Пребарување
Контакт
Е-пошта
Создавање каталог
Мои фаворити
Споредба на производи

Wilo-Select 5 online – новата генерација на димензионирање на пумпи

Со Wilo-Select 5 online, нашата алатка за димензионирање на пумпи, можете брзо и лесно да го испланирате вашето оптимално решение за пумпен систем:

Регистрирајте се сега и лесно зачувајте проекти

Ново

  • Хидраулично брзо димензионирање
  • Ефикасна обработка на проектот со интегрирана споредба на пумпите
  • Пристап до историските податоци за пумпата

Оптимизирани функции

  • Избор на опции за производи, додатоци и услуги
  • Пресметка на работни трошоци

Без разлика дали ги оптимизирате постоечките постројки или планирате нов проект – со Wilo-Select 5 online ќе го најдете вистинското решение за пумпен систем за вашите барања.

Започнете со Wilo-Select 5 online

Wilo-Select 4 online е достапен за ограничено време

Нашата претходна алатка за димензионирање на пумпи Wilo-Select 4 online, е достапна само до пролет 2024 година. Префрлете се сега на Wilo-Select 5 online. Можете лесно да ги префрлите постоечките проекти од Wilo-Select 4 online користејќи го помошникот за пренос на проекти.

Кон Wilo-Select 4 online

Wilo-Select со години се смета за индустриски стандард за димензионирање на центрифугални пумпи: со нашиот консултант за дигитални пумпи, можете лесно и сигурно да го најдете најдоброто решение за пумпен систем за вашата специфична примена.

Со најновата генерација на Wilo-Select 5 online, ви нудиме дополнителни функции како што се приближно определување на работната точка на пумпата, хидраулично брзо димензионирање и оптимизиран избор на опции за производи, додатоци и услуги.

Донесете правилна одлука со Wilo-Select 5 online – никогаш не било полесно да го испланирате решението за вашиот пумпен систем.

Хидрауличното брзо димензионирање ви дава јасни упатства за тоа кои серии на пумпи се погодни за вашиот проект, и тоа веднаш по утврдувањето на работната точка на пумпата. По опционално ограничување на примената, изборот на производ може да се заврши компетентно на вообичаен начин.

Интегрираната пресметка и анализа на трошоците за животниот циклус, исто така наречена „LCC-Check“, го олеснува споредувањето на работните трошоци на постоечките пумпи со тековите пумпи Wilo. Wilo-Select 5 Online ја избира оптималната пумпа за замена за вашата примена и обезбедува убедливи аргументи за донесување одлуки.

На овој начин, пресметаниот потенцијал за заштеда во kWh и трошоците заедно со утврдениот период на амортизација се прикажани графички и со факти и бројки.

FAQ

Како да го промените јазикот?

Притиснете на иконата со глобус за да пристапите до менито за јазици. Таа се наоѓа на горната лента со задачи (сл. 1). Изберете го претпочитаниот јазик од паѓачкото мени (сл. 2). Оваа поставка може да се измени во кој било момент во апликацијата.

сл. 1

сл. 2

Како да ги промените стандардните единици?

За да го отворите менито за конфигурација на единицата, притиснете на симболот до вашето корисничко име на горниот дел од лентата со задачи на апликацијата (сл. 1). Единиците може да се менуваат со прикажаните паѓачки менија (сл. 2). Овие поставки се секогаш достапни, овозможувајќи брза конфигурација во кој бил момент во апликацијата.

сл. 1

сл. 2

Како да ја користите карактеристиката за брзо пребарување на хидраулика?

Менито за брзо пребарување на хидраулика овозможува филтрирање и избор на производ врз основа на работна точка одредена од корисникот. Се наоѓа во горниот десен агол на почетната страница Select 5 (сл. 1).

Чекор 1: Поставете работна точка со внесување вредности за проток [Q] и напор [H]. Единиците се специфицирани со тековната конфигурација на единицата.

Чекор 2: Изберете мрежна фреквенција [50 Hz or 60 Hz] од малото паѓачко мени.

