Kërko
Kontaktoni
E-Mail
Krijimi i katalogut
Te Preferuarat e mia
Krahasimi i produkteve
Wilo-CronoLine-IL-E | Wilo
Avantazhet tuaja
I RI
Wilo-CronoLine-IL-E

Veçoritë/avantazhet e produktit

 • Kursim energjie falë përshtatjes së fuqisë elektronike, të integruar
 • Ndërfaqe optimale për komunikim me magjistralin me module IF që futen në prizë
 • Operim i thjeshtë nëpërmjet teknologjisë së butonit të gjelbër dhe ekranit
 • Komandim i integruar i pompave dyshe
 • Mbrojtje e plotë e integruar e motorit (sensor temperature PTC) me rele termike të motorit

Përshkrimi i serive
CronoLine-IL-E

Konstruksioni

Pompë teke me rotor të thatë, e rregulluar elektronikisht, në konstruksion në linjë me lidhje me flanxhë dhe përshtatje automatike të fuqisë

Përdorimi

Pompimi i ujit të ngrohjes (sipas VDI 2035), e ujit të ftohtë dhe të përzierjeve ujë-glikol pa materiale gërryese në sistemet e ngrohjes, të ujit të ftohtë dhe në sistemet e ftohjes.

Tërësia e pajisjeve/funksionimi

Mënyrat e punës

 • Δp-c për diferencë konstante të presionit
 • Δp-v për diferencë të ndryshueshme të presionit
 • PID-Control
 • Mënyra e kontrollit (n=constant)

Nivel komandimi

 • Buton i gjelbër dhe ekran

Funksionet manuale

 • Rregullim i vlerës së caktuar të diferencës së presionit
 • Rregullim i numrit të rrotullimeve (mënyra e kontrollit manual)
 • Rregullimi i mënyrës së punës
 • Rregullimi i pompës NDEZUR/FIKUR
 • Konfigurimi i të gjitha parametrave të punës
 • Konfirmim i gabimit

Funksionet e jashtme të komandimit

 • Hyrja e komandimit "Përparësia Off"
 • Hyrja e komandimit "Shkëmbimi i jashtëm i pompave" (i efektshëm vetëm në mënyrën e punës me pompë dyshe)
 • Hyrje analoge 0 – 10 V, 0 – 20 mA për mënyrën e kontrollit (DDC) dhe rregullimin nga distanca të vlerës së caktuar
 • Hyrje analoge 2 – 10 V, 4 – 20 mA për mënyrën e kontrollit (DDC) dhe rregullimin nga distanca të vlerës së caktuar
 • Hyrje analoge 0 – 10 V për sinjalin e vlerës aktuale të sensorit të presionit
 • Hyrje analoge 2 – 10 V, 0 – 20 mA, 4 – 20 mA për sinjalin e vlerës aktuale të sensorit të presionit

Funksione sinjalizimi dhe paraqitjeje

 • Kolektori i sinjaleve të defekteve SSM
 • Kolektori i sinjaleve të punës SBM

Shkëmbimi i të dhënave

 • Ndërfaqe me rreze infrakuqe për shkëmbimin pa tel të të dhënave me çelësin IR
 • Fole për module IF Wilo (Modbus, BACnet, CAN, PLR, LON) për lidhjen në automatizimin e ndërtesave

Funksionet e sigurisë

 • Mbrojtje e plotë e motorit me rele termike të motorit të integruar
 • Bllokim i aksesit

Komandimi pompave dyshe (pompë dyshe ose 2 x pompë teke)

 • Funksion kryesor/rezervë (shkëmbim automatik të pompave)
 • Funksioni kryesor/rezervë për shkëmbimin e pompave pas 24 orësh
 • Punim paralel
 • Punim paralel (aktivizim/çaktivizim në pikun e ngarkesës për arritjen e rendimentit më të mirë)

Çelësi tip

Shembull

IL-E 50/190-11/2-R1

IL-E

Pompë në linjë me rregullim elektronik

50

Diametri nominal DN i lidhjes së tubit

190

diametri nominal i helikës

11

Fuqia nominale e motorit P2 në kW

2

Numri i poleve

R1

Versioni pa sensor presioni

Të dhënat teknike

 • Shkalla e lejuar e temperaturës -20 °C deri +140 °C
 • Bllokues mekanik për pompimin e ujit deri në Tmax. = +140 °C. Deri në T ≤ +40 °C lejohet një përzierje glikoli nga 20% deri në 40% të vëllimit. Në përzierjet ujë-glikol me përqindje glikoli > 40% deri në maksimumi 50% të vëllimit dhe me temperaturë lëngu nga > +40 °C deri maksimumi në +120 °C apo në lëngje të tjera të ndryshme nga uji, duhet parashikuar një bllokues mekanik alternativ. Në rastin e përdorimit të përzierjeve ujë-glikol në përgjithësi rekomandohet përdorimi i variantit S1 me bllokuesin mekanik përkatës.
 • Linja ushqyese
  • 3~440 V ±10 %, 50/60 Hz
  • 3~400 V ±10 %, 50/60 Hz
  • 3~380 V -5 % +10 %, 50/60 Hz
 • Përmbushja e përputhshmërisë elektromagnetike pa masa shtesë:
  • Interferenca e emetuar për sektorin e banimit sipas EN 61800-3:2018
  • Rezistenca ndaj interferencës për sektorin e industrisë sipas EN 61800-3:2018
 • Klasa e mbrojtjes IP55
 • Diametri nominal DN 40 deri DN 200
 • Presioni maks. i funksionimit 16 bar deri +120 °C, 13 bar deri +140 °C

