Kërko
Kontaktoni
E-Mail
Krijimi i katalogut
Te Preferuarat e mia
Krahasimi i produkteve
Wilo-Stratos GIGA-D | Wilo

Wilo-Stratos GIGA-D

Efektivitet i lartë energjitik, siguri e dyfishtë.

Avantazhet tuaja

Efektivitet i lartë energjitik, siguri e dyfishtë.

Wilo-Stratos GIGA është pompa ideale me efektivitet të lartë për t'u përdorur për ngrohje, ajër të kondicionuar dhe ftohje në godina, ku është e nevojshme të lëvizen sasi të mëdha ajri me pompim në lartësi. Me pompën rezervë në versionin e pompës dyshe, Wilo-Stratos GIGA ofron gjithmonë siguri të lartë funksionimi.Veçoritë/avantazhet e produktit

 • Pompë novatore me efektivitet të lartë për nivelin më të lartë të efektivitetit
 • Motor EC me efektivitet të lartë të klasës së efiçencës IE5 sipas IEC 60034-30-2
 • Siguria më e lartë e mundshme e funksionimit falë pompës rezervë
 • Fole opsionale për lidhjen në automatizimin e ndërtesave përmes moduleve IF
Përshkrimi i serive
Wilo-Stratos GIGA-D

Konstruksioni

Pompë dyshe në linjë me efektivitet të lartë me motor EC dhe përshtatje elektronike e fuqisë në llojin e konstruksionit me rotor të thatë. Versioni pompë centrifugale me një helikë e presionit të ulët me bashkues me fllanxhë dhe bllokues mekanik.

Përdorimi

Pompimi i ujit të ngrohjes (sipas VDI 2035), e ujit të ftohtë dhe të përzierjeve ujë-glikol pa materiale gërryese në sistemet e ngrohjes, të ujit të ftohtë dhe në sistemet e ftohjes.

Tërësia e pajisjeve/funksionimi

Mënyrat e punës

 • Δp-c për diferencë konstante të presionit
 • Δp-v për diferencë të ndryshueshme të presionit
 • PID-Control
 • Mënyra e kontrollit (n=constant)

Nivel komandimi

 • Buton i gjelbër dhe ekran

Funksionet manuale

 • Rregullim i vlerës së caktuar të diferencës së presionit
 • Rregullim i numrit të rrotullimeve (mënyra e kontrollit manual)
 • Rregullimi i mënyrës së punës
 • Rregullimi i pompës NDEZUR/FIKUR
 • Konfigurimi i të gjitha parametrave të punës
 • Konfirmim i gabimit

Funksionet e jashtme të komandimit

 • Hyrja e komandimit "Përparësia Off"
 • Hyrja e komandimit "Shkëmbimi i jashtëm i pompave" (i efektshëm vetëm në mënyrën e punës me pompë dyshe)
 • Hyrje analoge 0 – 10 V, 0 – 20 mA për mënyrën e kontrollit (DDC) dhe rregullimin nga distanca të vlerës së caktuar
 • Hyrje analoge 2 – 10 V, 4 – 20 mA për mënyrën e kontrollit (DDC) dhe rregullimin nga distanca të vlerës së caktuar
 • Hyrje analoge 0 – 10 V për sinjalin e vlerës aktuale të sensorit të presionit
 • Hyrje analoge 2 – 10 V, 0 – 20 mA, 4 – 20 mA për sinjalin e vlerës aktuale të sensorit të presionit

Funksione sinjalizimi dhe paraqitjeje

 • Kolektori i sinjaleve të defekteve SSM
 • Kolektori i sinjaleve të punës SBM

Shkëmbimi i të dhënave

 • Ndërfaqe me rreze infrakuqe për shkëmbimin pa tel të të dhënave me Monitor-IR/çelës IR
 • Fole për module-IF Wilo (Modbus, BACnet, CAN, PLR, LON) për lidhjen në automatizimin e ndërtesave

Funksionet e sigurisë

 • Mbrojtje e plotë e motorit me rele termike të integruar të motorit
 • Bllokim i aksesit

Komandimi pompave dyshe (pompë dyshe ose 2 x pompë teke)

