Пребарување
Контакт
Е-пошта
Создавање каталог
Мои фаворити
Споредба на производи
Wilo-Jet FWJ | Wilo
Вашите предности
Wilo-Jet FWJ

Особености/предности на производот

 • Идеално за примена во надворешно подрачје (за хоби, во градина) благодарение на долговечната изведба, константно добрата моќност и резултати благодарение на некородирачки материјал
 • Комплетно претходно монтирана постројка, едноставно поставување и одржување преку Plug&Pump систем и дисплеј што се врти за 360°, за да можете да го гледате од секој агол
 • Електронско управување со пумпи
 • Голема безбедност при работа благодарение на заштитата од сув од

Препорачани сервисни услуги

Опис на серијата
Jet-FWJ

Изведба

Самовшмукувачки постројки за водоснабдување

Примена

За транспорт на вода и дождовница од бунари и резервоари за:

 • Наводнување со вештачки дожд
 • Наводнување и вештачко оросување

Опрема/функција

 • Директно прирабнички монтиран мотор
 • Приклучен кабел со утикач
 • термичка заштитна склопка на моторот
 • Автоматско управување на пумпа
 • Осигурување од недостаток на вода

Означување на типот

Пример:

FWJ-202-EM

Jet FWJ

Систем од Wilo млазна пумпа со вграден автоматик (Fluidcontrol)

2

Номинална брзина на проток Q во m³/h при оптимална ефикасност

02

Ознака за притисок на пумпата (02 < 03 < 04):изведба 02 со низок притисок како изведба 03 или 04:(без упатство за бројот на ротори!)

EM

Монофазна наизменична:монофазна струја од 1~230 V, 50 Hz

/3

Изведба на уред со Wilo-HiControl 1

Технички податоци

За Wilo-Jet FWJ:

 • Приклучување на мрежа: 1~230 V, 50 Hz
 • Дозволен приливен притисок: макс. 1 бар
 • Притисок при вклучување: 1,5 бари
 • Исклучување на проток: 95 l/h
 • Дозволена температура на медиум: +5 °C до +35 °C (+55 °C за 10 минути)
 • Дозволен работен притисок: макс. 6 бари
 • Вид на заштита: IP44
 • приклучок од притисочната страна: R1
 • приклучок од вшмукателната страна: G1

Материјали

 • Куќиште на пумпата нерѓосувачки челик 1.4301
 • Работно коло нерѓосувачки челик 1.4301
 • Вратило од нерѓосувачки челик 1.4005
 • Механичка заптивка јаглен/керамика
 • Степенести комори Noryl
 • Куќиште на надгледувачот на притисокот најлон PA6
 • Дифузер/вбризгувач Noryl
 • Заптивка NBR

Опсег на испорака

 • Пумпа Wilo-Jet WJ
 • Управување со пумпата Wilo-HiControl 1
 • Упатство за вградување и работа за пумпа Wilo-Jet WJ
 • Упатство за вградување и работа за приклучна табла Wilo-HiControl 1
 • Изборно достапна рачка за носење

Опрема

 • Монтажен комплет на вшмукателно црево 1
 • Затворачка куглеста славина Rp1
 • Ножен вентил R11/4
 • Неповратен вентил R1
Документи

Упатство за вградување и работа

Wilo-Jet-WJ

Број на производ 2050754
Издание 2017-08
Број на страници 68
Јазик cs, de, el, en, es, fr, it, nl, ru, tr
PDF (2 MB)

Wilo-HiControl1

Број на производ 4196363
Издание 2019-02
Број на страници 92
Јазик de, el, en, fr, it, nl, ru, tr
PDF (2 MB)
Избор на производ