Kërko
Kontaktoni
E-Mail
Krijimi i katalogut
Te Preferuarat e mia
Krahasimi i produkteve
Extract FIRST 303 (1~230 V, 50 Hz) | Wilo

Extract FIRST 303 (1~230 V, 50 Hz)

Numri i artikullit: 6093855
Të dhënat teknike
Të dhëna hidraulike
Presioni maksimal i funksionimit PN 10 bar
Përmbajtja maks. e rërës 20 g/m³
Thellësia maks. e zhytjes 5 m
Vëllimi i rrjedhës maks. Qmax 6,6 m³/h
Vëllimi optimal i rrjedhës Qopt 4,4 m³/h
Lartësia maks. e dërgimit Hmax 37,1 m
Lartësia optimale e dërgimit Hopt 22,26 m
Temperatura min. e lëngjeve Tmin 4 °C
Temperatura maks. e lëngjeve Tmax 40 °C
Numri i shkallëve 1
Të dhënat e motorit
Linja ushqyese 1~230 V, 50 Hz
Fuqia nominale e motorit P2 0,75 kW
Shpejtësia e dhënë n 2860 1/min
Rryma nominale IN 4,9 A
Rryma e nisjes I 17,4 A
Mënyra e ndezjes Direkt në linjë (DOL)
Faktori i fuqisë 0,95
Frekuenca maks. e takim-stakimeve t 20 1/h
Diametri i motorit DM 160 mm
Kabllo
Gjatësia e kabllos së lidhjes 10 m
Seksioni i kabllos 3G1 mm²
Materiale
Trupi i pompës Çelik inoks
Helika PPO-GF30
Boshti Çelik inoks
Materiali i motorit Alumin
Përmasa e instalimit
Lidhja e tubit në anën e presionit G 1

Wilo-Extract FIRST 303 EM/A

Çmimi
ECO-contribution PMCB Me kërkesë
Të dhënat e produktit
Marka Wilo
Emërtimi i produktit Extract FIRST 303 (1~230 V, 50 Hz)
Numri i artikullit 6093855
Numri EAN 4062679227412
Ngjyra jeshile/argjend
Sasia minimale e porostijes 1
Disponueshmëria e tregut 2023-03-01
Paketimi
Lloji i paketimit Karton
Tipi i paketimit Paketim për shitje
Numri për paletë 1
Sasia për shtresë 1
Përmasat dhe peshat
Masa e gjatësisë me ambalazhin 655 mm
Gjatësia L 525 mm
Masa e lartëtesisë me ambalazhin 220 mm
Lartësia H 156 mm
Masa e gjerësisë me ambalazhin 235 mm
Gjerësia W 160 mm
Pesha bruto afërisht m 14,3 kg
Pesha neto afërisht m 13,8 kg
Përshkrimi tekstit

Pompë zhytëse pusi krejtësisht e mbulueshme, me shumë helika dhe me vetëajrosje, me kosh thithjeje standard për instalimin e zhytur në gjysmën e sipërme të bazamentit të depozitës/cisternës.

Për pompimin e ujit të pastër nga depozitat, cisternat ose puset me një thellësi zhytjeje deri në 5 metra. Të gjitha pjesët që janë në kontakt me lëngun e pompuar janë trajtuar kundër gërryerjes.

Pompë në versionin me rrymë alternative njëfazore me kabllo lidhje duke përfshirë spinën e kontaktit mbrojtës.

Dorëzimi

 • Pompë me 10 m kabllo elektrike duke përfshirë prizën e rrjetit
 • Manual i instalimit dhe i mënyrës së përdorimit
Të dhënat e funksionimit
Njësia
Lidhja e tubit në anën e presionit G 1
Presioni maksimal i funksionimit p 0,0 bar
Përmbajtja maks. e rërës 20 g/m³
Mënyra e mbrojtjes Motori IP68
Thellësia maks. e zhytjes 5 m
Temperatura min. e lëngjeve Tmin 4 °C
Temperatura maks. e lëngjeve Tmax 40 °C
Pesha neto afërisht m 13,8 kg
Të dhënat e motorit
Linja ushqyese 1~230 V, 50 Hz
Fuqia nominale e motorit P2 0,75 kW
Shpejtësia e dhënë n 2860 1/min
Rryma nominale IN 4,9 A
Mënyra e ndezjes Direkt në linjë (DOL)
Diametri i motorit DM 160 mm
Kabllo
Gjatësia e kabllos së lidhjes 10 m
Seksioni i kabllos 3G1 mm²
Materiale
Trupi i pompës Çelik inoks
Materiali i motorit Alumin
Boshti Çelik inoks
Helika PPO-GF30
Informacione për bërjen e porosisë
Pesha neto afërisht m 13,8 kg
Marka Wilo
Emërtimi i produktit Extract FIRST 303 (1~230 V, 50 Hz)
Numri i artikullit 6093855
Dokumente