 • Funksion kryesor/rezervë (shkëmbim automatik të pompave)
 • Funksioni kryesor/rezervë për shkëmbimin e pompave pas 24 orësh
 • Punim paralel
 • Punim paralel (aktivizim/çaktivizim në pikun e ngarkesës për arritjen e rendimentit më të mirë)

Çelësi tip

Shembull

Wilo-Stratos GIGA D 40/1-51/4,5

Stratos GIGA

Pompë me efektivitet të lartë

D

Pompë dyshe në linjë

40

Diametri nominal i fllanxhës DN

1-51

1 = lartësia e prurjes më e vogla e rregullueshme [m] 51 = lartësia e prurjes më e madhja e rregullueshme [m]

4,5

Vlera e orientimit të fuqisë nominale të motorit P2 në [kW]

-xx

Varianti: P.sh. R1 - versioni pa sensor matës të diferencës së presionit

Të dhënat teknike

 • Shkalla e lejuar e temperaturës së lëngut -20 °C deri +140 °C
 • Linja ushqyese 3~480 V ±10 %, 50/60 Hz, 3~440 V ±10 %, 50/60 Hz, 3~400 V ±10 %, 50/60 Hz, 3~380 V -5 % +10 %, 50/60 Hz

Përmbushja e përputhshmërisë elektromagnetike pa masa shtesë:

  • Interferenca e emetuar për sektorin e banimit sipas EN 61800-3:2018
  • Rezistenca ndaj interferencës për sektorin e industrisë sipas EN 61800-3:2018
 • Klasa e mbrojtjes IP 55
 • Diametri nominal DN 40 deri DN 200
 • Presioni maks. i funksionimit 16 bar deri +120 °C, 13 bar deri +140 °C

Materiale

 • Trupi i pompës dhe lanterni: EN-GJL-250
 • Helika: PPS-GF40 ose EN-GJL-200 në varësi të tipit
 • Boshti: 1.4122 ose 1.4542 në varësi të llojit
 • Bllokuesi mekanik: AQEGG; bllokues mekanikë të tjerë, me kërkesë

Dorëzim

 • Pompë
 • Manuali i instalimit dhe mënyrës së punës

Opsione

 • Varianti ...-R1 pa sensor matës i diferences së presionit
 • Varianti …-S1 me bllokues mekanikë të posaçëm

Aksesorë

 • 3 mbështetëse me material fiksimi për ndërtimin e bazamentit
 • Flanxha për lidhje hermetike për trupin e pompave dyshe
 • Ndihma montimi për bllokuesin mekanik
 • Çelës IR
 • Moduli IF PLR për lidhje në konvertitorin PLR/e ndërfaqeve
 • Moduli IF LON për lidhje në rrjetin LONWORKS
 • Moduli IF BACnet
 • Moduli IF Modbus
 • Moduli IF CAN
 • Sistem rregullues VR-HVAC
 • Sistem rregullues CCe-HVAC
 • Sistem rregullues SCe-HVAC
 • Sensor matës i diferencës së presionit (DDG)
Dokumente

Manuali i instalimit dhe mënyrës së punës

Wilo-Stratos GIGA, Wilo-Stratos GIGA-D, Wilo Stratos GIGA B

Numri i artikullit 2160202
Botim 2022-08
Numri i faqeve 268
Language de, en, fr, nl
PDF (28 MB)

Wilo-Stratos GIGA, Wilo-Stratos GIGA-D, Wilo-Stratos GIGA B

Numri i artikullit 2234261
Botim 2024-02
Numri i faqeve 336
Language de, en, fr, nl
PDF (17 MB)

Wilo-Stratos GIGA, Wilo-Stratos GIGA-D, Wilo-Stratos GIGA B

Numri i artikullit 2234260
Botim 2024-02
Numri i faqeve 88
Language en
PDF (12 MB)

Udhëzuesi projektimit

Glanded pumps, single-stage, single-volute

Numri i artikullit Wilo515021
Botim 2021-12
Numri i faqeve 24
Language en
PDF (7 MB)