Materiale

 • Trupi i pompës dhe lanterni: EN-GJL-250
 • Helika
  • Versioni standard: EN-GJL-200
  • Versioni i posaçëm: Bronz CuSn 10
  • Versioni i posaçëm: Çelik inoks 1.4408
 • Boshti: 1.4122
 • Bllokues mekanik: AQEGG; bllokues mekanikë të tjerë, me kërkesë

Konstruksioni

Single-stage, low-pressure centrifugal pump in in-line design with

 • Mechanical seal
 • Flange connection
 • Lantern
 • Coupling
 • Drive with integrated electronic speed control

Dorëzim

 • Pompë
 • Manuali i instalimit dhe mënyrës së punës

Opsione

 • Varianti …-R1 pa transmetues të presionit diferencial
 • Varianti …-L1 me helikë bronzi (kundrejt çmimit shtesë)
 • Varianti …-L4 me helikë inoksi (kundrejt çmimit shtesë)

Aksesorë

 • 3 Mounting brackets with fixation material for installation on a base
 • Wilo-IR-Stick
 • IF-Module PLR for connecting to PLR/interface converter
 • IF-Module LON for connection to the LONWORKS network
 • IF-Module BACnet
 • IF-Module Modbus
 • CAN IF-Module
 • VR-HVAC control system
 • Control system CCe-HVAC
 • Control system SCe-HVAC
 • Differential pressure sensor (DDG)
Dokumente

Manuali i instalimit dhe mënyrës së punës

Wilo-CronoLine-IL-E (11-22 kW), Wilo-CronoTwin-DL-E (11-22 kW), Wilo-CronoBloc-BL-E (1,5-22 kW)

Numri i artikullit 2234255
Botim 2024-02
Numri i faqeve 88
Language en
PDF (13 MB)