Manuali i instalimit dhe mënyrës së punës

Wilo-Extract FIRST

Numri i artikullit 6094303
Botim 2022-10
Numri i faqeve 18
Language en
PDF (996 KB)
Aksesor

Zorrë, lidhjet e zorrës (5)

Filtër thithjeje (4)

Services

Bashkëpunimi i partneritetit me instaluesit dhe montuesit e impianteve është një traditë e gjatë te Wilo. Një pjesë e rëndësishme e filozofisë sonë të partneritetit është shërbimi për klientin pas shitjes i Wilo. Së bashku ne zhvillojmë një koncept shërbimi që përshtatet me kërkesat tuaja individuale – dhe me ekspertizën tonë dhe këshillimin personal ne kujdesemi që sistemet tuaja të punojnë me efikasitet energjetik, me siguri funksionimi dhe me kosto sa më të volitshme që të jetë e mundur. Për këtë qëllim, teknikët tanë kompetentë të Wilo-Service ju mbështesin në mënyrë të shpejtë, të besueshme dhe të përpiktë në afate.

Mëso më shumë

Shërbimet e rekomanduara

Asistenti direkt i Wilo
Shërbimi Wilo-Live Assistant
    
2216415

Wilo-Live Assistant ndodhet në dispozicionin tuaj gjatë shërbimit të pompës si këshillues teknik. Me Wilo-Live Assistant ju i mbështetni këshilluesit tanë të specializuar në sferën e kaldajave ose impianteve me anë të transmetimit video – direkt dhe në kohë reale. Ju tregoni me smartfonin tuaj konfigurimin e instalimit, ndërkohë që eksperti i Wilo ndjek çdo gjë në ekran. Ju mund të shihni si komponentët, ashtu edhe detajet e tjera dhe kështu ju përcaktoni se ku krijohet gabimi ose defekti. Ne parandalojmë kohët e defektit dhe kujdesemi për sigurinë e funksionimit të pompave dhe sistemeve tuaja!

Wilo-Live Assistant përfshin:

 • Mbështetje live interaktive përmes video-bisedës
 • Kontakt të drejtpërdrejtë me një ekspert
 • Zgjidhje në kohën e duhur, për të garantuar një siguri funksionimi maksimale për pompat dhe sistemet tuaja

Shërbime të tjera

Paketat e shërbimit
Paketë shërbimi L e pompës së pusit/pompës me motor të zhytur 3"-5"
    
2219707

Wilo-Service ofron paketa të paracaktuara shërbimi në tre madhësi, për të lehtësuar kombinimin e shërbimeve të veçanta.

Paketa L e Wilo-Service përfshin:

 • Kontrolli i instalimit
 • Mbështetje për projektin
 • Vënia në punë
 • Mirëmbajtje
 • Energy Solutions
 • WiloCare Premium
 • Wilo-Live Assistant

Shërbimet opsionale shtesë:

 • Optimizim i impianteve
 • Riparimi
 • Garanci e zgjatur
Paketë shërbimi M e pompës së pusit/pompës me motor të zhytur 3"-5"
    
2219678

Wilo-Service ofron paketa të paracaktuara shërbimi në tre madhësi, për të lehtësuar kombinimin e shërbimeve të veçanta.

Paketa M e Wilo-Service përfshin:

 • Kontrolli i instalimit
 • Mbështetje për projektin
 • Vënia në punë
 • Mirëmbajtje
 • WiloCare Comfort
 • Wilo-Live Assistant

Shërbimet opsionale shtesë:

 • Optimizim i impianteve
 • Energy Solutions
 • Riparimi
 • Garanci e zgjatur
Paketë shërbimi S e pompës së pusit/pompës me motor të zhytur 3"-5"
    
2219649

Wilo-Service ofron paketa të paracaktuara shërbimi në tre madhësi, për të lehtësuar kombinimin e shërbimeve të veçanta.

Paketa S e Wilo-Service përfshin:

 • Kontrolli i instalimit
 • Vënia në punë
 • Mirëmbajtje
 • WiloCare Basic
 • Wilo-Live Assistant

Shërbimet opsionale shtesë:

 • Optimizim i impianteve
 • Energy Solutions
 • Mbështetje për projektin
 • Riparimi
 • Garanci e zgjatur
Garanci e zgjatur
Garanci e lidhjes së pompës së pusit/pompës me motor të zhytur 3"-5"
    
2219597

Në kombinim me një pompë të re ose me një sistem të ri, Wilo ofron një garanci të zgjeruar deri në pesë vjet në rastin e vënies në punë dhe mirëmbajtjen nga shërbimi i Wilo.