Broshura e certifikimit

Wilo-Stratos GIGA2.0-I/-D, Wilo-Stratos GIGA /-D/-B, Wilo-Yonos GIGA2.0-I/-D

Numri i artikullit 2216678
Botim 2022-11
Numri i faqeve 52
Language gjuhë neutrale
PDF (22 MB)
Përzgjedhja e produktit
Number of results: 108
430 … 800 mm
[108]
Emërtimi i produktitMEIIEDiametri nominal i fllanxhësBllokuesi mekanikGjatësia e instalimit l0Fuqia nominale e motorit P2FazëNumri i artikullitFllanxha fundore
Stratos GIGA-D 50/7-55/11
≥0,4
IE5
DN 50
AQ1EGG
440 mm
11 kW
3
2223168
P
Stratos GIGA-D 50/7-55/11-R1
≥0,4
IE5
DN 50
AQ1EGG
440 mm
11 kW
3
2223170
P
Stratos GIGA-D 50/7-55/11-R1-S1
≥0,4
IE5
DN 50
Q1Q1X4GG
440 mm
11 kW
3
2223171
P
Stratos GIGA-D 50/7-55/11-S1
≥0,4
IE5
DN 50
Q1Q1X4GG
440 mm
11 kW
3
2223169
P
Stratos GIGA-D 50/8-65/15
≥0,4
IE5
DN 50
AQ1EGG
440 mm
14,9 kW
3
2223164
P
Stratos GIGA-D 50/8-65/15-R1
≥0,4
IE5
DN 50
AQ1EGG
440 mm
14,9 kW
3
2223166
P
Stratos GIGA-D 50/8-65/15-R1-S1
≥0,4
IE5
DN 50
Q1Q1X4GG
440 mm
14,9 kW
3
2223167
P
Stratos GIGA-D 50/8-65/15-S1
≥0,4
IE5
DN 50
Q1Q1X4GG
440 mm
14,9 kW
3
2223165
P
Stratos GIGA-D 65/4-42/11
≥0,4
IE5
DN 65
AQ1EGG
430 mm
10,8 kW
3
2223180
O
Stratos GIGA-D 65/4-42/11-R1
≥0,4
IE5
DN 65
AQ1EGG
430 mm
10,8 kW
3
2223182
O
Stratos GIGA-D 65/4-42/11-R1-S1
≥0,4
IE5
DN 65
Q1Q1X4GG
430 mm
10,8 kW
3
2223183
O
Stratos GIGA-D 65/4-42/11-S1
≥0,4
IE5
DN 65
Q1Q1X4GG
430 mm
10,8 kW
3
2223181
O
Stratos GIGA-D 65/4-54/15
≥0,4
IE5
DN 65
AQ1EGG
475 mm
14,8 kW
3
2223192
Q
Stratos GIGA-D 65/4-54/15-R1
≥0,4
IE5
DN 65
AQ1EGG
475 mm
14,8 kW
3
2223194
Q
Stratos GIGA-D 65/4-54/15-R1-S1
≥0,4
IE5
DN 65
Q1Q1X4GG
475 mm
14,8 kW
3
2223195
Q
Stratos GIGA-D 65/4-54/15-S1
≥0,4
IE5
DN 65
Q1Q1X4GG
475 mm
14,8 kW
3
2223193
Q
Stratos GIGA-D 65/5-62/18,5
≥0,4
IE5
DN 65
AQ1EGG
475 mm
18,3 kW
3
2223188
Q
Stratos GIGA-D 65/5-62/18,5-R1
≥0,4
IE5
DN 65
AQ1EGG
475 mm
18,3 kW
3
2223190
Q
Stratos GIGA-D 65/5-62/18,5-R1-S1
≥0,4
IE5
DN 65
Q1Q1X4GG
475 mm
18,3 kW
3
2223191
Q
Stratos GIGA-D 65/5-62/18,5-S1
≥0,4
IE5
DN 65
Q1Q1X4GG
475 mm
18,3 kW
3
2223189
Q
Stratos GIGA-D 65/5-69/22
≥0,4
IE5
DN 65
AQ1EGG
475 mm
21,7 kW
3
2223184
Q
Stratos GIGA-D 65/5-69/22-R1
≥0,4
IE5
DN 65
AQ1EGG
475 mm
21,7 kW
3
2223186
Q
Stratos GIGA-D 65/5-69/22-R1-S1
