Kërko
Kontaktoni
E-Mail
Krijimi i katalogut
Te Preferuarat e mia
Krahasimi i produkteve
Wilo-Stratos GIGA B | Wilo

Wilo-Stratos GIGA B

Fuqi maksimale me efektivitet të lartë energjetik.

Avantazhet tuaja
Wilo-Stratos GIGA B

Fuqi maksimale me efektivitet të lartë energjetik.

Wilo-Stratos GIGA B është pompa ideale me efektivitet të lartë për t'u përdorur për ngrohje, ajër të kondicionuar dhe ftohje në godina, ku është e nevojshme të lëvizen sasi të mëdha ajri me pompim në lartësi.Veçoritë/avantazhet e produktit

 • Pompë inovative me efektivitet të lartë për rendimentin më të lartë të efektivitetit me dimensionet kryesore sipas EN 733
 • Motor EC me efektivitet të lartë të klasës së efiçencës IE5 sipas IEC 60034-30-2
 • Instalim i thjeshtë në sajë të këmbëve të integruara të pompës dhe blloqeve opsionale mbështetëse
 • Ndërfaqe optimale për komunikim me magjistralin me module IF që futen në prizë
Përshkrimi i serive

Konstruksioni

Pompë monobllok me efektivitet të lartë me motor IE5 dhe përshtatje elektronike të fuqisë në llojin e konstruksionit me rotor të thatë. Versioni pompë centrifugale me një helikë e presionit të ulët me bashkues me flanxhë dhe bllokues mekanik.

Përdorimi

Pompimi i ujit të ngrohjes (sipas VDI 2035), e ujit të ftohtë dhe të përzierjeve ujë-glikol pa materiale gërryese në sistemet e ngrohjes, të ujit të ftohtë dhe në sistemet e ftohjes.

Tërësia e pajisjeve/funksionimi

Mënyrat e punës

 • Δp-c për diferencë konstante të presionit
 • Δp-v për diferencë të ndryshueshme të presionit
 • PID-Control
 • Mënyra e kontrollit (n=constant)

Nivel komandimi

 • Buton i gjelbër dhe ekran

Funksionet manuale

 • Rregullim i vlerës së caktuar të diferencës së presionit
 • Rregullim i numrit të rrotullimeve (mënyra e kontrollit manual)
 • Rregullimi i mënyrës së punës
 • Rregullimi i pompës NDEZUR/FIKUR
 • Konfigurimi i të gjitha parametrave të punës
 • Konfirmim i gabimit

Funksionet e jashtme të komandimit

 • Hyrja e komandimit "Përparësia Off"
 • Hyrja e komandimit "Shkëmbimi i jashtëm i pompave" (i efektshëm vetëm në mënyrën e punës me pompë dyshe)
 • Hyrje analoge 0 – 10 V, 0 – 20 mA për mënyrën e kontrollit (DDC) dhe rregullimin nga distanca të vlerës së caktuar
 • Hyrje analoge 2 – 10 V, 4 – 20 mA për mënyrën e kontrollit (DDC) dhe rregullimin nga distanca të vlerës së caktuar
 • Hyrje analoge 0 – 10 V për sinjalin e vlerës aktuale të sensorit të presionit
 • Hyrje analoge 2 – 10 V, 0 – 20 mA, 4 – 20 mA për sinjalin e vlerës aktuale të sensorit të presionit

Funksione sinjalizimi dhe paraqitjeje

 • Kolektori i sinjaleve të defekteve SSM
 • Kolektori i sinjaleve të punës SBM

Shkëmbimi i të dhënave

 • Ndërfaqe me rreze infrakuqe për shkëmbimin pa tel të të dhënave me Monitor-IR/çelës IR
 • Fole për module IF Wilo (Modbus, BACnet, CAN, PLR, LON) për lidhjen në automatizimin e ndërtesave

Funksionet e sigurisë

 • Mbrojtje e plotë e motorit me rele termike të motorit të integruar
 • Bllokim i aksesit

Komandimi i pompave dyshe (2 x pompë teke; vetëm në përdorim të zorrëve prej gome)

 • Funksion kryesor/rezervë (shkëmbim automatik të pompave)
 • Funksioni kryesor/rezervë për shkëmbimin e pompave pas 24 orësh
 • Punim paralel

