Kërko
Kontaktoni
E-Mail
Krijimi i katalogut
Te Preferuarat e mia
Krahasimi i produkteve
Yonos PICO-Z 25/0,5-8 180 | Wilo
Të dhënat teknike
Të dhëna hidraulike
Presioni maksimal i funksionimit PN 10 bar
Temperatura maks. e lëngjeve Tmax 95 °C
Temperatura min. e lëngjeve Tmin 2 °C
Temperatura min. e mjedisit Tmin -10 °C
Temperatura maks. e mjedisit Tmax 40 °C
Shkalla e temperaturës në temperaturë maks. të mjedisit +40 °C T +2...+70
Ngurtësinë totale të lejueshme në sistemet e qarkullimit të ujit të pijshëm 3,57 mmol/l (20 °dH)
Të dhënat e motorit
Linja ushqyese 1~230 V, 50/60 Hz
Fuqia nominale e motorit P2 0,06 kW
Rryma nominale IN 0,7 A
Shpejtësia min. nmin 500 1/min
Numri maks. i rrotullimeve nmax 4800 1/min
Hyrja e fuqisë (min) P1 min 4 W
Hyrja e fuqisë P1 max 75 W
Interferenca e emetuar EN 61000-6-3
Rezistenca ndaj interferencës EN 61000-6-2
Pajtueshmëria elektromagnetike EN 61800-3
Klasa e izolimit F
Mënyra e mbrojtjes Motori IPX4D
Rregullimi i numrit të rrotullimeve Ndryshuesi i frekuencës
Mbrojtja e motorit e/i integruar
Materiale
Trupi i pompës Çelik inoks
Helika PPO-GF30
Boshti Qeramike oksidi
Materiali i kushinetës Grafit
Përmasa e instalimit
Lidhja e tubit në pjesën thithëse G 1½
Lidhja e tubit në anën e presionit G 1½
Gjatësia e instalimit l0 180 mm
Funksion
Modalitet kontrolli
 • Δp-c për diferencë konstante të presionit
 • Shpejtësi konstante (3 shkallë të shpejtësisë)
 • Shpejtësi konstante (n-const.)
Treguesi i ekranit
 • Vëllimi i rrjedhës, vlera aktuale
 • Hyrja e fuqisë
Funksioni i ajrimit Manual
Tërësia e pajisjeve
Miratimet dhe identifikimet
 • CE
 • VDE
 • EAC
 • UKCA
 • TR
 • RCM
Ekrani Treguesi i segmentit LED
Tregues informacioni Versioni bazë: ekran LED (i vogël) për tregimin e lartësisë së caktuar të pompimit ose shkallën e shpejtësisë.
Komandimi i pompave Pompë e rregulluar elektronikisht (pompë me efektivitet të lartë)
Lidhje e shpejtë elektrike Wilo-Connector
Shtresë termoizoluese po
Operating elements Butoni jeshil:

Yonos PICO-Z 20/0,5-8 150

Motor me anti-bllokim rryme

Motor me një fazë (EM) 2‐pole ‐ 1~230 V, 50 Hz

Të dhënat e produktit
Marka Wilo
Emërtimi i produktit Yonos PICO-Z 25/0,5-8 180
Numri i artikullit 4265692
Numri EAN 4062679373041
Ngjyra Jeshile
Sasia minimale e porostijes 1
Disponueshmëria e tregut 2024-04-01
Paketimi
Lloji i paketimit Karton
Tipi i paketimit Paketim për shitje
Numri për paletë 146
Sasia për shtresë 20
Përmasat dhe peshat
Masa e gjatësisë me ambalazhin 194 mm
Gjatësia L 180 mm
Masa e lartëtesisë me ambalazhin 121 mm
Lartësia H 115 mm
Masa e gjerësisë me ambalazhin 213 mm
Gjerësia W 165 mm
Pesha bruto afërisht m 2,3 kg
Pesha neto afërisht m 2 kg
Përshkrimi tekstit

Kjo pompë qarkullimi përshtatet vetëm për ujë të pijshëm.

Pompë qarkullimi për ujin e pijshëm (versioni me rotor të lagur) që nuk ka nevojë për mirëmbajtje dhe me bashkues të filetuar, motor sinkron me rrymë elektrike vetëmbrojtëse sipas teknologjisë ECM dhe rregullues elektronik të integruar të fuqisë për rregullimin me kontroll të vazhdueshëm të diferencës së presionit. Përdoret për të gjitha zbatimet në sistemet e ujit të pijshëm të ngrohtë (+2 deri në +95 °C).

