Пребарување
Контакт
Е-пошта
Создавање каталог
Мои фаворити
Споредба на производи

Wilo-Assistant - Апликацијата за сите случаи

Цел свет на пумпи во една апликација

Апликацијата Wilo-Assistant испорачува еден цел свет на високоефикасна техника на пумпа на паметните телефони и таблет компјутери од страна на инсталатерите. Интуитивното водење на корисникот уште подобро ве поддржува во вашата секојдневна работа. Новите функции и решенијата за поврзување го дополнуваат досегашниот диверзитет на Wilo-Assistant. На тој начин, побрзо доаѓате до целта и добивате поддршка при инсталацијата и пуштањето во работа.

Достапна во App StoreАпликација за Android во Google Play

Најинтересните функции:

Функција Smart Connect

Во некои инсталации, пумпите и нивниот дисплеј се едноставно тешко достапни и силно се ограничува нивното нагодување и управување. Со помош на функцијата Wilo-Smart Connect може многу едноставно да пристапите до паметните пумпи и пумпите со паметни технологии и пумпни системи на Wilo и да ги направите саканите подесувања и управувања. За тоа ви се потребни само апликацијата Wilo-Assistant на мобилниот телефон и поврзување со Bluetooth. 

Вашите предности:

 • Поедноставен и побрз локален пристап кај тешко пристапните пумпи преку функцијата Bluetooth на мобилните уреди, без дополнителен донгл
 • Безбедно поврзување како заштита од пристапот од трети страни, благодарение на автентикацијата
 • Локален пристап преку апликацијата Wilo-Assistant на Wilo-производите за конфигурација, управување и фино подесување
 • Интуитивно водење на корисникот, непосредно отчитување, зачувување и пренос на параметрите со пристап до зачуваните конфигурации
 • Создавање и зачувување на протоколите за пуштање во работа со притискање на копче, за верификација и документација  
 • Едноставна оперативна анализа со помош на визуaлизирани статистики
 • Сигурно за иднината, благодарение на редовните софтверски ажурирања  
дознајте повеќе

Старата пумпа е дефектна. Која пумпа за замена е вистинската?

Скенирајте ја натписната плочка на старата пумпа со апликацијата Wilo-Assistant, па за возврат ќе ја добиете соодветната препорака за замена.

Алтернативно, може рачно да го внесете и описот на типот или бројот на производот.

Доколку за пумпата за замена биде потребна промена на цевководот, директно ќе ви биде дадено соодветно известување заедно со потребните адаптери - тоа ќе ви заштеди непотребна работа и време.

дознајте повеќе

Лесно извршување хидраулично порамнување.

Имате проблеми при извршувањето на хидрауличното порамнување?

Овде ќе биде од помош асистентот Wilo-Smart Balance. Тој го поедноставува извршувањето на хидрауличното порамнување едноставно како никогаш претходно.

Создавајте ги и управувајте со своите проекти за хидраулично порамнување. Со апликацијата, може едноставно да планирате хидраулично порамнување според тип A или тип B преку апликација.

Од снимање на податоците за објектот до пресметување на подесувањата на вентилот и пумпата, како и димензионирањето на пумпите, апликацијата ве води низ сите потребни чекори и го комплетира хидрауличното порамнување со протокол за предавање за корисниците. Исто така, новост е и можноста да се земат предвид подни греења. На тој начин, алатката за хидраулично порамнување се проширува со важна функција.

Сето тоа брзо се завршува со асистентот Wilo-Smart Balance. Откако ќе се создаде корисничка сметка, во секое време може да додавате и нови проекти за пресметка, подоцна и со помош на паметниот телефон или таблет.

Вашите предности:

 • Упатство чекор по чекор низ хидрауличното порамнување
 • Подесување на пумпата со водење
 • Независност од производителот со листа на најважните вентили од вообичаените производители
 • Оптимизирање на потребната приливна температура
 • Проектна документација – со најразлични уреди во различни временски периоди

Асистент за синхронизација

Со помош на LED-кодирањето, едноставно приспособете ја хидрауличната карактеристика на Wilo-Varios PICO на пумпата што треба да се замени.

А тоа функционира на следниов начин, во само 4 чекори::

1. Активирајте ја „функцијата за синхронизација“ во менито за стартување.

2. Изберете опис на старата пумпа.

3. Стартувајте го упатството.

4. Извршете програмирање на Wilo-Varios PICO и потврдете.

Wilo-апликацијата е достапна и офлајн

Освен тоа, „Wilo-Assistant“ на корисникот му нуди насочен пристап до информациите за производот и експертиза во врска со пумпната техника. Голем дел од содржината и функциите се инсталираат на iPhone-от и оттаму стојат на располагање и кога нема Интернет или WLAN - на пример, во подрум. На тој начин, корисникот не го оптоварува волуменот на податоци и не зависи од условите за прием на местото на примена.

„Wilo-Assistant“ ги нуди и следниве функции:

 • Интерактивен преглед за замена на грејни пумпи и пумпи за санитарна топла вода
 • Калкулаторот за заштеда го одредува потенцијалот на можните трошоци за струја и заштеда на CO2 при примена на Wilo-високоефикасна пумпа што штеди струја во споредба со нерегулираната грејна пумпа
 • Краток каталог за пумпи со воден ротор
 • Упатства за вградување и работа
 • Димензионирање на пумпи: По специфицирање на посакуваната работна точка на пумпата, за неколку секунди добивате препорака за Wilo-пумпа
 • По пребарување Wilo-производ, директно до соодветниот опис на серијата.
 • Упатство за пумпи: Резиме на основите на грејните пумпи
 • Совети и трикови за оптимизација на постројките за греење и уредите за циркулација на санитарна топла вода
 • Џебна лампа: Светлечката диода може да се вклучува и исклучува! Калкулатор на единици за најважните физички единици
 • Калкулатор на цевководи
 • Новости: актуелни информации за стручни техничари и проектанти на TGA
 • QR-скенер
 • AR – Augmented Reality
 • Контакт: Брзо поврзување со вашиот контакт во Wilo

Употребете ја Wilo Assistent на:

Имаме одговори на вашите прашања

Нашите производи и услуги го разбудија вашиот интерес? Тогаш ние сме среќни да Ви помогнеме!

Без разлика дали се работи за креирање понуда или уредување на спецификациите на услугите, дизајнирање различни видови опрема, советување за избор на пумпи и приклучни уреди или само помош со хидраулични и проблеми со контрола.

Слободно можете да контактирате со најблиската канцеларија за продажба и да закажете состанок. Ве чекаме!

Најдете го вистинскиот контакт за вашето прашање.