Çelësi tip

Shembull

Wilo-Stratos GIGA B 40/1-51/4,5

Stratos GIGA

Pompë me efektivitet të lartë

B

Konstruksion monobllok

40

Diametri nominal DN i bashkuesit me flanxhë (te Stratos GIGA B: ana e presionit) [mm]

1-51

1 = lartësia e prurjes më e vogla e rregullueshme [m] 51 = lartësia e prurjes më e madhja e rregullueshme [m]

4,5

Fuqia nominale e motorit P2 in [kW]

-xx

Varianti: P.sh. R1 - versioni pa sensor matës të diferencës së presionit

Të dhënat teknike

 • Shkalla e lejuar e temperaturës së lëngut -20 °C deri +140 °C
 • Bllokues mekanik për pompimin e ujit deri në Tmax. = +140 °C. Deri në T ≤ +40 °C lejohet një përzierje glikoli nga 20% deri në 40% të vëllimit. Në përzierjet ujë-glikol me përqindje glikoli > 40% deri në maksimumi 50% të vëllimit dhe me temperaturë lëngu nga > +40 °C deri maksimumi në +120 °C apo në lëngje të tjera të ndryshme nga uji, duhet parashikuar një bllokues mekanik alternativ. Në rastin e përdorimit të përzierjeve ujë-glikol në përgjithësi rekomandohet përdorimi i variantit S1 me bllokuesin mekanik përkatës.
 • Linja ushqyese:
 • 3~440 V ±10 %, 50/60 Hz
 • 3~400 V ±10 %, 50/60 Hz
 • 3~380 V -5 % +10 %, 50/60 Hz

Përmbushja e përputhshmërisë elektromagnetike pa masa shtesë:

  • Interferenca e emetuar për sektorin e banimit sipas EN 61800-3:2018
  • Rezistenca ndaj interferencës për sektorin e industrisë sipas EN 61800-3:2018
 • Klasa e mbrojtjes IP55
 • Presioni maks. i funksionimit 16 bar deri +120 °C, 13 bar deri +140 °C

Materiale

 • Trupi i pompës dhe lanterni: EN-GJL-250
 • Helika: PPS-GF40
 • Boshti: 1.4122
 • Bllokues mekanik: AQEGG; bllokues mekanikë të tjerë, me kërkesë

Dorëzim

 • Pompë
 • Manuali i instalimit dhe mënyrës së punës

Opsione

 • Varianti ...-R1 pa sensor matës i diferences së presionit
 • Varianti …-S1 me bllokues mekanikë të posaçëm

Aksesorë

 • 1 mbështetëse me material fiksimi për ndërtimin e bazamentit
 • Ndihma montimi për bllokuesin mekanik
 • Çelës IR
 • Moduli IF PLR për lidhje në konvertitorin PLR/e ndërfaqeve
 • Moduli IF LON për lidhje në rrjetin LONWORKS
 • Moduli IF BACnet
 • Moduli IF Modbus
 • Moduli IF CAN
 • Sistem rregullues VR-HVAC
 • Sistem rregullues CCe-HVAC
 • Sistem rregullues SCe-HVAC
 • Kite sensor matës i diferencës së presionit 0-10 V për pompat në versionin ...-R1
Dokumente

Manuali i instalimit dhe mënyrës së punës

Wilo-Stratos GIGA, Wilo-Stratos GIGA B

Numri i artikullit 2227281
Botim 2023-05
Numri i faqeve 332
Language de, en, fr, nl
PDF (22 MB)

Wilo-Stratos GIGA, Wilo-Stratos GIGA-D, Wilo Stratos GIGA B

Numri i artikullit 2160202
Botim 2022-08
Numri i faqeve 268
Language de, en, fr, nl
PDF (28 MB)

Wilo-Stratos GIGA, Wilo-Stratos GIGA-D, Wilo-Stratos GIGA B

Numri i artikullit 2234261
Botim 2024-02
Numri i faqeve 336
Language de, en, fr, nl
PDF (17 MB)