Si standard e pajisur me:

 • Lloje rregullatorësh me zgjedhje paraprake për përshtatjen optimale të ngarkesës:
  • Δp-c për diferencë konstante të presionit
  • Shpejtësi konstante (3 hapa shpejtësie me xhiro të caktuara)
  • Shpejtësi konstante (e rregullueshme me kontroll të vazhdueshëm)
 • Ekran LED për rregullimin e vlerës së caktuar, tregues për paraqitjen e konsumit aktual në Vat dhe të prurjes në m³/h
 • Mbrojtje e integruar e motorit
 • Funksion zhbllokues automatik
 • Funksioni manual i ajrimit për ajrimin automatik të hapësirës së rotorit
 • Rinisje manuale
 • Trupi i pompës çelik inoks
 • Lidhje e shpejtë elektrike me Wilo-Connector
 • Shtresë termoizoluese

Të dhënat e funksionimit
Temperatura maks. e lëngjeve Tmax 95 °C
Temperatura min. e lëngjeve Tmin 2 °C
Temperatura min. e mjedisit Tmin -10 °C
Temperatura maks. e mjedisit Tmax 40 °C
Shkalla e temperaturës në temperaturë maks. të mjedisit +40 °C T +2...+70
Presioni maksimal i funksionimit PN 10 bar
Ngurtësinë totale të lejueshme në sistemet e qarkullimit të ujit të pijshëm 3,57 mmol/l (20 °dH)
Të dhënat e motorit
Interferenca e emetuar EN 61000-6-3
Rezistenca ndaj interferencës EN 61000-6-2
Linja ushqyese 1~230 V, 50/60 Hz
Hyrja e fuqisë P1 max 75 W
Numri maks. i rrotullimeve nmax 4800 1/min
Rryma nominale IN 0,7 A
Mënyra e mbrojtjes Motori IPX4D
Udhëzuesi i kabllos 1 x PG11
Materiale
Trupi i pompës Çelik inoks
Helika PPO-GF30
Boshti Qeramike oksidi
Materiali i kushinetës Grafit
Përmasa e instalimit
Lidhja e tubit në pjesën thithëse G 1½
Lidhja e tubit në anën e presionit G 1½
Gjatësia e instalimit l0 180 mm
Informacione për bërjen e porosisë
Marka Wilo
Emërtimi i produktit Yonos PICO-Z 25/0,5-8 180
Pesha neto afërisht m 2 kg
Numri i artikullit 4265692
Dokumente

Manuali i instalimit dhe mënyrës së punës

Wilo-Yonos PICO-Z - Quick Guide

Numri i artikullit 4252849
Botim 2022-11
Numri i faqeve 80
Language bg, cs, da, de, el, en, es, et, fi, fr, hr, hu, it, lt, lv, nl, no, pl, pt, ro, ru, sk, sl, sr, sv, tr, uk
PDF (19 MB)

Wilo-Yonos PICO-Z

Numri i artikullit 4258256
Botim 2023-02
Numri i faqeve 28
Language en
PDF (4 MB)
BIM/CAD
Aksesor

Montim i tubit (3)

Montimi i tubave/pjesë përshtatëse (2)

Komandimi i pompave (1)

Spinë (1)

Services

Bashkëpunimi i partneritetit me instaluesit dhe montuesit e impianteve është një traditë e gjatë te Wilo. Një pjesë e rëndësishme e filozofisë sonë të partneritetit është shërbimi për klientin pas shitjes i Wilo. Së bashku ne zhvillojmë një koncept shërbimi që përshtatet me kërkesat tuaja individuale – dhe me ekspertizën tonë dhe këshillimin personal ne kujdesemi që sistemet tuaja të punojnë me efikasitet energjetik, me siguri funksionimi dhe me kosto sa më të volitshme që të jetë e mundur. Për këtë qëllim, teknikët tanë kompetentë të Wilo-Service ju mbështesin në mënyrë të shpejtë, të besueshme dhe të përpiktë në afate.

Mëso më shumë

Shërbimet e rekomanduara

Asistenti direkt i Wilo
Shërbimi Wilo-Live Assistant
    
2216415

Wilo-Live Assistant ndodhet në dispozicionin tuaj gjatë shërbimit të pompës si këshillues teknik. Me Wilo-Live Assistant ju i mbështetni këshilluesit tanë të specializuar në sferën e kaldajave ose impianteve me anë të transmetimit video – direkt dhe në kohë reale. Ju tregoni me smartfonin tuaj konfigurimin e instalimit, ndërkohë që eksperti i Wilo ndjek çdo gjë në ekran. Ju mund të shihni si komponentët, ashtu edhe detajet e tjera dhe kështu ju përcaktoni se ku krijohet gabimi ose defekti. Ne parandalojmë kohët e defektit dhe kujdesemi për sigurinë e funksionimit të pompave dhe sistemeve tuaja!

