Kërko
Kontaktoni
E-Mail
Krijimi i katalogut
Te Preferuarat e mia
Krahasimi i produkteve
Wilo-CronoLine-IL-E | Wilo
Avantazhet tuaja
I RI
Wilo-CronoLine-IL-E

Veçoritë/avantazhet e produktit

 • Kursim energjie falë përshtatjes së fuqisë elektronike, të integruar
 • Ndërfaqe optimale për komunikim me magjistralin me module IF që futen në prizë
 • Operim i thjeshtë nëpërmjet teknologjisë së butonit të gjelbër dhe ekranit
 • Komandim i integruar i pompave dyshe
 • Mbrojtje e plotë e integruar e motorit (sensor temperature PTC) me rele termike të motorit

Përshkrimi i serive
CronoLine-IL-E

Konstruksioni

Pompë teke me rotor të thatë, e rregulluar elektronikisht, në konstruksion në linjë me lidhje me flanxhë dhe përshtatje automatike të fuqisë

Përdorimi

Pompimi i ujit të ngrohjes (sipas VDI 2035), e ujit të ftohtë dhe të përzierjeve ujë-glikol pa materiale gërryese në sistemet e ngrohjes, të ujit të ftohtë dhe në sistemet e ftohjes.

Tërësia e pajisjeve/funksionimi

Mënyrat e punës

 • Δp-c për diferencë konstante të presionit
 • Δp-v për diferencë të ndryshueshme të presionit
 • PID-Control
 • Mënyra e kontrollit (n=constant)

Nivel komandimi

 • Buton i gjelbër dhe ekran

Funksionet manuale

 • Rregullim i vlerës së caktuar të diferencës së presionit
 • Rregullim i numrit të rrotullimeve (mënyra e kontrollit manual)
 • Rregullimi i mënyrës së punës
 • Rregullimi i pompës NDEZUR/FIKUR
 • Konfigurimi i të gjitha parametrave të punës
 • Konfirmim i gabimit

Funksionet e jashtme të komandimit

 • Hyrja e komandimit "Përparësia Off"
 • Hyrja e komandimit "Shkëmbimi i jashtëm i pompave" (i efektshëm vetëm në mënyrën e punës me pompë dyshe)
 • Hyrje analoge 0 – 10 V, 0 – 20 mA për mënyrën e kontrollit (DDC) dhe rregullimin nga distanca të vlerës së caktuar
 • Hyrje analoge 2 – 10 V, 4 – 20 mA për mënyrën e kontrollit (DDC) dhe rregullimin nga distanca të vlerës së caktuar
 • Hyrje analoge 0 – 10 V për sinjalin e vlerës aktuale të sensorit të presionit
 • Hyrje analoge 2 – 10 V, 0 – 20 mA, 4 – 20 mA për sinjalin e vlerës aktuale të sensorit të presionit

Funksione sinjalizimi dhe paraqitjeje

 • Kolektori i sinjaleve të defekteve SSM
 • Kolektori i sinjaleve të punës SBM

Shkëmbimi i të dhënave

 • Ndërfaqe me rreze infrakuqe për shkëmbimin pa tel të të dhënave me çelësin IR
 • Fole për module IF Wilo (Modbus, BACnet, CAN, PLR, LON) për lidhjen në automatizimin e ndërtesave

Funksionet e sigurisë

 • Mbrojtje e plotë e motorit me rele termike të motorit të integruar
 • Bllokim i aksesit

Komandimi pompave dyshe (pompë dyshe ose 2 x pompë teke)

 • Funksion kryesor/rezervë (shkëmbim automatik të pompave)
 • Funksioni kryesor/rezervë për shkëmbimin e pompave pas 24 orësh
 • Punim paralel
 • Punim paralel (aktivizim/çaktivizim në pikun e ngarkesës për arritjen e rendimentit më të mirë)

