Пребарување
Контакт
Е-пошта
Создавање каталог
Мои фаворити
Споредба на производи

Energy Solutions

Нашето ветување за животната средина.

Пумпите се одговорни за околу 10% од глобалната потрошувачка на енергија. Ова е значителна вредност, но во исто време претставува и одлична можност. На крајот на краиштата, токму тука вреди да се започне со цел да се намалат работните трошоци за јавни, комерцијални и индустриски згради и системи. Повеќе од две третини од операторите во моментов сè уште користат пумпи кои трошат повеќе енергија отколку што е потребно само во градежниот сектор. Проактивната промена има предности за сите страни. Заштедувате енергија и трошоци, го подобрувате билансот на одржливост на вашите згради и инсталации и ја ажурирате вашата технологија во исто време. Ова значително го намалува ризикот од откажување на опремата и дополнително ги намалува трошоците за одржување. Со Wilo-Energy Solutions, укажуваме на можна заштеда на енергија и преземаме одговорност за идните генерации и борбата против климатските промени. Wilo-Energy Solutions вклучува технологија на Wilo со висока ефикасност за проактивно заменување на пумпите и системите кои сè уште функционираат, но се неефикасни. Ова ви овозможува да ја намалите потрошувачката на енергија на пумпите во вашите згради и системи до 90% и да профитирате од дополнителните придобивки како што се идна безбедност, безбедност на снабдување и хигиенска безбедност. Оптимизирањето или замената на постојните системи со нови, високо ефикасни решенија (производи, услуги, знаење), исто така, има позитивно влијание врз оперативните трошоци, оперативната сигурност и емисиите на СО2.

Ние ви нудиме насочени консултации и анализи, вклучително и вклучување на субвенции, како и сеопфатна поддршка околу преминот кон технологии со висока ефикасност. Тоа е она што ние го нарекуваме „Pioneering for You“.

НАША УСЛУГА ЗА ВАС:

  • Детална проценка на трошоците за животниот циклус (LCC анализа)
  • Енергетска проверка, вклучувајќи информации за потенцијал за заштеда на енергија
  • Проактивна препорака за опции за замена
  • Подобрете ги еколошките перформанси на вашиот систем
  • Поддршка за промена на Wilo пумпи со висока ефикасност

.

Дали сакате дополнителни информации и решенија на тема енергетска ефикасност?

Energy Solutions

Ако сакате сами едноставно и лесно да дознаете за економската ефикасност на постојните пумпи, тогаш користете го нашиот ефикасен советник за пумпи Wilo-Select 4.

Wilo-Select

Креирајте сервис по ваша мерка!

Wilo сервисните пакети ви нудат висок степен на флексибилност и ви овозможуваат да комбинирате индивидуални услуги и со тоа да го прилагодите обемот на услугите за вашите индивидуални потреби. На овој начин, вие не само што можете да постигнете финансиска сигурност, туку и работна сигурност. Проверки за инсталација, пуштање во работа и одржување - сето тоа е дел од вашиот сеопфатен пакет Вило сервисни услуги. Ќе добиете компетентни и стручни совети од нашите колеги од сервисот и ќе ја добиете точно понудената услуга што ви треба за вашиот специфичен производ. Ние нудиме предефинирани сервисни пакети во три големини за да ви биде полесно да ги комбинирате одделните услуги. Едноставно изберете опсег на услуги што одговара на вашите барања. Доколку е потребно, можете лесно да ги прилагодите пакетите индивидуално според вашите потреби и да ги проширите со дополнителни модули за услуги.

Креирајте сервис по ваша мерка!

Дали сте заинтересирани за енергетска проверка? Ве молиме контактирајте не и ќе договориме состанок за консултации со вас.

Нашите Wilo сервисни техничари се дежурни за вас 24 часа на ден, 365 дена во годината. Без оглед на тоа како ќе се одвиваат работите: потребен е само еден повик за да добиете поддршка од нашите експерти за пумпи. Тие ќе ви помогнат брзо и професионално со директна координација.

Фокусот на Вило е насочен кон клиентот од 1872 година. Затоа нудиме 24-часовен сервис за итни случаи за да можете да не добиете во секое време.

T/F: +389 2 3122-058
M: +389 70 205-297

info@wilo.com.mk

Достапно:
Пон.-Пет. 8-16 часот