Wilo-Initial Waste

Опис на серијата

Особености/предности на производот

 • Едноставна инсталација во тесни шахти преку компактната конструкција и малата тежина
 • Автоматска заштита на мотор преку температурен сензор
 • Автоматска работа благодарение на пливачкиот прекинувач
 • Одлична сигурност поради цврстиот материјал и двојниот заптивен прстен

Конструкција

Потопна пумпа за отпадна вода за наизменична работа за стационарно и преносливо водено поставување.

Примена

Транспорт на

 • Отпадна вода без фекалии
 • Нечиста вода

Опрема/функција

 • Приклучен кабел со утикач
 • Поврзан пливачки прекинувач
 • Термичка целосна заштита на моторот

Опсег на испорака

 • Пумпа со кабел од 10 m, мрежен утикач и вграден пливачки прекинувач
 • Лакови со навој Rp 1½"
 • Упатство за вградување и работа

Означување на типот

Пример

Wilo-Initial WASTE 14-9

Initial

Wilo-Initial Line

WASTE

Серија

14

Номинална зафатнина на проток во m³/h

-9

Номинален напор во m

Технички податоци

 • Приклучување на мрежа 1~ 230 V, 50 Hz
 • Потопен работен режим: S1 или S3 25%
 • Вид на заштита: IP68
 • Макс. длабочина на потопување: 5 m
 • Слободен куглест премин: 20 mm
 • Температура на медиум: +3 до +35 °C
 • Должина на кабел: 10 m
 • Потисни приклучоци: G 1½

Материјали

 • Куќиште на мотор: Fe 370 галванизирано
 • Куќиште на пумпа: PP
 • Работно коло: PA6 GF30
 • Вратило: 1.4005 (AISI 416)
 • Дихтунг со усни: NBR
 • Заптивка: NBR

Опис/конструкција

Потопна пумпа за отпадна вода како преплавлив блок-агрегат за стационарно и за преносливо водено поставување.

Хидраулика

Пумпите на серијата Initial Waste се опремени со Vortex работно коло и имаат слободен топчест премин од 20 mm.

Можно е рамно вшмукување до 40 mm. Потисниот приклучок е изведен како хоризонтален навоен приклучок Rp 1½.

Мотор

Потопен мотор во изведба на монофазна струја и вградена термичка заштита од преоптоварување со автоматско повторно вклучување.

Кабел

Пумпата е опремена со приклучен кабел од 10 m со кабел за поврзување шуко утикач, како и со монтиран пливачки прекинувач.

Производ

PDF: Wilo-Initial Waste

Конфигурирај

Избор на страница

Формат на страница

Изборни информации

Можете да ги внесете личните информации, кои сакате да бидат прикажани во заглавието.

Меморирај