Garancia e zgjeruar përfshin:

 • Mbrojte e plotë dhe siguri e parashikueshme e shpenzimeve
 • Punime të rregullta mirëmbajtje nga shërbimi i Wilo
Mbështetje për projektin
Mbështetje për projektin e pompës së pusit/pompës me motor të zhytur 3"-5"
    
2219331

Wilo ju mbështet gjatë fazës së projektimit, për të garantuar cilësinë dhe kosto-efektivitetin. Shërbimi ynë profesional dhe i kualifikuar Wilo-Service ju mbështet me rekomandime dhe këshillim teknik gjatë gjithë kohëzgjatjes së projektit.

Mbështetja për projektin përfshin shërbimet e mëposhtme:

 • Vizita të rregullta në terren, për të siguruar cilësinë e informacioneve dhe të këshillimit
 • Këshillim teknik, i disponueshëm në terren
 • Raport për statusin me rekomandimet pas vizitës
 • Mbështetje e gjithanshme në projektim nëpërmjet ekspertëve të Wilo
Instalim
Instalim i pompës së pusit/pompës me motor të zhytur 3"-5"
    
2219366

Wilo-Service ofron instalimin e pompave ose të sistemeve tona të pompimit. Ne ofrojmë një proces të plotë nga fillimi deri në fund, duke filluar nga mbledhja e informacioneve në terren deri në instalimin e produktit tonë në të gjithë fabrikën. Konfigurimi optimal i instalimit dhe bashkëveprimi i faktorëve të veçantë përbëjnë gurin themelor për një siguri funksionimi afatgjatë.

Instalimi përfshin:

 • Inspektimi profesional
 • Vënie në dispozicion e komponentëve/materialeve nga Wilo dhe palë të treta
 • Instalimi i tubacioneve dhe sistemit elektronik
 • Funksione prove
Vënia në punë
Vënie në punë e pompës së pusit/pompës me motor të zhytur 3"-5"
    
2219397

Për një funksionim optimal të pompës(ave)/impiantit(eve) këshillohet që vënia në punë të realizohet nga vetë nga shërbimi për klientët i Wilo. Në këtë mënyrë garantohet një rregullim optimal dhe një funksionim efikas i sistemit. Vënia në punë përfshin pikat e mëposhtme:

 • Vënia në punë e impiantit(eve) sipas listës së kontrollit
 • Parametrizimi dhe konfigurimi i panelit të komandimit
 • Kontroll dhe përshtatje e presionit fillestar të enëve nën presion (duke përfshirë mbushjen deri në 80 litra)
 • Kontrolli i funksionit të sistemeve të montuara
 • Manuali i përdorimit i orientuar në praktikë
 • Protokoll Wilo për vënien në punë

Çmimi për vënien në punë vlen vetëm për impiante, të cilët janë instaluar në përputhje me manualin e instalimit dhe të përdorimit, si dhe në përputhje me standardet aktuale të teknologjisë. Nuk do të ketë kosto për materialet që mund të nevojiten eventualisht.

Mirëmbajtje
Mirëmbajtje BASIC e pompës së pusit/pompës me motor të zhytur 3"-5"
    
2219537

Për të garantuar sigurinë e funksionimit të pompave/sistemeve, këshillohet që të kryeni inspektime dhe punime të mirëmbajtjes të rregullta në përputhje me DIN nga shërbimi për klientët i servisit Wilo. Detyrat zbatohen në përputhje me DIN 31051 / DIN EN 13306. Detyrat përfshijnë pikat e mëposhtme:

 • Kontrolli vizual i pompave/sistemeve
 • Kontrolli mekanik
 • Kontrolli elektrik
 • Kontroll i enëve nën presion, të cilat ndodhen në dispozicion
 • Kontroll dhe përshtatje e mundshme e parametrave të sistemit
 • Krijimi i një protokolli mirëmbajtje
 • Projektimi dhe organizimi kryhen nga Wilo. Oferta të tjera individuale për mirëmbajtjen janë të mundura nëse kërkohen
Mirëmbajtje COMFORT e pompës së pusit/pompës me motor të zhytur 3"-5"
    
2219499

Për të garantuar sigurinë e funksionimit të pompave/sistemeve, këshillohet që të kryeni inspektime dhe punime të mirëmbajtjes të rregullta në përputhje me DIN nga shërbimi për klientët i servisit Wilo. Detyrat zbatohen në përputhje me DIN 31051 / DIN EN 13306. Detyrat përfshijnë pikat e mëposhtme:

