Kërko
Kontaktoni
E-Mail
Krijimi i katalogut
Te Preferuarat e mia

Sistemi i parë gjysmëqëndror i furnizimit dhe i përpunimit për një metropol të së ardhmes

Qytete tepër të mëdha, mungesa e ujit dhe ndotja e ajrit - këto sfida kërkojnë zgjidhje novatore për të ardhmen. Një zgjidhje e tillë përpara është Qendra inovative e Furnizimit dhe Përpunimit SEMIZENTRAL në Kingdao të Kinës. Qendra e furnizimit dhe përpunimit u hap në fillim të vitit 2014 në kuadër të ekspozitës botërore të kopshtarisë. Ky është sistemi i parë i referencës në botë për qasjen gjysmë qendrore dhe të integruar të infrastrukturës dhe do të furnizojë rreth 12 000 njerëz.

SEMIZENTRAL është një projekt i Universitetit Teknik Darmstadt në bashkëpunim me universitetin kinez Tongij Shangai. Si një specialist për pompat dhe sistemet e pompimit, Wilo u përfshi në planifikimin dhe realizimin e projektit dhe furnizoi një spektër të gjerë sistemesh pompimi nga fushat e shërbimit dhe mirëmbajtjes së ndërtesë dhe menaxhimit të burimeve ujore. Në vitin 2015, projekti u nderua me GreenTec Awards në kategorinë "Urbanizimi", një nga çmimet më prestigjiozë të mjedisit dhe ekonomisë në Evropë.

Kingdao - një metropol që po kthehet në një qytet tepër të madh

Porti kinez i Kingdao në provincën e Shandongut në Kinën Lindore ka vuajtur për vite me radhë nga mungesa e madhe e ujit. Shkaku është zhvillimi i jashtëzakonshëm i popullsisë. Popullsia e të gjithë zonës metropolitane është rritur deri tani pothuajse tetë milionë banorë. Kingdao është tashmë një qytet tepër i madh dhe rritet më tej. Për të marrë parasysh zhvillimin e madh të vendbanimeve dhe për të furnizuar rajonin me ujë dhe energji, ishte e nevojshme të ndërmerrej një rrugë e re.

Semizentral - një rrugë e mesme fleksible

"Semizentral" - kjo është një qasje fleksibile infrastrukturore për qytetet e së ardhmes, një rrugë e mesme trajtimit të decentralizuar dhe qendror të ujërave të zeza.

Në çdo qark të ri krijohet infrastruktura e nevojshme. Në vend të përpunimit dhe shpërndarjes së ujit me ndihmën e sistemeve gjigante me kohë të gjatë ushqimi, Semizentral-i rritet me megaqytetin. Sistemi i parë në botë gjysmëqendror i furnizimit dhe përpunimit integron rrymat e ujërave të zeza dhe të mbetjeve në një koncept zgjidhjeje modulare.

Me qasjen e infrastrukturës të orientuar nga e ardhmja, kërkesa për ujë të freskët dhe vëllimi i ujërave të zeza në zonën ujëmbledhëse po bien rreth 30-40 për qind. Uji industrial nuk dërgohet direkt në përgatitje, por përdoret më tej. Për shembull, uji i dushit gjen përdorimin e tij të mëtejshëm në larjen e tualeteve.

Energjia e kërkuar për këtë gjenerohet nga llumrat e ujërave të zeza dhe mbetjet biologjike shtëpiake të gjeneruara nga impianti i integruar i biogazit. Pompat me efektivitet të lartë Wilo japin një kontribut vendimtar në impiantin pilot të projektit. Ato ndihmojnë që të prodhohet ujë industrial dhe energji nga ujërat e zeza dhe mbetjet organike. Nxehtësia e prodhuar mund të përdoret për ngrohje. Si rrjedhojë, qendra e furnizimit dhe përpunimit vazhdon të jetë efektive nga aspekti i energjisë dhe neutrale ndaj klimës.

Përdoren gjithsej afërsisht 56 përzierës me motor të zhytur dhe me efektivitet të lartë, pompa dhe grup pompash për rritjen e presionit dhe sisteme për fikjen e zjarrit. Infrastruktura e përshtatshme e ujit me burime efikase është fleksibile dhe mund të rritet me mjedisin urban. Në këtë mënyrë, qendra është në çdo kohë "aq e madhe sa nevojitet dhe aq e vogël sa është e mundur".