Kërko
Kontaktoni
E-Mail
Krijimi i katalogut
Te Preferuarat e mia
Krahasimi i produkteve
Wilo-CronoBloc-BL-E | Wilo
Avantazhet tuaja
Wilo-CronoBloc-BL-E

Veçoritë/avantazhet e produktit

 • Kursim energjie falë përshtatjes së fuqisë elektronike, të integruar
 • Ndërfaqe optimale për komunikim me magjistralin me module IF që futen në prizë
 • Operim i thjeshtë nëpërmjet teknologjisë së provuar të butonit të gjelbër dhe ekranit
 • Mbrojtje e plotë e integruar e motorit (sensor temperature PTC) me rele termike të motorit
 • I përshtatshëm për përdoruesit përmes performancës dhe dimensioneve kryesore sipas EN 733 (për pompat standarde)

Përshkrimi i serive

Konstruksioni

Pompë me rotor të thatë, e rregulluar elektronikisht, në konstruksion monobllok me lidhje me flanxhë dhe përshtatje automatike të fuqisë.

Përdorimi

Pompimi i ujit të ngrohjes (sipas VDI 2035), e ujit të ftohtë dhe të përzierjeve ujë-glikol pa materiale gërryese në sistemet e ngrohjes, të ujit të ftohtë dhe në sistemet e ftohjes.

Tërësia e pajisjeve/funksionimi

Mënyrat e punës

 • Δp-c për diferencë konstante të presionit
 • Δp-v për diferencë të ndryshueshme të presionit
 • PID-Control
 • Mënyra e kontrollit (n=constant)

Nivel komandimi

 • Buton i gjelbër dhe ekran

Funksionet manuale

 • Rregullim i vlerës së caktuar të diferencës së presionit
 • Rregullim i numrit të rrotullimeve (mënyra e kontrollit manual)
 • Rregullimi i mënyrës së punës
 • Rregullimi i pompës NDEZUR/FIKUR
 • Konfigurimi i të gjitha parametrave të punës
 • Konfirmim i gabimit

Funksionet e jashtme të komandimit

 • Hyrja e komandimit "Përparësia Off"
 • Hyrje analoge 0 – 10 V, 0 – 20 mA për mënyrën e kontrollit (DDC) dhe rregullimin nga distanca të vlerës së caktuar
 • Hyrje analoge 2 – 10 V, 4 – 20 mA për mënyrën e kontrollit (DDC) dhe rregullimin nga distanca të vlerës së caktuar
 • Hyrje analoge 0 – 10 V për sinjalin e vlerës aktuale të sensorit të presionit
 • Hyrje analoge 2 – 10 V, 0 – 20 mA, 4 – 20 mA për sinjalin e vlerës aktuale të sensorit të presionit

Funksione sinjalizimi dhe paraqitjeje

 • Kolektori i sinjaleve të defekteve SSM
 • Kolektori i sinjaleve të punës SBM

Shkëmbimi i të dhënave

 • Ndërfaqe me rreze infrakuqe për shkëmbimin pa tel të të dhënave me Monitor-IR/çelës IR
 • Fole për module IF Wilo (Modbus, BACnet, CAN, PLR, LON) për lidhjen në automatizimin e ndërtesave
 • Ndërfaqe për komunikimin e pompave dyshe

Funksionet e sigurisë

 • Mbrojtje e plotë e motorit me rele termike të motorit të integruar
 • Bllokim i aksesit

Komandimi i pompave dyshe (2 x pompë teke; vetëm në përdorim të zorrëve prej gome)

 • Funksion kryesor/rezervë (shkëmbim automatik të pompave)
 • Funksioni kryesor/rezervë për shkëmbimin e pompave pas 24 orësh
 • Punim paralel
 • Punim paralel (aktivizim/çaktivizim në pikun e ngarkesës për arritjen e rendimentit më të mirë)