 • Kontrolli vizual i pompave/sistemeve
 • Kontrolli mekanik
 • Kontrolli elektrik
 • Kontrolli ose mbushja e mundshme e enëve nën presion që ndodhen në dispozicion
 • Kontrolli dhe, nëse kërkohet, përshtatja e parametrave të sistemit
 • Krijimi i një protokolli mirëmbajtje
 • Materialet e konsumit përfshihen në çmimin e kontratës
 • Nuk ka shpenzime pune dhe udhëtimi për misionet ndërmjet intervaleve të mirëmbajtjes (gjatë orarit normal të shërbimit)
 • Projektimi dhe organizimi kryhen nga WILO. Oferta të tjera individuale për mirëmbajtjen janë të mundura nëse kërkohen
Mirëmbajtje PREMIUM e pompës së pusit/pompës me motor të zhytur 3"-5"
    
2219552

Për të garantuar sigurinë e funksionimit të pompave/sistemeve, këshillohet që të kryeni inspektime dhe punime të mirëmbajtjes të rregullta në përputhje me DIN nga shërbimi për klientët i servisit Wilo. Detyrat zbatohen në përputhje me DIN 31051 / DIN EN 13306. Detyrat përfshijnë pikat e mëposhtme:

 • Kontrolli vizual i pompave/sistemeve
 • Kontrolli mekanik
 • Kontrolli elektrik
 • Kontrolli ose mbushja e mundshme e enëve nën presion që ndodhen në dispozicion
 • Kontrolli i parametrave të sistemit
 • Krijimi i një protokolli mirëmbajtje
 • Materialet e konsumit përfshihen në çmimin e kontratës
 • Nuk ka shpenzime pune dhe udhëtimi për misionet ndërmjet intervaleve të mirëmbajtjes (gjatë dhe jashtë orarit normal të shërbimit)
 • Aktualizimi i softuerit
 • Duke përfshirë pjesët e konsumit
 • Projektimi dhe organizimi kryhen nga WILO. Oferta të tjera individuale për mirëmbajtjen janë të mundura nëse kërkohen
Optimizim i impianteve
Optimizim i impianteve të pompës së pusit/pompës me motor të zhytur 3"-5"
    
2219261

Wilo-Service ofron një optimizim proaktiv të sistemeve nëpërmjet optimizimit të rregullimeve dhe realizimit të përshtatjeve të vogla, për të garantuar sigurinë e funksionimit. Optimizimi i impianteve përfshin ndër të tjera:

 • Shërbimin e plotë të pompave/impianteve, për të rivendosur rendimentin e plotë
 • Modernizim i sistemeve të vjetra me teknologji ose me funksione të reja, për kursim të shpenzimeve kapitale (plotësim)
Energy Solutions
Energy Solutions e pompës së pusit/pompës me motor të zhytur 3"-5"
    
2219296

Wilo-Service ofron një mbështetje proaktive në projektim, për të përcaktuar kursimet e mundshme të energjisë. Shërbimi ynë krijon një panoramë të pompave ose të sistemeve të instaluara, për t'ju treguar sesi mund zvogëlohet konsumi i energjisë. Ne ofrojmë një këshillim të posaçëm sipas qëllimit dhe analizën, duke përfshirë edhe integrimin e mjeteve dhe mbështetjen e gjithanshme në planifikim, për kalimin në teknologjitë me efiçencë të lartë. Wilo-Energy Solutions përmbajnë shërbimet e mëposhtme:

 • Vlerësim i detajuar i kostove të ciklit të jetëgjatësisë (analiza LCC)
 • Auditim energjetik, përfshirë informacionet për potencialin e kursimit të energjisë
 • Këshillim proaktiv i opsioneve të zëvendësimit
 • Përmirësim i bilancit ekologjik të impiantit tuaj
 • Mbështetje në projektimin për kalimin në pompat Wilo me efektivitet të lartë
Riparimi
Riparim i pompës së pusit/pompës me motor të zhytur 3"-5"
    
2219620

Gjatë verifikimit në terren, shërbimi kompetent dhe me përvojë Wilo-Service vendos nëse pompa mund të riparohet në vend apo nëse ajo duhet çuar në ofiçinë për riparim. Wilo vendos gjithashtu në dispozicion edhe pjesë këmbimi ose një pompë zëvendësuese për të rivendosur sigurinë e funksionimit të sistemit.

Riparimi përfshin:

 • Verifikim dhe eliminim të shkaqeve të defekteve nga ekspertët me përvojë të Wilo
 • Propozim jo të detyrueshëm të kostove për riparimet
 • Provë funksionimi elektrik dhe hidraulik, për të siguruar të dhënat e sakta në lidhje me funksionalitetin, cilësinë dhe rendimentin e pompës ose impiantit
 • Veshje mbrojtëse të pjesëve të ndryshme të pompave ose të impiantit për optimizim të koeficientit të efiçencës
 • Përdorim vetëm të pjesëve origjinale të këmbimit
 • Dokumentim të riparimit në raportin e shërbimit