Wilo-Live Assistant përfshin:

 • Mbështetje live interaktive përmes video-bisedës
 • Kontakt të drejtpërdrejtë me një ekspert
 • Zgjidhje në kohën e duhur, për të garantuar një siguri funksionimi maksimale për pompat dhe sistemet tuaja
Optimizim i impianteve
Optimizimi i impianteve me pompa me rotor të lagur
    
2219250

Wilo-Service ofron një optimizim proaktiv të sistemeve nëpërmjet optimizimit të rregullimeve dhe realizimit të përshtatjeve të vogla, për të garantuar sigurinë e funksionimit. Optimizimi i impianteve përfshin ndër të tjera:

 • Shërbimin e plotë të pompave/impianteve, për të rivendosur rendimentin e plotë
 • Modernizim i sistemeve të vjetra me teknologji ose me funksione të reja, për kursim të shpenzimeve kapitale (plotësim)
Energy Solutions
Energy Solutions për pompat me rotor të lagur/zhytëse
    
2219285

Wilo-Service ofron një mbështetje proaktive në projektim, për të përcaktuar kursimet e mundshme të energjisë. Shërbimi ynë krijon një panoramë të pompave ose të sistemeve të instaluara, për t'ju treguar sesi mund zvogëlohet konsumi i energjisë. Ne ofrojmë një këshillim të posaçëm sipas qëllimit dhe analizën, duke përfshirë edhe integrimin e mjeteve dhe mbështetjen e gjithanshme në planifikim, për kalimin në teknologjitë me efiçencë të lartë. Wilo-Energy Solutions përmbajnë shërbimet e mëposhtme:

 • Vlerësim i detajuar i kostove të ciklit të jetëgjatësisë (analiza LCC)
 • Auditim energjetik, përfshirë informacionet për potencialin e kursimit të energjisë
 • Këshillim proaktiv i opsioneve të zëvendësimit
 • Përmirësim i bilancit ekologjik të impiantit tuaj
 • Mbështetje në projektimin për kalimin në pompat Wilo me efektivitet të lartë

Shërbime të tjera

Garanci e zgjatur
Garanci e zgjatur Pompa me rotor të lagur
    
2219589

Në kombinim me një pompë të re ose me një sistem të ri, Wilo ofron një garanci të zgjeruar deri në pesë vjet në rastin e vënies në punë dhe mirëmbajtjen nga shërbimi i Wilo.

Garancia e zgjeruar përfshin:

 • Mbrojte e plotë dhe siguri e parashikueshme e shpenzimeve
 • Punime të rregullta mirëmbajtje nga shërbimi i Wilo
Mbështetje për projektin
Mbështetje për projektin për pompat me rotor të lagur
    
2219320

Wilo ju mbështet gjatë fazës së projektimit, për të garantuar cilësinë dhe kosto-efektivitetin. Shërbimi ynë profesional dhe i kualifikuar Wilo-Service ju mbështet me rekomandime dhe këshillim teknik gjatë gjithë kohëzgjatjes së projektit.

Mbështetja për projektin përfshin shërbimet e mëposhtme:

 • Vizita të rregullta në terren, për të siguruar cilësinë e informacioneve dhe të këshillimit
 • Këshillim teknik, i disponueshëm në terren
 • Raport për statusin me rekomandimet pas vizitës
 • Mbështetje e gjithanshme në projektim nëpërmjet ekspertëve të Wilo
Instalim
Instalimi i pompave me rotor të lagur
    
2219355

Wilo-Service ofron instalimin e pompave ose të sistemeve tona të pompimit. Ne ofrojmë një proces të plotë nga fillimi deri në fund, duke filluar nga mbledhja e informacioneve në terren deri në instalimin e produktit tonë në të gjithë fabrikën. Konfigurimi optimal i instalimit dhe bashkëveprimi i faktorëve të veçantë përbëjnë gurin themelor për një siguri funksionimi afatgjatë.

Instalimi përfshin:

 • Inspektimi profesional
 • Vënie në dispozicion e komponentëve/materialeve nga Wilo dhe palë të treta
 • Instalimi i tubacioneve dhe sistemit elektronik
 • Funksione prove
Vënia në punë
Vënia në punë e pompave me rotor të lagur
    
2219390

Për një funksionim optimal të pompës(ave)/impiantit(eve) këshillohet që vënia në punë të realizohet nga vetë nga shërbimi për klientët i Wilo. Në këtë mënyrë garantohet një rregullim optimal dhe një funksionim efikas i sistemit. Vënia në punë përfshin pikat e mëposhtme:

 • Vënia në punë e impiantit(eve) sipas listës së kontrollit
 • Parametrizimi dhe konfigurimi i panelit të komandimit
 • Kontroll dhe përshtatje e presionit fillestar të enëve nën presion (duke përfshirë mbushjen deri në 80 litra)
 • Kontrolli i funksionit të sistemeve të montuara
 • Manuali i përdorimit i orientuar në praktikë
 • Protokoll Wilo për vënien në punë

Çmimi për vënien në punë vlen vetëm për impiante, të cilët janë instaluar në përputhje me manualin e instalimit dhe të përdorimit, si dhe në përputhje me standardet aktuale të teknologjisë. Nuk do të ketë kosto për materialet që mund të nevojiten eventualisht.