Wilo-Stratos GIGA, Wilo-Stratos GIGA-D, Wilo-Stratos GIGA B

Numri i artikullit 2234260
Botim 2024-02
Numri i faqeve 88
Language en
PDF (12 MB)
Përzgjedhja e produktit
Number of results: 256
Emërtimi i produktitMEILidhja e tubit në pjesën thithëseLidhja e tubit në anën e presionitBllokuesi mekanikFuqia nominale e motorit P2Pesha bruto afërisht mNumri i artikullitGrupi GRD
Stratos GIGA B 32/1-13/0,8
≥0,7
DN 50
DN 32
AQ1EGG
0,8 kW
45 kg
2189106
11
Stratos GIGA B 32/1-13/0,8-R1
≥0,7
DN 50
DN 32
AQ1EGG
0,8 kW
45 kg
2189134
11
Stratos GIGA B 32/1-13/0,8-R1-S1
≥0,7
DN 50
DN 32
Q1Q1X4GG
0,8 kW
45 kg
2189302
11
Stratos GIGA B 32/1-13/0,8-S1
≥0,7
DN 50
DN 32
Q1Q1X4GG
0,8 kW
45 kg
2189274
11
Stratos GIGA B 32/1-19/1,2
≥0,7
DN 50
DN 32
AQ1EGG
1,3 kW
45 kg
2189105
11
Stratos GIGA B 32/1-19/1,2-R1
≥0,7
DN 50
DN 32
AQ1EGG
1,3 kW
45 kg
2189133
11
Stratos GIGA B 32/1-19/1,2-R1-S1
≥0,7
DN 50
DN 32
Q1Q1X4GG
1,3 kW
45 kg
2189301
11
Stratos GIGA B 32/1-19/1,2-S1
≥0,7
DN 50
DN 32
Q1Q1X4GG
1,3 kW
45 kg
2189273
11
Stratos GIGA B 32/1-25/1,6
≥0,7
DN 50
DN 32
AQ1EGG
1,6 kW
46 kg
2189102
11
Stratos GIGA B 32/1-25/1,6-R1
≥0,7
DN 50
DN 32
AQ1EGG
1,6 kW
46 kg
2189130
11
Stratos GIGA B 32/1-25/1,6-R1-S1
≥0,7
DN 50
DN 32
Q1Q1X4GG
1,6 kW
46 kg
2189298
11
Stratos GIGA B 32/1-25/1,6-S1
≥0,7
DN 50
DN 32
Q1Q1X4GG
1,6 kW
46 kg
2189270
11
Stratos GIGA B 32/1-25/1,9
≥0,7
DN 50
DN 32
AQ1EGG
1,9 kW
45 kg
2189104
11
Stratos GIGA B 32/1-25/1,9-R1
≥0,7
DN 50
DN 32
AQ1EGG
1,9 kW
45 kg
2189132
11
Stratos GIGA B 32/1-25/1,9-R1-S1
≥0,7
DN 50
DN 32
Q1Q1X4GG
1,9 kW
45 kg
2189300
11
Stratos GIGA B 32/1-25/1,9-S1
≥0,7
DN 50
DN 32
Q1Q1X4GG
1,9 kW
45 kg
2189272
11
Stratos GIGA B 32/1-32/2,3
≥0,7
DN 50
DN 32
AQ1EGG
2,2 kW
46 kg
2189101
11
Stratos GIGA B 32/1-32/2,3-R1
≥0,7
DN 50
DN 32
AQ1EGG
2,2 kW
46 kg
2189129
11
Stratos GIGA B 32/1-32/2,3-R1-S1
≥0,7
DN 50
DN 32
Q1Q1X4GG
2,2 kW
46 kg
2189297
11
Stratos GIGA B 32/1-32/2,3-S1
≥0,7
DN 50
DN 32
Q1Q1X4GG
2,2 kW
46 kg
2189269
11
Stratos GIGA B 32/1-32/2,6
≥0,7
DN 50
DN 32
AQ1EGG
2,6 kW
45 kg
2189103
11
Stratos GIGA B 32/1-32/2,6-R1
≥0,7
DN 50
DN 32
AQ1EGG
2,6 kW
45 kg
2189131
11
Stratos GIGA B 32/1-32/2,6-R1-S1
≥0,7
DN 50
DN 32
