Wilo-HiMulti 3 C

Опис на серијата

Особености/предности на производот

 • Едноставно: Plug & Pump систем
 • Ефикасно: Високо ефикасна хидраулика, помала потрошувачка на струја и голема компактност благодарение на моторната оптимизираност
 • Систем за автоматска работа и заштита од сува работа благодарение на Wilo-HiControl 1
 • Тивка: Ниво на бучава помеѓу 56 dB(A) и 64 dB(A)
 • За 360° вртливо електронско управување на пумпа HiControl 1 за едноставна инсталација

Конструкција

Систем за водоснабдување со автоматски систем за регулирање пумпи во нормално вшмукувачка (HiMulti 3 C) или самовшмукувачка изведба (HiMulti 3 C P)

Примена

 • Водоснабдување (одобрение за вода за пиење според ACS)
 • Наводнување со вештачки дожд
 • Наводнување и вештачко оросување
 • Искористување дождовница

Опрема/функција

 • Директно прирабнички монтиран мотор
 • Приклучен кабел со утикач
 • термичка заштитна склопка на моторот
 • Автоматско управување на пумпа
 • Прекинувач за недостаток на вода

Опсег на испорака

 • Пумпа
 • Управување со пумпата Wilo-HiControl 1
 • Пластично поврзување со заптивка од 1 парче за рачен приклучок на приливната цевка
 • Wilo-Connector (електронски брз поврзувач)
 • Упатство за вградување и работа

Означување на типот

Пример:

HiMulti 3 C1-24 P

HiMulti

Повеќестепена хоризонтална центрифугална пумпа за приватно водоснабдување(Hi = Home Intelligence)

3

Ниво на производ (1 за почетно... 5 за премиум)

C1

Изведба со автоматски систем за управување на пумпи Wilo-HiControl 1

2

Номинален проток во m³/h

4

Број на работни кола

P

P = самовшмукувачка изведба (без податок = нормално вшмукувачка изведба)

Технички податоци

 • Приклучување на мрежа: 1~230 V, 50 Hz
 • Температура на медиум: 0 °C до +40 °C (+55 °C за 10 min)
 • Дозв. температура на околината: -15 °C до +40 °C
 • Дозв. температура на лежиштето: -30 °C до +60 °C
 • Макс. прил. работен притисок: 8 bar
 • Макс. дозв. приливен притисок: 3 bar
 • Притисок при вклучување: 1,5 бара
 • Исклучување-проток: 95l/h
 • Вид на заштита: IP54
 • Приклучок на вшмукателна страна: Rp1
 • Приклучок притисочна страна: Rp1
 • Информации за автоматиката се содржат во документацијата за Wilo-HiControl 1

Материјали

 • Куќиште на пумпа од технополимер со одобрение за пиење вода според ACS, WRAS и KTW
 • Работни кола и наметка од Noryl GF30 со одобрение за вода за пиење според ACS, WRAS и KTW
 • Капак на пумпа и вратило од не’рѓосувачки челик
 • Механичка заптивка од керамика/јаглен
 • Куќиште за надгледување на притисокот од Nylon PA6 со одобрение за вода за пиење според ACS

Производ

PDF: Wilo-HiMulti 3 C

Конфигурирај

Избор на страница

Формат на страница

Изборни информации

Можете да ги внесете личните информации, кои сакате да бидат прикажани во заглавието.

Меморирај