Wilo-CronoLine-IL-E, Wilo-CronoTwin-DL-E, Wilo-CronoBloc-BL-E

Numri i artikullit 2234256
Botim 2024-02
Numri i faqeve 328
Language de, en, fr, nl
PDF (21 MB)
Përzgjedhja e produktit
Number of results: 196
340 … 800 mm
[196]
Emërtimi i produktitMEIIEDiametri nominal i fllanxhësBllokuesi mekanikGjatësia e instalimit l0Fuqia nominale e motorit P2FazëNumri i artikullit
CronoLine IL-E 125/305-22/4-R1
≥0,4
IE4
DN 125
AQ1EGG
700 mm
22 kW
3
2221300
CronoLine IL-E 125/305-22/4-R1-S1
≥0,4
IE4
DN 125
Q1Q1X4GG
700 mm
22 kW
3
2221301
CronoLine IL-E 125/305-22/4-S1
≥0,4
IE4
DN 125
Q1Q1X4GG
700 mm
22 kW
3
2221299
CronoLine IL-E 150/190-5,5/4
≥0,4
IE4
DN 150
AQ1EGG
700 mm
5,5 kW
3
2159328
CronoLine IL-E 150/190-5,5/4-R1
≥0,4
IE4
DN 150
AQ1EGG
700 mm
5,5 kW
3
2159376
CronoLine IL-E 150/190-5,5/4-R1-S1
≥0,4
IE4
DN 150
Q1Q1X4GG
700 mm
5,5 kW
3
2193266
CronoLine IL-E 150/190-5,5/4-S1
≥0,4
IE4
DN 150
Q1Q1X4GG
700 mm
5,5 kW
3
2193261
CronoLine IL-E 150/190-11/4
≥0,4
IE4
DN 150
AQ1EGG
700 mm
11 kW
3
2221306
CronoLine IL-E 150/190-11/4-R1
≥0,4
IE4
DN 150
AQ1EGG
700 mm
11 kW
3
2221308
CronoLine IL-E 150/190-11/4-R1-S1
≥0,4
IE4
DN 150
Q1Q1X4GG
700 mm
11 kW
3
2221309
CronoLine IL-E 150/190-11/4-S1
≥0,4
IE4
DN 150
Q1Q1X4GG
700 mm
11 kW
3
2221307
CronoLine IL-E 150/200-7,5/4
≥0,4
IE4
DN 150
AQ1EGG
700 mm
7,5 kW
3
2159329
CronoLine IL-E 150/200-7,5/4-R1
≥0,4
IE4
DN 150
AQ1EGG
700 mm
7,5 kW
3
2159377
CronoLine IL-E 150/200-7,5/4-R1-S1
≥0,4
IE4
DN 150
Q1Q1X4GG
700 mm
7,5 kW
3
2193267
CronoLine IL-E 150/200-7,5/4-S1
≥0,4
IE4
DN 150
Q1Q1X4GG
700 mm
7,5 kW
3
2193262
CronoLine IL-E 150/200-15/4
≥0,4
IE4
DN 150
AQ1EGG
700 mm
15 kW
3
2226298
CronoLine IL-E 150/230-15/4
≥0,4
IE4
DN 150
AQ1EGG
700 mm
15 kW
3
2221318
CronoLine IL-E 150/230-15/4-R1
≥0,4
IE4
DN 150
AQ1EGG
700 mm
15 kW
3
2221320
CronoLine IL-E 150/230-15/4-R1-S1
≥0,4
IE4
DN 150
Q1Q1X4GG
700 mm
15 kW
3
2221321
CronoLine IL-E 150/230-15/4-S1
≥0,4
IE4
DN 150
Q1Q1X4GG
700 mm
15 kW
3
2221319
CronoLine IL-E 150/240-18,5/4
≥0,4
IE4
DN 150
AQ1EGG
700 mm
18,5 kW
3
2221314
CronoLine IL-E 150/240-18,5/4-R1
≥0,4
IE4
DN 150
AQ1EGG
700 mm
18,5 kW
3
2221316
CronoLine IL-E 150/240-18,5/4-R1-S1
≥0,4
IE4
DN 150
Q1Q1X4GG
700 mm
18,5 kW
3
2221317
CronoLine IL-E 150/240-18,5/4-S1
≥0,4
IE4
DN 150
Q1Q1X4GG
700 mm
18,5 kW
3
2221315
CronoLine IL-E 150/250-22/4
≥0,4
IE4
DN 150
AQ1EGG
700 mm
22 kW
3
2221310
CronoLine IL-E 150/250-22/4-R1
≥0,4
IE4
DN 150
AQ1EGG
700 mm
22 kW
3
2221312
CronoLine IL-E 150/250-22/4-R1-S1
≥0,4
IE4
DN 150
Q1Q1X4GG
700 mm
22 kW
3
2221313
CronoLine IL-E 150/250-22/4-S1
≥0,4
IE4
DN 150
Q1Q1X4GG
700 mm
22 kW
3
2221311
CronoLine IL-E 200/190-11/4
≥0,4
IE4
DN 200
AQ1EGG
800 mm
11 kW
3
2221326
CronoLine IL-E 200/190-11/4-R1
≥0,4
IE4
DN 200
AQ1EGG
800 mm
11 kW
3
2221328
CronoLine IL-E 200/190-11/4-R1-S1
≥0,4
IE4
DN 200
Q1Q1X4GG
800 mm
11 kW
3
2221329
CronoLine IL-E 200/190-11/4-S1
≥0,4
IE4
DN 200
Q1Q1X4GG
800 mm
11 kW
3
2221327
CronoLine IL-E 200/200-15/4
≥0,4
IE4
DN 200
AQ1EGG
800 mm
15 kW
3
2221322
CronoLine IL-E 200/200-15/4-R1
≥0,4
IE4
DN 200
AQ1EGG
800 mm
15 kW
3
2221324
CronoLine IL-E 200/200-15/4-R1-S1
≥0,4
IE4
DN 200
Q1Q1X4GG
800 mm
15 kW
3
2221325
CronoLine IL-E 200/200-15/4-S1
≥0,4
IE4
DN 200
Q1Q1X4GG
800 mm
15 kW
3
2221323
CronoLine IL-E 200/230-18,5/4
≥0,4
IE4
DN 200
AQ1EGG
800 mm
18,5 kW
3
2221334
CronoLine IL-E 200/230-18,5/4-R1
≥0,4
IE4
DN 200
AQ1EGG
800 mm
18,5 kW
3
2221336
CronoLine IL-E 200/230-18,5/4-R1-S1
≥0,4
IE4
DN 200
Q1Q1X4GG
800 mm
18,5 kW
3
2221337
CronoLine IL-E 200/230-18,5/4-S1
≥0,4
IE4
DN 200
Q1Q1X4GG
800 mm
18,5 kW
3
2221335
CronoLine IL-E 200/240-22/4
≥0,4
IE4
DN 200
AQ1EGG
800 mm
22 kW
3
2221330
CronoLine IL-E 200/240-22/4-R1
≥0,4
IE4
DN 200
AQ1EGG
800 mm
22 kW
3
2221332
CronoLine IL-E 200/240-22/4-R1-S1
≥0,4
IE4
DN 200
Q1Q1X4GG
800 mm
22 kW
3
2221333
CronoLine IL-E 200/240-22/4-S1
≥0,4
IE4
DN 200
Q1Q1X4GG
800 mm
22 kW
3
2221331
IL-E 40/170-5,5/2-R1
≥0,4
IE4
DN 40
AQ1EGG
340 mm
5,5 kW
3
2159362
IL-E 40/200-7,5/2-R1
≥0,4
IE4
DN 40
AQ1EGG
440 mm
7,5 kW
3
2159363