Çelësi tip

Shembull

BL-E 80/145-11/2-R1

BL-E

Pompë monobllok me rregullim elektronik

80

Diametri nominal DN i lidhjes së presionit (daljes së presionit)

145

diametri nominal i helikës në mm

11

Fuqia nominale e motorit P2 në kW

2

Numri i poleve

-R1

Versioni pa sensor matës të diferencës së presionit

Të dhënat teknike

 • Shkalla e lejuar e temperaturës -20 °C deri +140 °C
 • Indeksi i efiçencës minimale (MEI) ≥ 0,4
 • Bllokues mekanik për pompimin e ujit deri në Tmax. = +140 °C. Deri në T ≤ +40 °C lejohet një përzierje glikoli nga 20% deri në 40% të vëllimit. Në përzierjet ujë-glikol me përqindje glikoli > 40% deri në maksimumi 50% të vëllimit dhe me temperaturë lëngu nga > +40 °C deri maksimumi në +120 °C apo në lëngje të tjera të ndryshme nga uji, duhet parashikuar një bllokues mekanik alternativ. Në rastin e përdorimit të përzierjeve ujë-glikol në përgjithësi rekomandohet përdorimi i variantit S1 me bllokuesin mekanik përkatës.
 • Linja ushqyese
  • 3~440 V -5 % +10 %, 50/60 Hz
  • 3~400 V ±10 %, 50/60 Hz
  • 3~380 V -5 % +10 %, 50/60 Hz
 • Përmbushja e përputhshmërisë elektromagnetike pa masa shtesë:
  • Interferenca e emetuar për sektorin e banimit sipas EN 61800-3:2018
  • Rezistenca ndaj interferencës për sektorin e industrisë sipas EN 61800-3:2018
 • Klasa e mbrojtjes IP 55
 • Diametri nominal DN 32 deri DN 150
 • Presioni maks. i funksionimit 16 bar deri +120 °C, 13 bar deri +140 °C

Materiale

 • Trupi i pompës dhe lanterni: Standardi: EN-GJL-250
 • Helika: Standardi: EN-GJL-200; opsionale: Bronz CuSn 10, çelik inoks 1.4408
 • Boshti: 1.4122
 • Bllokues mekanik: AQEGG; bllokues mekanikë të tjerë, me kërkesë

Konstruksioni

Pompë centrifugale e presionit të ulët me një shkallë me konstruksion monobllok me porta thithëse aksiale dhe dalje presioni të renditura në mënyrë radiale me

 • Bllokuesi mekanik
 • Lidhje me flanxhë me lidhje për matjen e presionit R 1/8
 • Lantern
 • Xhunto bashkuese
 • Transmision me rregullim të integruar të numrit të rrotullimeve

Dorëzim

 • Pompë
 • Manuali i instalimit dhe mënyrës së punës

Opsione

 • Varianti ...-R1 pa sensor matës i diferences së presionit
 • Varianti ...-L1 me helikë bronzi (kundrejt çmimit shtesë)
 • Varianti ...-L4 me helikë inoksi (kundrejt çmimit shtesë)

Aksesorë

 • Blloqe mbështetëse për ndërtimin e bazamentit
 • Monitor-IR, çelës IR
 • Moduli IF PLR për lidhje në konvertitorin PLR/e ndërfaqeve
 • Moduli IF LON për lidhje në rrjetin LONWORKS
 • Moduli IF BACnet
 • Moduli IF Modbus
 • Moduli IF CAN
 • Sistem rregullues VR-HVAC
 • Sistem rregullues CCe-HVAC
 • Sistem rregullues SCe-HVAC
 • Sensor matës i diferencës së presionit (DDG)
Dokumente

Manuali i instalimit dhe mënyrës së punës

Wilo-CronoLine-IL-E (11-22 kW), Wilo-CronoTwin-DL-E (11-22 kW), Wilo-CronoBloc-BL-E (1,5-22 kW)

Numri i artikullit 2234255
Botim 2024-02
Numri i faqeve 88
Language en
PDF (13 MB)