Çelësi tip

Shembull

IL-E 50/190-11/2-R1

IL-E

Pompë në linjë me rregullim elektronik

50

Diametri nominal DN i lidhjes së tubit

190

diametri nominal i helikës

11

Fuqia nominale e motorit P2 në kW

2

Numri i poleve

R1

Versioni pa sensor presioni

Të dhënat teknike

 • Shkalla e lejuar e temperaturës -20 °C deri +140 °C
 • Bllokues mekanik për pompimin e ujit deri në Tmax. = +140 °C. Deri në T ≤ +40 °C lejohet një përzierje glikoli nga 20% deri në 40% të vëllimit. Në përzierjet ujë-glikol me përqindje glikoli > 40% deri në maksimumi 50% të vëllimit dhe me temperaturë lëngu nga > +40 °C deri maksimumi në +120 °C apo në lëngje të tjera të ndryshme nga uji, duhet parashikuar një bllokues mekanik alternativ. Në rastin e përdorimit të përzierjeve ujë-glikol në përgjithësi rekomandohet përdorimi i variantit S1 me bllokuesin mekanik përkatës.
 • Linja ushqyese
  • 3~440 V ±10 %, 50/60 Hz
  • 3~400 V ±10 %, 50/60 Hz
  • 3~380 V -5 % +10 %, 50/60 Hz
 • Përmbushja e përputhshmërisë elektromagnetike pa masa shtesë:
  • Interferenca e emetuar për sektorin e banimit sipas EN 61800-3:2018
  • Rezistenca ndaj interferencës për sektorin e industrisë sipas EN 61800-3:2018
 • Klasa e mbrojtjes IP55
 • Diametri nominal DN 40 deri DN 200
 • Presioni maks. i funksionimit 16 bar deri +120 °C, 13 bar deri +140 °C

Materiale

 • Trupi i pompës dhe lanterni: EN-GJL-250
 • Helika
  • Versioni standard: EN-GJL-200
  • Versioni i posaçëm: Bronz CuSn 10
  • Versioni i posaçëm: Çelik inoks 1.4408
 • Boshti: 1.4122
 • Bllokues mekanik: AQEGG; bllokues mekanikë të tjerë, me kërkesë

Konstruksioni

Single-stage, low-pressure centrifugal pump in in-line design with

 • Mechanical seal
 • Flange connection
 • Lantern
 • Coupling
 • Drive with integrated electronic speed control

Dorëzim

 • Pompë
 • Manuali i instalimit dhe mënyrës së punës

Opsione

 • Varianti …-R1 pa transmetues të presionit diferencial
 • Varianti …-L1 me helikë bronzi (kundrejt çmimit shtesë)
 • Varianti …-L4 me helikë inoksi (kundrejt çmimit shtesë)

Aksesorë

 • 3 Mounting brackets with fixation material for installation on a base
 • Wilo-IR-Stick
 • IF-Module PLR for connecting to PLR/interface converter
 • IF-Module LON for connection to the LONWORKS network
 • IF-Module BACnet
 • IF-Module Modbus
 • CAN IF-Module
 • VR-HVAC control system
 • Control system CCe-HVAC
 • Control system SCe-HVAC
 • Differential pressure sensor (DDG)
Dokumente

Manuali i instalimit dhe mënyrës së punës

Wilo-CronoLine-IL-E (11-22 kW), Wilo-CronoTwin-DL-E (11-22 kW), Wilo-CronoBloc-BL-E (1,5-22 kW)

Numri i artikullit 2234255
Botim 2024-02
Numri i faqeve 88
Language en
PDF (13 MB)