≥0,4
IE5
DN 65
Q1Q1X4GG
475 mm
21,7 kW
3
2223187
Q
Stratos GIGA-D 65/5-69/22-S1
≥0,4
IE5
DN 65
Q1Q1X4GG
475 mm
21,7 kW
3
2223185
Q
Stratos GIGA-D 65/6-49/15
≥0,4
IE5
DN 65
AQ1EGG
430 mm
15 kW
3
2226356
O
Stratos GIGA-D 65/6-49/15-R1
≥0,4
IE5
DN 65
AQ1EGG
430 mm
15 kW
3
2226358
O
Stratos GIGA-D 65/6-49/15-R1-S1
≥0,4
IE5
DN 65
Q1Q1X4GG
430 mm
15 kW
3
2226359
O
Stratos GIGA-D 65/6-49/15-S1
≥0,4
IE5
DN 65
Q1Q1X4GG
430 mm
15 kW
3
2226357
O
Stratos GIGA-D 80/4-46/18,5
≥0,4
IE5
DN 80
AQ1EGG
440 mm
18,1 kW
3
2223200
O
Stratos GIGA-D 80/4-46/18,5-R1
≥0,4
IE5
DN 80
AQ1EGG
440 mm
18,1 kW
3
2223202
O
Stratos GIGA-D 80/4-46/18,5-R1-S1
≥0,4
IE5
DN 80
Q1Q1X4GG
440 mm
18,1 kW
3
2223203
O
Stratos GIGA-D 80/4-46/18,5-S1
≥0,4
IE5
DN 80
Q1Q1X4GG
440 mm
18,1 kW
3
2223201
O
Stratos GIGA-D 80/4-48/22
≥0,4
IE5
DN 80
AQ1EGG
440 mm
21 kW
3
2226360
O
Stratos GIGA-D 80/4-48/22-R1
≥0,4
IE5
DN 80
AQ1EGG
440 mm
21 kW
3
2226362
O
Stratos GIGA-D 80/4-48/22-R1-S1
≥0,4
IE5
DN 80
Q1Q1X4GG
440 mm
21 kW
3
2226363
O
Stratos GIGA-D 80/4-48/22-S1
≥0,4
IE5
DN 80
Q1Q1X4GG
440 mm
21 kW
3
2226361
O
Stratos GIGA-D 80/4-56/22
≥0,4
IE5
DN 80
AQ1EGG
500 mm
22 kW
3
2223212
Q
Stratos GIGA-D 80/4-56/22-R1
≥0,4
IE5
DN 80
AQ1EGG
500 mm
22 kW
3
2223214
Q
Stratos GIGA-D 80/4-56/22-R1-S1
≥0,4
IE5
DN 80
Q1Q1X4GG
500 mm
22 kW
3
2223215
Q
Stratos GIGA-D 80/4-56/22-S1
≥0,4
IE5
DN 80
Q1Q1X4GG
500 mm
22 kW
3
2223213
Q
Stratos GIGA-D 80/5-35/11
≥0,4
IE5
DN 80
AQ1EGG
440 mm
10,8 kW
3
2223208
O
Stratos GIGA-D 80/5-35/11-R1
≥0,4
IE5
DN 80
AQ1EGG
440 mm
10,8 kW
3
2223210
O
Stratos GIGA-D 80/5-35/11-R1-S1
≥0,4
IE5
DN 80
Q1Q1X4GG
440 mm
10,8 kW
3
2223211
O
Stratos GIGA-D 80/5-35/11-S1
≥0,4
IE5
DN 80
Q1Q1X4GG
440 mm
10,8 kW
3
2223209
O
Stratos GIGA-D 80/5-42/15
≥0,4
IE5
DN 80
AQ1EGG
440 mm
15 kW
3
2223204
O
Stratos GIGA-D 80/5-42/15-R1
≥0,4
IE5
DN 80
AQ1EGG
440 mm
15 kW
3
2223206
O
Stratos GIGA-D 80/5-42/15-R1-S1
≥0,4
IE5
DN 80
Q1Q1X4GG
440 mm
15 kW
3
2223207
O
Stratos GIGA-D 80/5-42/15-S1
≥0,4
IE5
DN 80
Q1Q1X4GG
440 mm
15 kW
3
2223205
O
Stratos GIGA-D 100/2-23/11
≥0,4
IE5
DN 100
AQ1EGG
550 mm
10,6 kW
3
2223128
S
Stratos GIGA-D 100/2-23/11-R1
≥0,4
IE5
DN 100
AQ1EGG
550 mm
10,6 kW
3
2223130
S