Wilo-CronoLine-IL-E, Wilo-CronoTwin-DL-E, Wilo-CronoBloc-BL-E

Numri i artikullit 2234256
Botim 2024-02
Numri i faqeve 328
Language de, en, fr, nl
PDF (21 MB)
Përzgjedhja e produktit
Number of results: 312
Emërtimi i produktitMEILidhja e tubit në pjesën thithëseLidhja e tubit në anën e presionitBllokuesi mekanikFuqia nominale e motorit P2Pesha bruto afërisht mNumri i artikullitGrupi GRD
BL-E32/95-1,5/2
≥0,4
DN 50
DN 32
AQ1EGG
1,5 kW
58 kg
2222270
12
BL-E32/95-1,5/2-R1
≥0,4
DN 50
DN 32
AQ1EGG
1,5 kW
58 kg
2222272
12
BL-E32/95-1,5/2-R1-S1
≥0,4
DN 50
DN 32
Q1Q1X4GG
1,5 kW
58 kg
2222273
12
BL-E32/95-1,5/2-S1
≥0,4
DN 50
DN 32
Q1Q1X4GG
1,5 kW
58 kg
2222271
12
BL-E32/105-2,2/2
≥0,4
DN 50
DN 32
AQ1EGG
2,2 kW
59 kg
2222434
12
BL-E32/105-2,2/2-R1
≥0,4
DN 50
DN 32
AQ1EGG
2,2 kW
59 kg
2222436
12
BL-E32/105-2,2/2-R1-S1
≥0,4
DN 50
DN 32
Q1Q1X4GG
2,2 kW
59 kg
2222437
12
BL-E32/105-2,2/2-S1
-
-
-
-
-
59 kg
2222435
12
BL-E32/115-3/2
≥0,4
DN 50
DN 32
AQ1EGG
3 kW
70 kg
2222426
12
BL-E32/115-3/2-R1
≥0,4
DN 50
DN 32
AQ1EGG
3 kW
70 kg
2222428
12
BL-E32/115-3/2-R1-S1
≥0,4
DN 50
DN 32
Q1Q1X4GG
3 kW
70 kg
2222429
12
BL-E32/115-3/2-S1
≥0,4
DN 50
DN 32
Q1Q1X4GG
3 kW
70 kg
2222427
12
BL-E32/125-4/2
≥0,4
DN 50
DN 32
AQ1EGG
4 kW
77 kg
2222430
12
BL-E32/125-4/2-R1
≥0,4
DN 50
DN 32
AQ1EGG
4 kW
77 kg
2222432
12
BL-E32/125-4/2-R1-S1
≥0,4
DN 50
DN 32
Q1Q1X4GG
4 kW
77 kg
2222433
12
BL-E32/125-4/2-S1
≥0,4
DN 50
DN 32
Q1Q1X4GG
4 kW
77 kg
2222431
12
BL-E32/150-4/2
≥0,4
DN 50
DN 32
AQ1EGG
4 kW
93 kg
2222278
12
BL-E32/150-4/2-R1
≥0,4
DN 50
DN 32
AQ1EGG
4 kW
93 kg
2222280
12
BL-E32/150-4/2-R1-S1
≥0,4
DN 50
DN 32
Q1Q1X4GG
4 kW
93 kg
2222281
12
BL-E32/150-4/2-S1
≥0,4
DN 50
DN 32
Q1Q1X4GG
4 kW
93 kg
2222279
12
BL-E32/160-5,5/2
≥0,4
DN 50
DN 32
AQ1EGG
5,5 kW
129 kg
2222274
12
BL-E32/160-5,5/2-R1
≥0,4
DN 50
DN 32
AQ1EGG
5,5 kW
129 kg
2222276
12
BL-E32/160-5,5/2-R1-S1
≥0,4
DN 50
DN 32
Q1Q1X4GG
5,5 kW