Wilo-CronoLine-IL-E, Wilo-CronoTwin-DL-E, Wilo-CronoBloc-BL-E

Numri i artikullit 2234256
Botim 2024-02
Numri i faqeve 328
Language de, en, fr, nl
PDF (21 MB)
Përzgjedhja e produktit
Number of results: 196
340 … 800 mm
[196]
Emërtimi i produktitMEIIEDiametri nominal i fllanxhësBllokuesi mekanikGjatësia e instalimit l0Fuqia nominale e motorit P2FazëNumri i artikullit
CronoLine IL-E 40/170-5,5/2
≥0,4
IE4
DN 40
AQ1EGG
340 mm
5,5 kW
3
2159314
CronoLine IL-E 40/170-5,5/2-R1-S1
≥0,4
IE4
DN 40
Q1Q1X4GG
340 mm
5,5 kW
3
2171030
CronoLine IL-E 40/170-5,5/2-S1
≥0,4
IE4
DN 40
Q1Q1X4GG
340 mm
5,5 kW
3
2171007
CronoLine IL-E 40/200-7,5/2
≥0,4
IE4
DN 40
AQ1EGG
440 mm
7,5 kW
3
2159315
CronoLine IL-E 40/200-7,5/2-R1-S1
≥0,4
IE4
DN 40
Q1Q1X4GG
440 mm
7,5 kW
3
2171031
CronoLine IL-E 40/200-7,5/2-S1
≥0,4
IE4
DN 40
Q1Q1X4GG
440 mm
7,5 kW
3
2171008
CronoLine IL-E 40/210-11/2
≥0,4
IE4
DN 40
AQ1EGG
390 mm
11 kW
3
2231556
CronoLine IL-E 40/210-11/2-R1
≥0,4
IE4
DN 40
AQ1EGG
390 mm
11 kW
3
2231558
CronoLine IL-E 40/210-11/2-R1-S1
≥0,4
IE4
DN 40
Q1Q1X4GG
390 mm
11 kW
3
2231559
CronoLine IL-E 40/210-11/2-S1
≥0,4
IE4
DN 40
Q1Q1X4GG
390 mm
11 kW
3
2231557
CronoLine IL-E 50/160-5,5/2
≥0,4
IE4
DN 50
AQ1EGG
340 mm
5,5 kW
3
2159316
CronoLine IL-E 50/160-5,5/2-R1
≥0,4
IE4
DN 50
AQ1EGG
340 mm
5,5 kW
3
2159364
CronoLine IL-E 50/160-5,5/2-R1-S1
≥0,4
IE4
DN 50
Q1Q1X4GG
340 mm
5,5 kW
3
2171033
CronoLine IL-E 50/160-5,5/2-S1
≥0,4
IE4
DN 50
Q1Q1X4GG
340 mm
5,5 kW
3
2171009
CronoLine IL-E 50/170-7,5/2
≥0,4
IE4
DN 50
AQ1EGG
340 mm
7,5 kW
3
2159317
CronoLine IL-E 50/170-7,5/2-R1
≥0,4
IE4
DN 50
AQ1EGG
340 mm
7,5 kW
3
2159365
CronoLine IL-E 50/170-7,5/2-R1-S1
≥0,4
IE4
DN 50
Q1Q1X4GG
340 mm
7,5 kW
3
2171034
CronoLine IL-E 50/180-7,5/2
≥0,4
IE4
DN 50
AQ1EGG
440 mm
7,5 kW
3
2159318
CronoLine IL-E 50/180-7,5/2-R1
≥0,4
IE4
DN 50
AQ1EGG
440 mm
7,5 kW
3
2159366
CronoLine IL-E 50/180-7,5/2-R1-S1
≥0,4
IE4
DN 50
Q1Q1X4GG
440 mm
7,5 kW
3
2171035
CronoLine IL-E 50/180-7,5/2-S1
≥0,4
IE4
DN 50
Q1Q1X4GG
440 mm
7,5 kW
3
2171011
CronoLine IL-E 50/190-11/2
≥0,4
IE4
DN 50
AQ1EGG
440 mm
11 kW
3
2221346
CronoLine IL-E 50/190-11/2-R1
≥0,4
IE4