Q1Q1X4GG
2,6 kW
45 kg
2189299
11
Stratos GIGA B 32/1-32/2,6-S1
≥0,7
DN 50
DN 32
Q1Q1X4GG
2,6 kW
45 kg
2189271
11
Stratos GIGA B 32/1-35/3,0
≥0,7
DN 50
DN 32
AQ1EGG
2,8 kW
46 kg
2189109
11
Stratos GIGA B 32/1-35/3,0-R1
≥0,7
DN 50
DN 32
AQ1EGG
2,8 kW
46 kg
2189137
11
Stratos GIGA B 32/1-35/3,0-R1-S1
≥0,7
DN 50
DN 32
Q1Q1X4GG
2,8 kW
46 kg
2189305
11
Stratos GIGA B 32/1-35/3,0-S1
≥0,7
DN 50
DN 32
Q1Q1X4GG
2,8 kW
46 kg
2189277
11
Stratos GIGA B 32/1-38/3,0
≥0,7
DN 50
DN 32
AQ1EGG
2,9 kW
46 kg
2189100
11
Stratos GIGA B 32/1-38/3,0-R1
≥0,7
DN 50
DN 32
AQ1EGG
2,9 kW
46 kg
2189128
11
Stratos GIGA B 32/1-38/3,0-R1-S1
≥0,7
DN 50
DN 32
Q1Q1X4GG
2,9 kW
46 kg
2189296
11
Stratos GIGA B 32/1-38/3,0-S1
≥0,7
DN 50
DN 32
Q1Q1X4GG
2,9 kW
46 kg
2189268
11
Stratos GIGA B 32/1-41/3,8
≥0,7
DN 50
DN 32
AQ1EGG
3,4 kW
47 kg
2189108
11
Stratos GIGA B 32/1-41/3,8-R1
≥0,7
DN 50
DN 32
AQ1EGG
3,4 kW
47 kg
2189136
11
Stratos GIGA B 32/1-41/3,8-R1-S1
≥0,7
DN 50
DN 32
Q1Q1X4GG
3,4 kW
47 kg
2189304
11
Stratos GIGA B 32/1-41/3,8-S1
≥0,7
DN 50
DN 32
Q1Q1X4GG
3,4 kW
47 kg
2189276
11
Stratos GIGA B 32/1-45/3,8
≥0,7
DN 50
DN 32
AQ1EGG
3,6 kW
47 kg
2189099
11
Stratos GIGA B 32/1-45/3,8-R1
≥0,7
DN 50
DN 32
AQ1EGG
3,6 kW
47 kg
2189127
11
Stratos GIGA B 32/1-45/3,8-R1-S1
≥0,7
DN 50
DN 32
Q1Q1X4GG
3,6 kW
47 kg
2189295
11
Stratos GIGA B 32/1-45/3,8-S1
≥0,7
DN 50
DN 32
Q1Q1X4GG
3,6 kW
47 kg
2189267
11
Stratos GIGA B 32/1-48/4,5
≥0,7
DN 50
DN 32
AQ1EGG
4,4 kW
47 kg
2189107
11
Stratos GIGA B 32/1-48/4,5-R1
≥0,7
DN 50
DN 32
AQ1EGG
4,4 kW
47 kg
2189135
11
Stratos GIGA B 32/1-48/4,5-R1-S1
≥0,7
DN 50
DN 32
Q1Q1X4GG
4,4 kW
47 kg
2189303
11
Stratos GIGA B 32/1-48/4,5-S1
≥0,7
DN 50
DN 32
Q1Q1X4GG
4,4 kW
47 kg
2189275
11
Stratos GIGA B 32/1-51/4,5
≥0,7
DN 50
DN 32
AQ1EGG
4,2 kW
53 kg
2189098
11
Stratos GIGA B 32/1-51/4,5-R1
≥0,7
DN 50
DN 32
AQ1EGG
4,2 kW
53 kg
2189126
11
Stratos GIGA B 32/1-51/4,5-R1-S1
≥0,7
DN 50
DN 32
Q1Q1X4GG
4,2 kW
53 kg
2189294
11
Stratos GIGA B 32/1-51/4,5-S1
≥0,7
DN 50
DN 32
Q1Q1X4GG
4,2 kW
53 kg
2189266
11
Stratos GIGA B 32/5-65/11
≥0,4
DN 50
DN 32
AQ1EGG
11 kW
171 kg
2221650
12
Stratos GIGA B 32/5-65/11-R1
≥0,4
DN 50
DN 32
AQ1EGG
11 kW
171 kg
2221652
12