Пребарување
Контакт
Е-пошта
Создавање каталог
Мои фаворити
Споредба на производи

Локален пристап преку Bluetooth

Поедноставете го пуштањето во работа..

Во некои инсталации, пумпата и нејзиниот дисплеј се едноставно тешко достапни. На тој начин, силно се ограничува нагодувањето и управувањето на пумпата.

Во овој случај, од помош е едноставното поврзување со Bluetooth помеѓу Wilo-пумпата со паметна технологија и апликацијата Wilo-Assistant на вашиот мобилен. 

Со помош на функцијата Wilo-Smart Connect не само што може да ги направите саканите подесувања и управувања, туку и на едноставен начин да создадете протоколи за пуштање во работа.

Вашите предности:

  • Користење на мобилниот телефон во случај на лошо пристапни пумпи и нивниот кориснички интерфејс
  • Преземање на податоците преку пристап до зачуваните конфигурации, особено за постројки со повеќе пумпи
  • Создавање протоколи за пуштање во работа за верификација и документација
  • Депонирање на податоците за контакт

Управувајте со вашите Wilo-пумпи на лице место преку Bluetooth!

За тоа ви се потребни само три работи:

1. една паметна Wilo-пумпа од најновата генерација, паметна компатибилна Wilo-пумпа со Wilo-Connect модул со Bluetooth или, за постарите Wilo-пумпи, Wilo-Smart IF-модул како опрема

2. мобилен уред со вклучена функција Bluetooth

3. апликацијата Wilo-Assistant со функција Smart-Connect


Паметни Wilo-пумпи од најновата генерација

Тоа се Wilo-пумпи што се дизајнирани за паметни примени. Паметните пумпи Wilo-Stratos MAXO и Wilo-Stratos GIGA2.0-I веќе се фабрички опремени со Wilo-Connect модул за примени со Bluetooth. Тоа директно ќе го препознаете при вклучување на пумпата на нашиот симбол Smart-Connect.

Пумпа Потребна опрема
Wilo-Stratos MAXO Интегриран Wilo-Connect модул со Bluetooth, не е потребна дополнителна опрема
Wilo-Stratos MAXO-D Интегриран Wilo-Connect модул со Bluetooth, не е потребна дополнителна опрема
Wilo-Stratos MAXO-Z Интегриран Wilo-Connect модул со Bluetooth, не е потребна дополнителна опрема

Паметни компатибилни Wilo-пумпи

Од нив треба да се разликуваат Wilo-пумпите кај кои Bluetooth-Connect модулот сѐ уште не се содржи во опсегот на испорака. Овие пумпи ги означуваме како „компатибилни“ за паметни примени.

Пумпа Потребна опрема
Wilo-Stratos PICO Wilo-Connect модул со Bluetooth
Wilo-Stratos PICO-Z Wilo-Connect модул со Bluetooth

Постари Wilo-пумпи

За пумпите од претходните генерации, од друга страна, потребен е Wilo-Smart IF-модул за примени со Bluetooth:

Пумпа Потребна опрема
Wilo-Stratos Wilo-Smart IF-модул Stratos
Wilo-Stratos GIGA Wilo-Smart IF-модул
Wilo-CronoLine-IL-E Wilo-Smart IF-модул
Wilo-VeroLine-IP-E Wilo-Smart IF-модул

Wilo-Assistant

Апликацијата за сите случаи.

Апликацијата Wilo-Assistant испорачува еден цел свет на високоефикасна техника на пумпа на вашиот паметен телефон и таблет од страна на инсталатерите.

Преземете ја Wilo-Assistant во вашата App-Store.

дознајте повеќе за апликацијата Wilo-Assistant

Паметни Wilo-пумпи од најновата генерација:

Имаме одговори на вашите прашања

Нашите производи и услуги го разбудија вашиот интерес? Тогаш ние сме среќни да Ви помогнеме!

Без разлика дали се работи за креирање понуда или уредување на спецификациите на услугите, дизајнирање различни видови опрема, советување за избор на пумпи и приклучни уреди или само помош со хидраулични и проблеми со контрола.

Слободно можете да контактирате со најблиската канцеларија за продажба и да закажете состанок. Ве чекаме!

Најдете го вистинскиот контакт за вашето прашање.