DN 50
AQ1EGG
440 mm
11 kW
3
2221348
CronoLine IL-E 50/190-11/2-R1-S1
≥0,4
IE4
DN 50
Q1Q1X4GG
440 mm
11 kW
3
2221349
CronoLine IL-E 50/190-11/2-S1
≥0,4
IE4
DN 50
Q1Q1X4GG
440 mm
11 kW
3
2221347
CronoLine IL-E 50/200-15/2
≥0,4
IE4
DN 50
AQ1EGG
440 mm
15 kW
3
2221342
CronoLine IL-E 50/200-15/2-R1
≥0,4
IE4
DN 50
AQ1EGG
440 mm
15 kW
3
2221344
CronoLine IL-E 50/200-15/2-R1-S1
≥0,4
IE4
DN 50
Q1Q1X4GG
440 mm
15 kW
3
2221345
CronoLine IL-E 50/200-15/2-S1
≥0,4
IE4
DN 50
Q1Q1X4GG
440 mm
15 kW
3
2221343
CronoLine IL-E 50/230-18,5/2
≥0,4
IE4
DN 50
AQ1EGG
440 mm
18,5 kW
3
2221354
CronoLine IL-E 50/230-18,5/2-R1
≥0,4
IE4
DN 50
AQ1EGG
440 mm
18,5 kW
3
2221356
CronoLine IL-E 50/230-18,5/2-R1-S1
≥0,4
IE4
DN 50
Q1Q1X4GG
440 mm
18,5 kW
3
2221357
CronoLine IL-E 50/230-18,5/2-S1
≥0,4
IE4
DN 50
Q1Q1X4GG
440 mm
18,5 kW
3
2221355
CronoLine IL-E 50/240-22/2
≥0,4
IE4
DN 50
AQ1EGG
440 mm
22 kW
3
2221350
CronoLine IL-E 50/240-22/2-R1
≥0,4
IE4
DN 50
AQ1EGG
440 mm
22 kW
3
2221352
CronoLine IL-E 50/240-22/2-R1-S1
≥0,4
IE4
DN 50
Q1Q1X4GG
440 mm
22 kW
3
2221353
CronoLine IL-E 50/240-22/2-S1
≥0,4
IE4
DN 50
Q1Q1X4GG
440 mm
22 kW
3
2221351
CronoLine IL-E 65/150-11/2
≥0,4
IE4
DN 65
AQ1EGG
430 mm
11 kW
3
2221358
CronoLine IL-E 65/150-11/2-R1
≥0,4
IE4
DN 65
AQ1EGG
430 mm
11 kW
3
2221360
CronoLine IL-E 65/150-11/2-R1-S1
≥0,4
IE4
DN 65
Q1Q1X4GG
430 mm
11 kW
3
2221361
CronoLine IL-E 65/150-11/2-S1
≥0,4
IE4
DN 65
Q1Q1X4GG
430 mm
11 kW
3
2221359
CronoLine IL-E 65/160-15/2
≥0,4
IE4
DN 65
AQ1EGG
430 mm
15 kW
3
2226302
CronoLine IL-E 65/160-15/2-R1
≥0,4
IE4
DN 65
AQ1EGG
430 mm
15 kW
3
2226304
CronoLine IL-E 65/160-15/2-R1-S1
≥0,4
IE4
DN 65
Q1Q1X4GG
430 mm
15 kW
3
2226305
CronoLine IL-E 65/160-15/2-S1
≥0,4
IE4
DN 65
Q1Q1X4GG
430 mm
15 kW
3
2226303
CronoLine IL-E 65/180-15/2
≥0,4
IE4
DN 65
AQ1EGG
475 mm
15 kW
3
2221370
CronoLine IL-E 65/180-15/2-R1
≥0,4
IE4
DN 65
AQ1EGG
475 mm
15 kW
3
2221372
CronoLine IL-E 65/180-15/2-R1-S1
≥0,4
IE4
DN 65
Q1Q1X4GG
475 mm
15 kW
3
2221373
CronoLine IL-E 65/180-15/2-S1
≥0,4
IE4
DN 65
Q1Q1X4GG
475 mm
15 kW
3
2221371
CronoLine IL-E 65/190-18,5/2
≥0,4
IE4
DN 65
AQ1EGG
475 mm
18,5 kW
3
2221366