Mirëmbajtje
Mirëmbajtja BASIC për pompat me rotor të lagur
    
2219530

Për të garantuar sigurinë e funksionimit të pompave/sistemeve, këshillohet që të kryeni inspektime dhe punime të mirëmbajtjes të rregullta në përputhje me DIN nga shërbimi për klientët i servisit Wilo. Detyrat zbatohen në përputhje me DIN 31051 / DIN EN 13306. Detyrat përfshijnë pikat e mëposhtme:

 • Kontrolli vizual i pompave/sistemeve
 • Kontrolli mekanik
 • Kontrolli elektrik
 • Kontroll i enëve nën presion, të cilat ndodhen në dispozicion
 • Kontroll dhe përshtatje e mundshme e parametrave të sistemit
 • Krijimi i një protokolli mirëmbajtje
 • Projektimi dhe organizimi kryhen nga Wilo. Oferta të tjera individuale për mirëmbajtjen janë të mundura nëse kërkohen
Mirëmbajtja COMFORT për pompat me rotor të lagur
    
2219416

Për të garantuar sigurinë e funksionimit të pompave/sistemeve, këshillohet që të kryeni inspektime dhe punime të mirëmbajtjes të rregullta në përputhje me DIN nga shërbimi për klientët i servisit Wilo. Detyrat zbatohen në përputhje me DIN 31051 / DIN EN 13306. Detyrat përfshijnë pikat e mëposhtme:

 • Kontrolli vizual i pompave/sistemeve
 • Kontrolli mekanik
 • Kontrolli elektrik
 • Kontrolli ose mbushja e mundshme e enëve nën presion që ndodhen në dispozicion
 • Kontrolli dhe, nëse kërkohet, përshtatja e parametrave të sistemit
 • Krijimi i një protokolli mirëmbajtje
 • Materialet e konsumit përfshihen në çmimin e kontratës
 • Nuk ka shpenzime pune dhe udhëtimi për misionet ndërmjet intervaleve të mirëmbajtjes (gjatë orarit normal të shërbimit)
 • Projektimi dhe organizimi kryhen nga WILO. Oferta të tjera individuale për mirëmbajtjen janë të mundura nëse kërkohen
Mirëmbajtja PREMIUM për pompat me rotor të lagur
    
2219545

Për të garantuar sigurinë e funksionimit të pompave/sistemeve, këshillohet që të kryeni inspektime dhe punime të mirëmbajtjes të rregullta në përputhje me DIN nga shërbimi për klientët i servisit Wilo. Detyrat zbatohen në përputhje me DIN 31051 / DIN EN 13306. Detyrat përfshijnë pikat e mëposhtme:

 • Kontrolli vizual i pompave/sistemeve
 • Kontrolli mekanik
 • Kontrolli elektrik
 • Kontrolli ose mbushja e mundshme e enëve nën presion që ndodhen në dispozicion
 • Kontrolli i parametrave të sistemit
 • Krijimi i një protokolli mirëmbajtje
 • Materialet e konsumit përfshihen në çmimin e kontratës
 • Nuk ka shpenzime pune dhe udhëtimi për misionet ndërmjet intervaleve të mirëmbajtjes (gjatë dhe jashtë orarit normal të shërbimit)
 • Aktualizimi i softuerit
 • Duke përfshirë pjesët e konsumit
 • Projektimi dhe organizimi kryhen nga WILO. Oferta të tjera individuale për mirëmbajtjen janë të mundura nëse kërkohen
Riparimi
Riparimi i pompave me rotor të lagur
    
2219609

Gjatë verifikimit në terren, shërbimi kompetent dhe me përvojë Wilo-Service vendos nëse pompa mund të riparohet në vend apo nëse ajo duhet çuar në ofiçinë për riparim. Wilo vendos gjithashtu në dispozicion edhe pjesë këmbimi ose një pompë zëvendësuese për të rivendosur sigurinë e funksionimit të sistemit.

Riparimi përfshin:

 • Verifikim dhe eliminim të shkaqeve të defekteve nga ekspertët me përvojë të Wilo
 • Propozim jo të detyrueshëm të kostove për riparimet
 • Provë funksionimi elektrik dhe hidraulik, për të siguruar të dhënat e sakta në lidhje me funksionalitetin, cilësinë dhe rendimentin e pompës ose impiantit
 • Veshje mbrojtëse të pjesëve të ndryshme të pompave ose të impiantit për optimizim të koeficientit të efiçencës
 • Përdorim vetëm të pjesëve origjinale të këmbimit
 • Dokumentim të riparimit në raportin e shërbimit