Чекор 3: Направете избор со поставување зелени знаци за потврда врз саканите производи (сл. 2).

Чекор 4: Притиснете на иконата со лупа во горниот десен агол за да го додадете изборот во вашиот проект (сл. 2).

Чекор 5: Може да се случи вашиот избор да вклучува пумпи со различни типови кола. Ќе се појави прозорец каде што може да се одреди типот на колото (сл. 3). Сите производи кои се означени со црвена боја ќе бидат исклучени од изборот. Притиснете на [Ok] за да продолжите со проектот.

сл. 1

сл. 2

сл. 3

Зошто не добивам резултати за одредени производи во пребарување за производ?

Со пребарувањето за производ, можно е да пребарувате и да изберете одредени производи според назив и број на артикл. Сепак, користењето на оваа опција при пребарување за постари производи може да доведе до тоа да не се прикажуваат резултати (сл. 1). Кога е тоа случај, користете го пребарувањето за пумпи што повеќе не се на понуда (сл. 2). Пребарувањето за производот и пребарувањето за пумпите што повеќе не се на понуда имаат идентична функционалност, но едната е приспособена специфично за избор на постари производи.

Во нашиот пример, пребаруваме за производи од серијата „TOP-S“ и добиваме повеќе резултати со пребарувањето за пумпи што повеќе не се на понуда (сл. 3).

сл. 1

сл. 2

сл. 3

Како да се прикаже графиконот на трошоците за животниот циклус за мојот избор?

Менито за оперативни трошоци ќе биде достапно откако ќе се направи избор на пумпа и ќе се наведе работната точка. Препорачуваме да го користите изборот за хидраулична пумпа или брзо пребарување за хидраулика за овој случај на употреба (сл. 1).

Во нашиот пример го користиме изборот за хидраулична пумпа:

Чекор 1: Внесете работна точка за избраната серија на пумпи и притиснете [Next] (сл. 2).

Чекор 2: Кликнете на иконата [Operating costs preview], која се наоѓа во горниот лев дел од прегледот на проектот (сл. 3). Имајте предвид, оваа опција нема да биде достапна веднаш по рачно избирање на пумпа или пребарување на производ.

Чекор 3: Поставете знаци за потврда врз производите за да ги вклучите во графиконот за трошоци на животниот циклус (сл. 4).

сл. 1

сл. 2

сл. 3

сл. 4

Како да увезете, извезете и зачувувате проекти?

За да пристапите до менито за управување со проекти, кликнете на 3-те ленти до логото на Wilo кое се наоѓа во горниот лев агол од прозорецот на апликацијата (сл. 1).

Увезување: Од менито, изберете [Open] -> [Import] и прелистајте за датотеките на проектот на вашиот локален уред (сл. 2). Кога еден проект ќе биде успешно вчитан, неговиот назив ќе се појави во лентата со задачи (сл. 3).

Зачувување: За да зачувате нов проект во базата на податоци на проектот, изберете [Save] -> [Save as ] и внесете назив на проектот и идентификација на проект. За брзо презапишување на зачувана датотека, наместо тоа, користете ја опцијата [Save alterations] (сл. 4). Зачуваните проекти се наоѓаат во [Project database] (сл. 5), која може да се отвори од менито.

Извезување: Изберете [Export] и изберете формат на датотека (сл. 6). За да извезете датотека на проект, изберете [Export as CEF file].

сл. 1

сл. 2

сл. 3

сл. 4

сл. 5

сл. 6

Имаме одговори на вашите прашања

Нашите производи и услуги го разбудија вашиот интерес? Тогаш ние сме среќни да Ви помогнеме!

Без разлика дали се работи за креирање понуда или уредување на спецификациите на услугите, дизајнирање различни видови опрема, советување за избор на пумпи и приклучни уреди или само помош со хидраулични и проблеми со контрола.

Слободно можете да контактирате со најблиската канцеларија за продажба и да закажете состанок. Ве чекаме!

Најдете го вистинскиот контакт за вашето прашање.