129 kg
2222277
12
BL-E32/160-5,5/2-S1
≥0,4
DN 50
DN 32
Q1Q1X4GG
5,5 kW
129 kg
2222275
12
BL-E32/190-5,5/2
≥0,4
DN 50
DN 32
AQ1EGG
5,5 kW
137 kg
2222438
12
BL-E32/190-5,5/2-R1
≥0,4
DN 50
DN 32
AQ1EGG
5,5 kW
137 kg
2222440
12
BL-E32/190-5,5/2-R1-S1
≥0,4
DN 50
DN 32
Q1Q1X4GG
5,5 kW
137 kg
2222441
12
BL-E32/190-5,5/2-S1
≥0,4
DN 50
DN 32
Q1Q1X4GG
5,5 kW
137 kg
2222439
12
BL-E32/200-7,5/2
≥0,4
DN 50
DN 32
AQ1EGG
7,5 kW
142 kg
2222282
12
BL-E32/200-7,5/2-R1
≥0,4
DN 50
DN 32
AQ1EGG
7,5 kW
142 kg
2222284
12
BL-E32/200-7,5/2-R1-S1
≥0,4
DN 50
DN 32
Q1Q1X4GG
7,5 kW
142 kg
2222285
12
BL-E32/200-7,5/2-S1
≥0,4
DN 50
DN 32
Q1Q1X4GG
7,5 kW
142 kg
2222283
12
BL-E32/230-11/2
≥0,4
DN 50
DN 32
AQ1EGG
11 kW
213 kg
2221178
12
BL-E32/230-11/2-R1
≥0,4
DN 50
DN 32
AQ1EGG
11 kW
213 kg
2221180
12
BL-E32/230-11/2-R1-S1
≥0,4
DN 50
DN 32
Q1Q1X4GG
11 kW
213 kg
2221181
12
BL-E32/230-11/2-S1
≥0,4
DN 50
DN 32
Q1Q1X4GG
11 kW
213 kg
2221179
12
BL-E32/240-15/2
≥0,4
DN 50
DN 32
AQ1EGG
15 kW
220 kg
2221174
12
BL-E32/240-15/2-R1
≥0,4
DN 50
DN 32
AQ1EGG
15 kW
220 kg
2221176
12
BL-E32/240-15/2-R1-S1
≥0,4
DN 50
DN 32
Q1Q1X4GG
15 kW
220 kg
2221177
12
BL-E32/240-15/2-S1
≥0,4
DN 50
DN 32
Q1Q1X4GG
15 kW
220 kg
2221175
12
BL-E32/250-18,5/2
≥0,4
DN 50
DN 32
AQ1EGG
18,5 kW
235 kg
2221170
12
BL-E32/250-18,5/2-R1
≥0,4
DN 50
DN 32
AQ1EGG
18,5 kW
235 kg
2221172
12
BL-E32/250-18,5/2-R1-S1
≥0,4
DN 50
DN 32
Q1Q1X4GG
18,5 kW
235 kg
2221173
12
BL-E32/250-18,5/2-S1
≥0,4
DN 50
DN 32
Q1Q1X4GG
18,5 kW
235 kg
2221171
12
BL-E32/250.1-11/2
≥0,4
DN 50
DN 32
AQ1EGG
11 kW
208 kg
2221166
12
BL-E32/250.1-11/2-R1
≥0,4
DN 50
DN 32
AQ1EGG
11 kW
208 kg
2221168
12
BL-E32/250.1-11/2-R1-S1
≥0,4
DN 50
DN 32
Q1Q1X4GG
11 kW
208 kg
2221169
12
BL-E32/250.1-11/2-S1
≥0,4
DN 50
DN 32
Q1Q1X4GG
11 kW
208 kg
2221167
12
BL-E40/85-1,5/2
≥0,4
DN 65
DN 40
AQ1EGG
1,5 kW
61 kg
2234164
12
BL-E40/85-1,5/2-R1
≥0,4
DN 65
DN 40
AQ1EGG
1,5 kW
61 kg
2234166
12