и прикажување на код за грешка преку дисплеј. Приклучно место за Wilo IF-модулите PLR, LON за приклучок на зградна автоматика.

Пумпа со компактна изведба со самостојно обезвоздушување и постојано вратило на мотор/пумпа и лежишта од страната на моторот. Сите хидраулични делови што се во контакт со медиумот се состојат од нерѓосувачки челик. Приклучувањето се изведува преку овална прирабница.

Пумпата е погодна за примена кај водоснабдување и зголемување на притисокот.

Особености/предности на производот

 • Технологија на воден ротор
 • Речиси нечујна работа (до 20 dB(A) потивка од вообичаените пумпи)
 • Штедлив на простор, компактна изведба
 • Речиси непотребно одржување благодарност на изведба без механичка заптивка
 • Одобрение за вода за пиење за сите составни елементи коишто се во допир со медиумот (EPDM изведба)

Опсег на испорака

 • Високопритисочна центрифугална пумпа Wilo-Multivert MVISE
 • Упатство за вградување и работа
 • Овална контраприрабница од нерѓосувачки челик со соодветни завртки, навртки и заптивки

Напомени за конструкција

 • Изборно со вметлив IF-модул
 • Сензорите се достапни како опрема.

Работни податоци
 • Медиум
  Water
Податоци за производ
 • Мин. температура на медиум Tmin
  -15 °C
 • Макс. температура на медиум Tmax
  50 °C
 • Макс. температура на околината Tmax
  50 °C
 • Максимален работен притисок PN
  16 bar
 • Приливен притисок
  10 bar
Податоци за мотор
 • Електромагнетна подносливост
  EN 61000-6-1, -2, -3, -4
 • Приклучување на мрежа
  3~400 V, 50/60 Hz
 • Толеранција на напон
  ±10 %
 • Номинална моќност на мотор P2
  1.10 kW
 • Номинална струја IN
  4.20 A
 • Мин. број на вртежи nmin
  1000 rpm
 • Макс. број на вртежи nmax
  2900 rpm
 • Класа на изолација
  F
 • Вид на заштита
  IP44
Материјали
 • Куќиште на пумпа
  1.4301
 • Работно коло
  1.4301
 • Вратило
  1.4122
 • Материјал на заптивање
  EPDM
Димензии на инсталација
 • Приклучок за цевка од вшмукателната страна
  G 1
 • Приклучок за цевка од притисочната страна
  G 1
Информации за нарачувања
 • Производ
  Wilo
 • Опис на производ
  Multivert MVISE 206-3G
 • Нето тежина прибл. m
  29 kg
 • Број на производ
  4225618

Димензии и цртежи со димензии

2526589_ConGraph_mvise_2g__dim_01_0609

2526589_ConGraph_mvise_2g__dim_01_0609
2526589_ConGraph_mvise_2g__dim_01_0609

Карактеристики

Wilo-Multivert MVISE 206 3G

Wilo-Multivert MVISE 206 3G
Wilo-Multivert MVISE 206 3G

Шема на приклучоци

MHIE, MVIE, MHIE, MVIE 3~400 V ≤7.5 kW

MHIE, MVIE, MHIE, MVIE 3~400 V ≤7.5 kW
MHIE, MVIE, MHIE, MVIE 3~400 V ≤7.5 kW

Информации за порачка

Информации за нарачувања
 • Производ
  Wilo
 • Опис на производ
  Multivert MVISE 206-3G
 • EAN број
  4048482836195
 • Број на производ
  4225618
 • Бруто тежина прибл. m
  34.0 kg
 • Нето тежина прибл. m
  29 kg
 • Целокупна должина L
  224.0 mm
 • Висина без амбалажа H
  630 mm
 • Боја
  зелена/црна/сребро
 • Карактеристики на пакување
  Транспортна амбалажа
 • Вид на пакување
  Картон
 • Број по слој
  1
 • Ширина без амбалажа L
  212.0 mm
 • Минимална количина за нарачка
  1
 • Број по палета
  1

PDF: Multivert MVISE 206-3G

Конфигурирај

Избор на страница

Формат на страница

Изборни информации

Можете да ги внесете личните информации, кои сакате да бидат прикажани во заглавието.

Меморирај